ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 20 november 2006
Lombgyűjtés
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:39:34
Az ősz beköszöntét az időjárás változása jelzi elsősorban számunkra, ebben az időszakban az örökzöldek kivételével a fák megválnak lombozatuktól. A mai naptól kezdve egészen december közepéig lehetőség van a kertekben keletkezett avar összegyűjtésére és elszállíttatására, az akcióról Csereklye Károly alpolgármester és Gacsályiné Rédai Erika tartott sajtótájékoztatót a napokban.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Aláírásgyűjtés a patikaliberalizáció ellen
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:38:04
Több hazai, így jó néhány térségbeli patikában is aláírásokat gyűjtenek a mellett, hogy gyógyszereket ezentúl is csak gyógyszertárakban lehessen vásárolni. Az egészségügyi tárca tervei szerint, ugyanis a gyógyszerek bizonyos körét kereskedelmi forgalomban is meg lehetne kapni, a különböző szupermarketekben és benzinkutaknál hozzáférhető medicínák többségét a recept nélkül is kapható fájdalomcsillapító szerek tennék ki. A kormány és az Országos Kereskedelmi Szövetség ezzel összhangban lévő véleménye szerint viszont jó a betegeknek a patikán kívüli gyógyszerforgalmazás, hiszen több értékesítőhely közül választhatnak, este, éjszaka, a hét végén is ugyanannyi lesz a gyógyszer ára, mint egyébként, sőt a verseny arra ösztönözheti a kereskedőket, hogy olcsóbban árulják a gyógyszereket.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Téli nyitva tartás a Múzeumban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:33:54
A téli időszakban folyamatosan csak a Hincz Gyula Gyűjtemény lesz elérhető a Tragor Ignác Múzeum kiállítóhelyei közül, derül ki az intézmény internetes oldalán közölt közleményből, a nyitvatartás időpontja pedig kedd és vasárnap között 10-től 18 óráig. Itt az 1956 - os forradalom Pest megyei eseményeire emlékező "ADJUK TUDTÁRA A VILÁGNAK" című időszakos kiállítás január 21-ig lesz látható. A „Memento Mori” - Kriptaleletek a váci Fehérek Templomából és a Középkori Pince állandó tárlatot csak előzetes bejelentkezés alapján, csoportoknak teszil elérhetővé.. Mint a közlemény kitér rá, a Görög Templom Kiállítóhelyen a tervek szerint majd jövő év tavaszán nyitnak új tárlatot.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyílt nap az Aporban
Feltöltötte Zsóka - hétfő 20 november 2006 - 21:32:16
Bár még van néhány hónap gondolkodni azon, hogy a végzős középiskolások hová is adják be jelentkezési lapjukat, a felsőoktatási intézmények máris igyekeznek megnyerni a kegyeiket. Novemberben számos helyen, nyílt nap keretében lehet ismerkedni a főiskolákon és egyetemeken folyó munkával, múlt pénteken az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán várták a hallagatókat. Ezen a napon egyébként egyházmegyei nyílt napot és egy konferenciát is rendeztek, igazán mozgalmas volt tehát a november 17-e a váci székhelyű intézményben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 17 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - péntek 17 november 2006 - 14:01:47
- tisztújító közgyűlés a Váci Női Kézilabda Sportegyesületben
- labdarúgás eredmények
- sakk csapatbajnokság
- asztalitenisz eredmények
- bírkózás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 16 november 2006
Demonstráció az imaházat ért támadás ellen
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:28:36
Csendes tüntetéssel és az antiszemita feliratok eltávolításával tiltakozott hétfőn este több tucat váci polgár, a zsidó imaházat ért múlt heti támadás miatt. Mint arról korábban már hírt adtunk, ismeretlenek náci jelszavakat, jelképeket és a zsidóságot provokáló feliratokat mázoltak az épület falára. A rövid demonstráción a várost dr. Molnár Lajos alpolgármester képviselte, az eseményen megjelent Izrael állam magyarországi nagykövete és a Mazsihisz ügyvezető igazgatója is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Súlyponti kórház lesz a váci
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:26:51
Egy napokban kiszivárgott tervezetben félszáz, úgynevezett súlyponti kórházat nevez meg az egészségügyi minisztérium, a jövőben csak ezekkel fog szerződést kötni az Országos Egészségbiztosító. Az egészségügyi reform részeként összeállított listán, amelyben megyénként és régiónként nevezték meg a biztosan fennmaradó intézményeket, szerepel a váci Jávorszky Ödön Városi Kórház is. A tárca országosan 40ezer kórházi ággyal számol, a listán nem szereplő intézmények a megmaradó kapacitásra nyújthatnak majd be pályázatot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kavicsbánya-bejárás előzetes Sződligeten
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:25:32
Bejárást szervez a sződligeti képviselő-testület és a Lasselsberger kft, a cég által nyitni kívánt kavicsbánya helyszínére jövő pénteken fél háromkor. Az eseményre minél nagyobb számban várják a település polgárait, hogy a lakosság valós képet kapjon a tervezett beruházás részleteiről, és annak pontos helyéről. A képviselő-testület a bejárás tapasztalatait is figyelembe kívánja venni majd a bánya sorsával kapcsolatos döntés meghozatalakor.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útlezárás vasárnap
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:24:03
Értesítjük kedves nézőinket, hogy félpályás útlezárás lesz vasárnap, november 19-én, reggel 9 órától du. 4 óráig a Nagymaros és Kismaros közötti egyenes útszakaszon mintegy 1 km-es hosszúságban. Televíziónkhoz eljuttatott közleményük szerint az útlezárást kezdeményezők, idézem „a hazug Gyurcsány-kormány, s annak intézkedései ellen” kívánnak ezzel az eszközzel demonstrálni. A vasárnapi tüntetés szervezői szerint egyébként hasonló útlezárásokra vasárnap a Dunakanyar több településén is sor kerülhet.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
ÖTLET program
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:22:48
ÖTLET néven indult kísérleti program országszerte, amely a 18 és 26 év közötti munkanélküli fiatalok munkatapasztalat-szerzését és képzését teszi lehetővé, 10 hónapos belföldi önkéntes programokon keresztül. A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja, megvalósulásáért pedig egy menedzser szervezet és 8 regionális koordináló felel. A Közép-Magyarországi régió regionális koordináló szerepét a gödi székhelyű Fiatalok a Vidékért Egyesület tölti be, amely 5 éve az Európai Önkéntes Szolgálat programjában is részt vesz.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Moira c. könyv az Irodalmi kávéházban
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 16 november 2006 - 21:20:43
Megnyitása óta második rendezvényét tartotta a volt Kúria épületében található Csokizóban az Irodalmi Kávéház, tegnap este Sebő József mutatta be Moira c. könyvét. A mű az 1956-os események kapcsán kivégzett Brusznyay Árpád életét mutatja be, az író-olvasó találkozón lánya, Brusznyay Margit is megjelent. A kávéházi program bevezetőjét egy archív felvételekből készült fénykép-összeállítás adta, amelyben személyes fotók mellett többek között az ítéletvégrehajtási jegyzőkönyv másolata, és több korabeli röplap is szerepelt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 14 november 2006
Sporthírek
Feltöltötte e107 - kedd 14 november 2006 - 11:22:55
- labdarúgás eredmények
- kézilabda
- Pest Megyei Úszó Csapatbajnokság
- bírkózás, utánpótlás bajnokság

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 879 880 881 ... 883 884 885
HírarchívumHírarchívum
Egészséges városok szimpóziuma Zsóka @ (13 nov : 20:49) (Hírek)
Szociális munka napja Zsóka @ (13 nov : 20:47) (Hírek)
Galambász évzáró Zsóka @ (13 nov : 20:45) (Hírek)
Lampionos felvonulás, Nagymaros Zsóka @ (13 nov : 20:43) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.