ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 18 október 2007
Kamarai fórum Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:51:01
Vác közlekedéséről, a parkolási lehetőségekről, a Főutca-Főtér program második üteméről, valamint a magyar gazdaság helyzetéről szerveztek beszélgetést nem csak vállalkozóknak a Vác Térségi Kamarai Klub szervezésében. A felmerülő kérdésekre elsőként Szikora Miklós, a város főmérnöke igyekezett válaszolni, majd dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adott tájékoztatást a kis és középvállalkozások lehetőségeiről a 2008-as adómódosítások tükrében.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az Ipolyerdő trófeái
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:50:00
A szarvasbőgés végeztével Kisnémediben, egy felújított erdészházban mutatták be az Ipolyerdő Zrt. erdeiben elejtett állatok trófeáit. Az idei volt a második hagyományteremtő összejövetel, amelyen a környék vadászai együtt, egy helyen tekinthették meg a terítéket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 október 2007 - 17:47:07
-kézilabda
-labdarúgás
-atlétika
-evezés

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 október 2007
Fidesz petíció a váci kórháznak
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:40:53
Petíció a Fidesztől a váci kórháznak. Pénteken Vác, Sződliget, Göd választókörzeti elnöke adott át petíciót Dr. Erős Andrásnak, a váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatójának. A fideszes Bábiné Szottfried Gabriella írásban fogalmazott meg kérdéseket a kórház esetleges privatizációjával kapcsolatban. Az intézmény főigazgatója a petícióra reagálva a híradónak azt mondta: amíg ő a váci intézmény igazgatója addig privatizációról nem lehet szó.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
DDC Sportgála ötödször
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:39:41
Több száz lelkes fiatal, szinte a teljes váci iskolai mezőny felvonult pénteken a városi Sportcsarnokban, ahol ötödik alkalommal bonyolították le a mára már hagyományosnak számító DDC Sportgálát. A névadó az Egészséges Ifjúságért Alapítvány szakmai közreműködésével rendezte meg ismét e méltán népszerű programot, a játékos versenyre most is sikerült résztvevőként megnyerni több világhírű sportolót.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyes hulladékok gyűjtése
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:35:10
A váci háztartások idén október 13-én szabadulhattak meg a feleslegessé vált veszélyes anyagoktól, a város ugyanis ebben az időpontban gondoskodott a térítésmentes leadás lehetőségéről. Az akció évről évre népszerűbb, amit az is mutat, hogy a lakosság egyre nagyobb tömegben viszi az előzetesen meghirdetett három helyszínre a káros anyagokat. Szép számmal gyűltek a gumiabroncsok, az elektronikai hulladékok, a festék és a fáradtolaj. Az elszállításról a Remondis Kft. gondoskodott.

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egészségnap
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:34:24
Szűrővizsgálatok, véradás és az egészségmegőrzést segítő előadások sora jellemezte a hetedik alkalommal megrendezett Egészségnapot Vácon. A szombati, egész napos programot a Váci Polgárok Egészségéért Egyesület szervezte, a szakmai hátteret az ÁNTSZ és a Vöröskereszt, míg a helyszínt a Madách Imre Művelődési Központ biztosította.

Részletek...
Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 15 október 2007 - 17:33:07
- kézilabda
- labdarúgás
- asztalitenisz
- kajak-kenu

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 11 október 2007
Új pályázat a Zeneiskola élére
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:16:52
Új pályázat kiírásáról döntött legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület a Zeneiskola igazgatói posztjára. Ezzel egyidejűleg arról is határozott, hogy a jelenlegi vezető, Farkas Pál megbízott igazgatóként lássa el feladatát jövő év július végéig. Új pályázat meghirdetésére azért van szükség, mert a Pest Megyei Bíróság jogerős ítéletében hatályon kívül helyezte az önkormányzat tavalyi döntését Farkas Pál kinevezéséről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fórum a 2.sz. Választókerületben
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:15:01
Számadást tartott az elmúlt egy év munkájáról Kriksz István, a váci 2. számú választókörzet egyéni képviselője, aki tavaly, a Jobboldali Összefogás színeiben jutott mandátumhoz. Mint mondta az eltelt egy esztendő alatt mind körzeti szinten, mind a várospolitikában sikerült eredményeket elérnie. A fórum vendége volt Fördős Attila, az ellenzék frakcióvezető-helyettese, aki a jobboldali képviselőcsoport munkájáról tájékoztatta a megjelenteket kiemelve a mélygarázs, az I. világháborús emlékmű és kórház konszolidációjának ügyét.

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kötelező tüzeléstechnikai ellenőrzések
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:13:28
Kéményseprőt látok, szerencsét találok. A mondás duplán is igaz, hiszen ha a fekete ruhás úriemberek minden évben el tudják végezni a szokásos éves karbantartást ingatlanunkon, akkor nem kell aggódnunk szénmonoxid mérgezés, vagy egy esetleges lakástűz miatt. Egyre több helyen indul be ezekben a hetekben a fűtés, de sajnos még mindig nagy számban vannak olyanok, akik nem érzik elég fontosnak az éves felülvizsgálat meglétét. Sokan be sem engedik a kéményseprőket a házba, pedig egy 1996-os BM rendelet értelmében ezek az ellenőrzések kötelező jellegűek.

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Környezetbarát energia Püspökszilágyon
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 október 2007 - 17:11:58
A megújuló energiahordozók hasznosítása ma Magyarországon még mindig gyermekcipőben jár, pedig műszaki akadálya már nincs annak, hogy egy-egy épület akár teljes önellátásra rendezkedjen be. A zöld házak előtt álló legnagyobb buktatót a berendezések magas ára, a hosszú megtérülési idő jelenti. Más a helyzet, ha nincs a közelben semmiféle hagyományos energiahordozó. A püspökszilágyi erdőben lévő Muflon kunyhó távol esik minden lakott területtől, ezért energiaellátására a hagyományostól elérő, környezetbarát módot kellett választani.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.