ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 30 november 2006
A MESZK megyei ülése a Jávorszky Ödön városi kórházban.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:54:07
Az elmúlt héten fogadta el a parlament az egészségügyi szakmai kamarák működéséről szóló törvényt. A MESZK az-az a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöksége azonban nem elégedett az új szabályozással, ugyanis a kormány javaslata szerint kidolgozott törvény megszünteti a kötelező kamarai tagságot, ami taglétszám hiányában akár kamarai szervezetek megszűnését is okozhatja. Az elnökség véleménye szerint ez alapvető alkotmányossági problémát vet fel, ezért a Meszk levélben kérte a köztársasági elnöktől a törvény előzetes alkotmányossági kontrollját. A Meszk megyei elnökségi ülésére szerdán került sor a váci Jávorszky Ödön kórházban, ahol az április elsejétől életbelépő változások hatásait vitatták meg a résztvevők.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vácz Remete megemlékezés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:51:26
A Váci Múzeum Egyesület hagyományaihoz híven az idei évben is megemlékezett a Váci Remete névnapjáról. Az ünnepség kedden délután a Kossuth téren álló Vácz Remete szobránál zajlott. Ezt követően az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán dr. Mikó Árpád művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főosztályvezetője tartott előadást a reneszánsz művelődéstörténet jelentős elemeiről, köztük számos váci érdekességről is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rendezvény az AIDS világnapján
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:50:01
Magyarországon ebben az évben 18 újabb AIDS-megbetegedést regisztráltak, és ezzel meghaladta az 1300-at az ismertté vált fertőzött személyek száma. Ahhoz, hogy minél kevesebben kapják meg ezt a gyógyíthatatlan betegséget, továbbra is fontos a figyelemfelkeltés. Az AIDS elleni közdelem világnapja kapcsán ma délelőtt tartott váci rendezvény is ezt a célt szolgálta, az eseményt az ÁNTSZ Pest Megyei illetve Vác-szobi Városi Intézete szervezte.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Színes diplomások köszöntése
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:48:26
Csaknem 30 színes diplomás váci pedagógust köszöntöttek szerda délután a Művelődési Központban. A pedagógusok közül 27-en ünnepelték idén pályára lépésük kerek évfordulóját, közülük a legfiatalabbak is már fél évszázada megszerezték a végzettségüket igazoló okiratot. A hosszú évtizedeket a katedrán töltött tanárokat az önkormányzat nevében dr. Bóth János polgármester és dr. Molnár Lajos alpolgármester méltatta.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Útlezárás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:46:53
Vasúti átjáró felújításának munkálatai miatt félpályás útlezárásra kerül sor a Budapest Nyugati pályaudvar - Szob vasúti fővonalon illetve a 2104. jelű összekötőút egy szakaszán, Vác - Máriaudvarnál. A közúti-vasúti kereszteződések átépítése során és a kivitelezési munkálatok idején a közút ideiglenes félpályás lezárására, a járműforgalom jelzőőrös irányítására kerül sor, méghozzá a 2102-es jelzésű út esetében december 1-6. között, naponta 8 órától 16 óráig.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Egészségnevelési vetélkedő a Juhász Gyula Általános Iskolában
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:46:08
Kisiskolásoknak tartottak komplex egészségnevelési vetélkedőt a Juhász Gyula Általános Iskolában, a szakemberek szerint fontos, hogy a gyerekek már ilyen fiatal korban tisztában legyenek az egészséges élethez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókkal. A verseny során nemcsak elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk a gyerekeknek, hanem több ötletes feladatot is segítségül hívtak a szervezők az ismeretek bővítéséhez.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 30 november 2006 - 20:44:07
- másodosztályú kézilabda bajnokság
- NB II-es sakk csapatbajnokság
- Adventi Teremlabdarúgó torna
- első osztályú asztalitenisz csapatbajnokság
- hétvégi sportrendezvények

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 27 november 2006
MSZP sajtótájékoztató
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 november 2006 - 21:15:18
A Váci Jobboldali Összefogás nem tartotta be a paritáson alapuló megállapodást, ezt a pénteki sajtótájékoztatón jelentette be az Mszp helyi alapszervezetének elnöke. Iván Gábor azt mondta, hogy a váci jobboldali frakció vezetőivel folytatott előzetes tárgyalások során abban állapodtak meg, hogy a bizottsági helyek elosztásánál fele-fele arányban támogatják egymás jelöltjeit, azonban a „titkos urnás” szavazásnál kiderült, hogy csak a baloldal tartotta meg az ígéretét. A szakbizottságok külső székeinek elosztásánál ugyanis az történt, hogy a szocialisták támogatták a jobboldal jelöltjeit, a jobboldali képviselők viszont nem támogatták a baloldal által delegált jelölteket. Az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra Tomori Pál, a váci jobboldali összefogás frakcióvezetője reagált.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kavicsbánya bejárás Sződligeten
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 november 2006 - 21:13:33
A sződligetiek pénteken egy bejárás alkalmával szerezhettek információkat azzal a kavicsbányával kapcsolatban, amelyet a Lasselsberger Kft. kíván nyitni egy Sződliget és Csörög között lévő elhanyagolt területen. A lehetőséggel a település lakói közül csak kevesen éltek, alig 25-en voltak kíváncsiak a cég és az önkormányzat beruházással kapcsolatos álláspontjára. Mint a bejáráson megtudtuk, az előzetes környezetvédelmi hatástanulmány már készen van, melynek nyomán a Környezetvédelmi Felügyelőség szabta meg egy részletes vizsgálat követelményeit. Ennek tartalmaznia kell majd a bányanyitás lehetséges következményeit a természetre és a környező lakosságra nézve.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fenyőfaállítás a főtéren
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 november 2006 - 21:11:52
Hétfőn helyére került a város karácsonyfája a főtéren, az ünnepi időszak közeledtének biztos jeleként. Az ezüstfenyőt, immár hagyományosan, egy váci polgár ajánlotta fel a városnak, az igen nagyra nőtt örökzöld számára ugyanis túl kicsinek bizonyult mára az adományozó kertje. Vác több pontján is lesz az idén faállítás, a megszokott Deákvári és Alsóvárosi helyszínek mellett a Március 15-e téren még egy karácsonyfában gyönyörködhetnek majd a város lakói.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
In memoriam Breuer László
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 november 2006 - 21:10:27
November 25-én, súlyos betegséget követően, elhunyt Breuer László, vagy ahogy barátai, tanítványai és az egész magyar környezetvédelmi mozgalom ismerte: Sumi. Breuer László a váci székhelyű Göncöl Szövetség és a Pangea Egyesület elnökeként sokat tett az ember és a természet megromlott viszonyának helyreállításáért, a természetvédőt munkájáért Pro Natura díjjal és a Magyar Köztársaság Aranykeresztjével is kitüntették. Breuer Lászlót a Göncöl és a Pangea saját halottjának tekinti, temetéséről a két szervezet a családdal közösen intézkedik.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szabadelvű Egyesület rendezvénye
Feltöltötte Zsóka - hétfő 27 november 2006 - 21:09:14
Az október 1-i önkormányzati választások igazi kudarcot hoztak a Szabad Demokraták Szövetsége számára. Biztos bástyák omlottak össze, köztük olyan városokkal, mint Veszprém, Békéscsaba vagy Szekszárd, ahol 16 éve irányított liberális polgármester. A képviselői helyek száma is kevesebb lett, mint 4 éve, Vácon például a pártot egy politikus sem képviseli a képviselőtestületben. A kiábrándító szereplés okait keresték csütörtökön a Váci Szabadelvű Egyesület soros rendezvényén, a programon Béki Gabriella országgyűlési képviselőt is vendégül látták.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 889 890 891 ... 894 895 896
HírarchívumHírarchívum
Sporthírek Zsóka @ (27 nov : 21:06) (Hírek)
Altemplom kiállítás a Főtéren Zsóka @ (23 nov : 21:03) (Hírek)
Gázártámogatás Zsóka @ (23 nov : 21:02) (Hírek)
Bóth Jánost elnökké választották Zsóka @ (23 nov : 20:59) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.