ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 28 január 2008
Múzeumi szabadegyetem
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:02:39
Idén januártól „Múzeumi szabadegyetem” címmel új programsorozatot indított a Tragor Ignác Múzeum. Az intézmény szervezésében minden hónap 4. csütörtökén
tudományos-ismeretterjesztő előadásokat tartanak, melynek témaköreit a múzeumi élethez kapcsolódóan alakították ki. Az első rendezvényre a Hincz gyűjtemény épületében került sor "Egy fény-képes-könyv lapjai” címmel. A váci Tragor Ignác Múzeum fotógyűjteményét Forró Katalin történész, megbízott múzeumigazgató mutatta be az érdeklődőknek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:01:12
-kézilabda
-labdarúgás
-sakk

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 24 január 2008
Magyar Kultúra Napja Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:45:15
A kézirat tanúsága szerint 185 esztendővel ezelőtt, 1823 január 22-én fejezte be a Himnusz megírását Kölcsey Ferenc. Hazánkban 1989 óta ez a nap a Magyar Kultúráé. A himnusz születésnapját Vácon, immár hagyományosan egy színvonalas kulturális program, valamint városi díjkiosztó teszi emlékezetessé. Idén is átadták a Vác Város Művelődéséért kitüntető címet, a Közművelődést segítő munkáért oklevelet, valamint most először ítélték oda a Vác Város Művészeti Díja elismerést. A Művelődési Központban tartott ünnepségen a Fónay Márta Humánia Drámai Műhely társulata lépett színpadra, jövőre pedig az Apor Vilmos Katolikus Főiskola diákjai készülhetnek produkcióva

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra áll a bál a parkolás körül
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:43:26
Ahogyan azt sejteni lehetett, újra kitört a botrány Vácon a parkolási bírságok miatt. Bár nyár óta már a város kezében van a parkolási rendszer, az előző üzemeltető Kerident Kft. most megint megpróbálja beszedni az évek óta felhalmozott kintlévősegeit. Az ügyfelek azonban felháborodva ostromolják a cég nemrégiben megnyitott ügyfélszolgálati irodáját, sokan ugyanis papírokkal tudják igazolni, hogy korábban már rendezték ügyüket a Keridenttel.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Látogatási tilalom az Idősek Otthonában is
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:41:53
Szerda óta újabb intézményben rendeltek el látogatási tilalmat. Az Idősek Otthona és Klubja tájékoztatása szerint a rendelkezés érinti az intézmény összes részlegét a Rádi úton, a Budapesti főúton valamint az Arany János utcában. A látogatási tilalom bevezetését értesülésünk szerint az intézmény háziorvosa, dr. Manninger Péter javasolta az országos influenzajárványra hivatkozva. Szintén a járvány miatt, az ÁNTSZ rendelkezése alapján a Szülészet-nőgyógyászati, a Csecsemő- és Gyermek osztályon és az Újszülött részlegen, valamint az Intenzív Terápiás Osztályon rendelt el látogatási tilalmat a váci kórház főigazgatója. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Alsóvárosi képviselők fóruma
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:40:57
Négy alsóvárosi egyéni képviselő hívta fórumra a választópolgárokat szerda este, hogy ismertessék 2007-ben elért eredményeiket és az idei évre vonatkozó elképzeléseiket. A baloldali városatyák, mint mondják, teljes egyetértésben dolgoznak a városrész fejlesztéséért, ehhez a munkához pedig sokszor ki is kérik a másik oldal érintett képviselőinek a véleményét. A körzetek közötti együttműködés példájaként elhangzott több hosszútávú beruházás megvalósítása, így a Gombás patak partjának valamint a Vásártérnek a rendbetétele, vagy a Rádi úti kerékpárút megépítése. A képviselők ezeken túl együtt gondolkodnak a volt Forte illetve a Vágóhíd területének a sorsában is.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Jámbor László
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:38:37
Életének 96., házasságának 70. esztendejében elhunyt Jámbor László nyugalmazott repülő-ezredes. Temetését, katonai tiszteletadás mellett ma délben tartották a kisváci temetőben. Jámbor László a híres Ludovika Akadémián végzett, majd repülőtisztként szolgált az '50-es évekig. Ez idő alatt tevékenyen részt vett a II. világháború harcaiban is. Később dolgozott a Magyar Acélárugyárban, majd Szobon és Vácdukán főkönyvelőként. Jámbor Lászlót felesége mellett 3 gyermeke, 11 unokája és 6 dédunokája búcsúztatta.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ökumenikus imahét
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:37:36
Idén január 20. és 27. között rendezik meg a Krisztus-hívők egységéért hirdetett egyetemes imahetet, melynek programjaihoz Vác is csatlakozott. A 2008-as „Imahét a Keresztény Egységért” a „keresztény Imanyolcad” bevezetésének száz éves évfordulóját ünnepli, nem elfeledve azt a tényt sem, hogy az idei évet a Biblia évének nyilvánították. A váci események a nyolc nap alatt öt helyszínen zajlanak, minden nap más lelkipásztor vezetésével.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fametszés a belvárosban
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:35:57
A januári időszak tényét nemcsak a kidobott karácsonyfák látványa erősíti bennünk, hanem az is, hogy megjelentek Vácon a Remondis Kft. emberei, akik megkezdték a belváros fáinak metszését. Először az úgynevezett ostorfákat vágják szinte teljesen vissza, majd aztán jönnek szép sorban a magasabb fák is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 24 január 2008 - 17:34:10
-asztalitenisz
-úszás
-kajak-kenu
-labdarúgás

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 21 január 2008
Drogstratégia a képviselők előtt
Feltöltötte e107 - hétfő 21 január 2008 - 17:25:51
Mint arról korábban már mi is beszámoltunk, a váci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elkészítette rövid és középtávú elképzelések alapján azt a stratégiai tervet, amely a kábítószer probléma visszaszorítását célozza a városban. A dokumentum igazodik a Nemzeti Stratégiában lefektetett alapelvekhez, és ezeken keresztül tartalmazza a helyi, speciális célokat és feladatokat. Az anyagot négy érintett bizottság is megtárgyalta, elfogadásáról pedig ez alapján döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közösségi házat avattak Sződligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 21 január 2008 - 17:21:29
Új Közösségi Házzal gyarapodott Sződliget. A korábbi polgármesteri hivatal épületében egy programok lebonyolítására alkalmas termet valamint kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, de itt kapott helyet az a mozgókönyvtár is, melyet kistérségi támogatással hoztak létre nemrégiben.
Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.