ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


péntek 07 december 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:57:10
-birkózás
-sakk
-asztalitenisz
Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Menetrendváltozások vasárnaptól
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:55:14
December 9-től új menetrend lép életbe közúton és vasúton egyaránt. Ez azt jelenti, hogy több ponton jelentősen módosul a térséget érintő buszok és vonatok közlekedése. Vasárnaptól tíz perccel később indulnak a váci zónázó vonatok, a Volánbusz járatainak végállomása pedig az Árpád híd helyett Újpest Városkapunál lesz majd. Utóbbi változtatás egyik legfontosabb szempontja, hogy a VOLÁNBUSZ, a MÁV, és a BKV Zrt. egy intermodális csomópontot alakít itt ki, közvetlen átszállási lehetőséggel a három közlekedési társaság járataira.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Veszélyben a mentők a jobboldal szerint
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:54:41
A Váci Jobboldali összefogás szerint a kormány takarékoskodási intézkedéseinek köszönhetően az év végére veszélybe kerül a térségben élők biztonságos mentése, illetve a betegek szállítása. Központi utasítás szerint ugyanis kötelesek a mentőszolgálatok vezetői a dolgozók részére, még idén kiadni az ez évre járó szabadságokat, túlórákat viszont nem számolhatnak el. A konzervatív oldal szerint ez a mi régiónkban például azt jelenti, hogy decemberben lesz két olyan nap amikor egyáltalán nem lesz szolgálatban mentőautó.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A mozi hasznosítása
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:52:32
A tervek szerint Ifjúsági Ház működne Vácon az egykori Dunagyöngye Filmszínház épületében. Legalábbis így döntöttek az oktatási és művelődési bizottság tagjai, majd javaslatukra a képviselő-testület is a Művelődési Központ által benyújtott elképzelést támogatta. Időközben a Főmérnökség felmérte a volt moziépület műszaki állapotát, a döntéshozók ennek ismeretében határoztak a legmegfelelőbb hasznosítási formáról.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ruhát kaptak a váci szobrok
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:51:29
A hideg beálltával megszokott látvány, hogy téli ruhát kapnak Vácon a köztéri szobrok. Bár idén ezek betakarásával egy kicsit késtek a városban, mára már ez a látvány fogadja az ide érkezőket. A mostani egyébként az utolsó év, amikor egyentakarót kapnak a műemlékek, korábban ugyanis történtek apróbb sérülések a becsomagolások során. Ezt kivédve jövőre már minden szobor saját, méretre szabott ruhában fogja majd átvészelni a fagyos hónapokat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hőszigetelés a C/9-es társasházban
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:50:55
Ezekben a napokban fejeződik be Vácon a C/9-es társasház lépcsőházi nyílászáróinak cseréje, az eddigi korszerűtlen ajtók és ablakok helyett már majdnem mindenütt beépítették az új hőszigetelt szerkezeteket. A 8 lépcsőház a beruházás költségeit saját megtakarításaiból illetve önkormányzati pályázat segítségével fedezte.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
AIDS világnap
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:49:09
Az AIDS elleni küzdelmet összehangoló ENSZ-ügynökség novemberi jelentése szerint 2007 végére 33,2 millió, HIV-vírussal fertőzött ember él majd a Földön, a kór eddig 25 milliónál is több halálos áldozatot szedett. Magyarországon a fertőzés gyakorisága egyötöde a világátlagnak. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint idén 87 HIV-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, 1985 óta összesen 1.453 HIV-fertőzöttről tudnak a szakemberek. 1998 óta december 1-e az AIDS világnapja.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megérkezett a Mikulás
Feltöltötte e107 - péntek 07 december 2007 - 10:47:28
December 6-án Vácra és térségébe is megérkezett a Mikulás, sőt, volt ahol már szerda este megjelent a piros ruhás nagyszakállú. A Főtéren például százak vártak arra, hogy kisvonattal begördüljön a Városháza elé. De járt az óvodákban, iskolákban és az idén is meglátogatta a gödi TopHáz Otthon fogyatékos lakóit.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 03 december 2007
Elkészült a Kápolna utca
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:59:51
Elkészült a Kápolna utca aszfaltozása, november vége óta immár teljes hosszában szilárd burkolatú úton közlekedhetnek az itt lakók. Az utca laktanya felé eső részét még 2002-ben, akkori áron 12 millió forintból építették meg, a munka befejezéseként pedig a hiányzó szakasz készült el. Ennek költsége meghaladta a 13 millió forintot.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Műszaki átadás a Kölcsey utcai bölcsődében
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:58:55
Az egykori családsegítő központ elköltöztetésével, a Kölcsey utcai bölcsőde szomszédságában több helyiség is megüresedett. Ezek átépítésével az önkormányzat a bölcsődei férőhelyek növelését kívánta megoldani, az utóbbi időben ugyanis, főként Alsóvárosban, már szűkösnek bizonyult a meglévő kapacitás. Az elhatározást tett követte, a két új csoportnak helyet adó létesítmény műszaki bejárását és átadását pénteken tartották Vácon. Mint megtudtuk, a gyerekek hivatalosan december közepétől vehetik birtokba az addigra már berendezett szárnyat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Évet értékelt a Fidesz-KDNP Összefogás
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:57:25
Nincs ma médiahelyzetben Vácon az ellenzéki Fidesz-KDNP Összefogás, legalábbis így gondolja frakcióvezetőjük, Tomori Pál. A konzervatív politikus szerint gondolataik év közben nem mindig jutottak el úgy a választóikhoz, ahogy szerették volna. Ezért is tartották fontosnak, hogy egy évértékelő keretében, közvetlenül szólhassanak a váciakhoz. Mint megtudtuk, a Bartók Béla Zeneiskolában tartott eseményt hagyományteremtőnek szánták az Összefogás képviselői.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácdukai egészségház avató
Feltöltötte e107 - hétfő 03 december 2007 - 18:55:57
Vácdukán vasárnap a régi orvosi rendelő helyén átadták az új egészségházat. A beruházásnak köszönhetően a falu háziorvosi ellátása most már megfelel a hatályos egészségügyi előírásoknak. Az ünnepségre többek között meghívást kapott Harrach Péter országgyűlési képviselő, valamint a környező községek polgármesterei is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.