ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 07 június 2007
A megyei múzeum igazgató Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:43:50
A jelenlegi, érzelmektől és politikai felhangoktól sem mentes megnyilvánulások helyett a párbeszédet, a szakmai alapon zajló megegyezést tartja kívánatosnak a múzeumi átszervezések ügyében dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton. A Pest megyei Múzeum igazgatója hétfőn kora este tartott tájékoztatót a témában Vácon, ahol beszélt a struktúra átalakítás lényegéről, de érintette a Tragor Ignác Múzeum korábbi igazgatójának fegyelmi ügyét, a múzeum szerepének vizsgálatát a középvárosi temető felszámolásában, illetve szólt egy 2001-es betörés utóéletéről is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pencé a falumúzeum
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:42:13
2004 októbere óta tart zárva a penci falumúzeum, akkor a falak vizesedése miatt már nem lehetett tovább ott tárolni a bemutatásra szánt tárgyakat. A Kosd , Rád és Csővár helytörténetének legfontosabb tárgyait bemutató intézmény sorsa rendeződni látszik, bár várhatóan az újbóli megnyitásra még éveket kell várni. A múzeum épületét és gyűjteményét azonban Penc község most megvásárolta, az eddigi fenntartó megyei önkormányzatnak jelképes, 100ezer forintos összeget fizettek érte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pályázatok az alsóvárosi Duna part megújítására
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:41:12
Pályázatokat bontott a bírálóbizottság. Most már a közönség is megismerheti a legjobb pályaműveket, melyek a tervezett csillagda és a csónakház témakörében érkeztek a Göncöl Alapítvány székházába. A Vác-Alsóváros dunaparti területén létesítendő Vizisport- és Természettudományi-központ arculatának megtervezésére az alapítvány az önkormányzattal és a Vác Városi Evezős Klubbal közösen írt ki pályázatot. Ennek során a szervezők a lakosságtól vártak ötleteket, hogy az adott helyszínen milyen formában és pontosan hol lenne célszerű az ide tervezett létesítményeket felépíteni.


KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Henkel adomány a könyvtárnak
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:40:18
Összesen kétmillió forint támogatást nyújtott 4 iskolai illetve gyermekkönyvtár számára a Henkel Magyarország, Vácon a Katona Lajos Városi Könyvtár részesült az értékes könyvcsomagból. A cég idén indította útjára az Olvasni jó elnevezésű programját, amelynek célja, hogy a megvásárolt könyvek segítségével a gyermekek megszeressék az olvasást és rendszeres könyvtárlátogatóvá váljanak.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek (06.07.)
Feltöltötte e107 - csütörtök 07 június 2007 - 15:39:12
-labdarúgás
-vizilabda
-bírkózás
-atlétika
-terepduatlon
-kajak-kenu

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 04 június 2007
Pedagógus nap
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:21:14
Június első vasárnapján az oktatásban dolgozókat ünnepeljük, ebből az alkalomból hatan részesültek idén a legjelentősebb, váci pedagógusoknak járó kitüntetésben, a Váci Katedra díjban. A pedagógusnapon rendezett városi ünnepségen az oktatási miniszter Arany Katedra Emlékplakettjét adományozták Dr. Somorjai Gábornénak, nyugdíjba vonulásuk alkalmából pedig többen, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át. A Művelődési és Oktatási Bizottság elismerésében negyvenen részesültek, míg ketten oktatást segítő munkájukért kaptak oklevelet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Esélyegyenlőségi nap
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:19:48
A fogyatékossággal élő személyek mindennapi problémáinak figyelemmel kísérése, az integráció gondolatának továbbvitele és tényleges megvalósítása voltak az idei Regionális Esélyegyenlőségi nap legfontosabb gondolatai Vácon. Június első napján több kiállítás nyílt a Művelődési Központban, egész napos szakmai konferenciát tartottak, és ekkor adták át a tavalyi évben alapított Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért elnevezésű díj egyéni és közösségi elismerését. A rendezvény fővédnöki tisztét Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter vállalta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
John Emese az Esélyegyenlőségi Napról
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:16:50
A váci Esélyegyenlőségi Naphoz kapcsolódva a városban tartott sajtótájékoztatót John (jon) Emese az SZDSZ országos ügyvivője. A politikus elismerően szólt az egész napos rendezvényről, majd a hétvégi pedagógusnap apropóján hangsúlyozta: fontosnak tartja a fogyatékkal élő és a megkülönböztetett bánásmódot igénylő gyerekek beilleszkedésének segítését az oktatásba.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tisztújítás a váci Fideszben
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:15:10
Újra Debreczeni Jánost választotta elnökévé a Fidesz váci szervezete, a pártvezető mandátuma két évre szól. Információink szerint a csütörtöki tisztújító ülésen hárman szálltak ringbe a váci Fidesz, elnöki posztjáért, dr. Orosz Ágnessel és Ványi Lászlónéval szemben Debreczeni Jánost választották meg a párt tagjai, a szavazatok csaknem 50 %-ával. A párt helyi elnökségébe alelnökként bekerült még dr. Orosz Ágnes, Dobai Tamás, Kőrösi Csaba és Ocskay Gábor, az ő megbízatásuk szintén 2009 nyaráig érvényes.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Civil egyeztetés a múzeum ügyében
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:14:33
A váci Tragor Ignác Múzeum jelenlegi helyzetével és jövőbeni sorsával kapcsolatban kérte a város vezetése a helyi civil szervezeteket, hogy egy megbeszélés során mondják el véleményüket és tegyenek javaslatokat a lehetséges megoldásra vonatkozóan. A megyei közgyűlés döntése nyomán a civilek álláspontja egyértelmű Vácon. A pénteki megbeszélésen a jelenlévő szervezetek egyöntetűen támogatták az intézmény városi működtetését célzó erőfeszítéseket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parkoló vagy park az Istenmalmi úton
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:13:12
37 éve borítja gaz az Istenmalmi út végében található területet, ahol a közeljövőben parkolóhelyek kialakításával igyekeznek orvosolni a környék közlekedési problémáit. A javaslattal a 8.sz körzet listás képviselője, Miskei Sándorné állt elő, egészen mostanáig pedig ezzel az ötlettel dr. Váradi Iván Attila, a terület egyéni képviselője is egyetértett. Ennek megfelelően a tervezett beruházás már szinte minden fórumon zöld utat kapott, sőt úgy tudjuk a szükséges összeg is rendelkezésre áll a megvalósításhoz. Most azonban Váradi Iván Attila módosított álláspontján, és a zöldfelület védelme érdekében inkább parkosítana. Mindkét önkormányzati képviselő véleményét a környéken lakók akaratával igyekszik alátámasztani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Trianonra emlékezett a Jobbik
Feltöltötte e107 - hétfő 04 június 2007 - 17:07:21
A trianoni békeszerződés megkötésének 87. évfordulójára emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom váci szervezete. A rendezvényt szombaton tartották a Postaparkban, ahol a jelenlévők megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. A Jobbik közreműködésével vagy szervezésével egyébként országosan mintegy ötven megemlékezést és gyászünnepséget tartottak június 4-e kapcsán.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 866 867 868 ... 893 894 895
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek (06.04.) @ (04 jún : 17:04) (Hírek)
Dohányzásmentes Világnap @ (31 máj : 16:49) (Hírek)
Drogmentes Magyarországért Maraton @ (31 máj : 16:47) (Hírek)
Idősek Biztonságáért szakmai nap @ (31 máj : 16:46) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.