ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 31 január 2008
Fidesz-KDNP Összefogás sajtótájékoztató
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:57:51
A gyógyszersegélyről valamint a születési támogatásról szóló indítványok elutasítása mellett a Kerident Kft. tevékenysége volt a fő téma a Fidesz-KDNP Összefogás legutóbbi sajtótájékoztatóján. De szó esett még a közelmúltban történt emlékmű-gyalázásokról, és egy jövő héten tartandó demonstrációról is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kórházi várólista
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:56:08
A Jávorszky Ödön Városi Kórház honlapjára kattintva bárki elérheti az intézmény várólistáját, amelyen külön lebontva olvashatók a fül-orr-gégészetre, a kardiológiára, a sebészetre, a szülészet-nőgyógyászatra és a traumatológiára vonatkozó információk.
A kórházaknak 2007. márciusa óta kell hozzáférhetően közölni adatbázisaikat, ezek hiánya miatt azonban körülbelül 60 %-uk mulasztásos törvénysértést követ el jelenleg is. A váci kórházban az országos sajtóban megjelent extrém példákkal szemben nincsenek több éves várakozási idők. Most például 90 nap a legtöbb, ameddig egy betegnek türelemmel kell lennie, ha csípő, vagy térdprotézis műtétet írtak elő számára.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elköltözött a Közterület Felügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:54:08
Új helyre, a Csányi László krt. 47. számú épület földszinti irodahelységébe költözött Vác Városának Közterület Felügyelet Csoportja. Ügyfélfogadási rendjük nem változott, telefonszámuk azonban igen. Az új elérhetőség a 06-27/306-133-as vonalon található, de közérdekű lakossági bejelentések közlésére egy díjmentes tarifával működő zöld szám is igénybe vehető, méghozzá a 06 80 890 020-as számon.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fallabdások igen, vizicsikók nem
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:53:46
Érdekesen alakult két frissen létrejött sportegyesület névhasználati kérelme a legutóbbi testületi ülésen. A Vizicsikók Közhasznú Szabadidő Sportegyesület ugyanis nem kapta meg azt a többséget, amely lehetővé tette volna nevükben a „Váci” jelző feltüntetését, A Vác Városi Fallabda Egyesület kérelme azonban egyhangú támogatásra talált. A vizicsikók nem értik, de elfogadják a testület döntését, amely, mint mondják működésükben, eredeti céljaik megvalósításában nem fogja őket megakadályozni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változtatna a forgalmi renden a képviselő
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:50:00
Változtatna a Honvéd utca, Csányi körút kereszteződésének forgalmi rendjén Debreczeni János váci önkormányzati képviselő. Ha rajta múlna, más ütem szerint haladhatnának az autók Budapest felé, azaz az egyenesen közlekedő gépjárművek már akkor zöld jelzést kapnának, amikor szemből megindul a forgalom. Szerinte így a sokszor feltorlódó autósor is csökkenne a Juhász Gyula Iskola előtti szakaszon. A Magyar Közút Kht. váci üzemmérnökségén azonban nem tudnak olyan okokról, amely miatt meg kellene változtatni a jelenlegi rendszert, mint mondják erre évek óta nem panaszkodott senki az itt élők közül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ülést tartott a Magyar-Finn Baráti társaság
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:48:19
Nem egy szigorúan zárt társaságként, hanem nyílt közösségként kíván működni a tavaly újjáalakult Magyar-Finn Baráti Társaság. Összejöveteleik sem szigorú protokoll szerint zajlanak majd, hanem inkább baráti beszélgetésekre szeretnének hasonlítani. Ilyen volt a legutóbbi is szerdán délután, a váci Városházán.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 31 január 2008 - 16:41:58
-kézilabda
-úszás
-birkózás

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 28 január 2008
Vihar után
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:05:24
Az elmúlt hétvégén országosan több, mint 700 esetben kellett riasztani a tűzoltókat a viharos időjárás és következményei miatt, ebből négyszáz riasztásért fakidőlések és leszakadt ágak voltak a felelősek. Hat megyében, köztük Pest megyében volt a legtöbb esemény, itt egyébként a legmagasabb, piros riasztási szint volt érvényben. Természetesen a váci tűzoltóknak is akadt munkája bőven.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Parkolási ügyek
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:04:23
Aki vitatja a nemrégiben kapott ügyvédi felszólítások jogosságát, annak minden esetben be kell fáradnia a Kerident kft. váci ügyfélszolgálati irodájába, még akkor is, ha korábban már elvileg rendezték ügyüket a céggel. Ezt Gámán Imre, a váci parkolást korábban üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója mondta el híradónk kérdésére. Erre azért van szükség, tette hozzá, mert jó néhány ügy felülvizsgálatát követően kiderült, akkori alvállalkozójuk, a Településszolgáltatási kht. szerintük nem megfelelően zárt le több reklamációt.

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb rongálások
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:03:18
Mint arról már korábban beszámoltunk a tavalyi esztendő utolsó napjaiban vandálok rongálták meg a váci Sportcsarnok falát illetve a Rózsakertben Poeltenberg Ernő emléktábláját. Az akciók úgy látszik folytatódnak, nemrég az agyagbánya felett található fakereszt, illetve a püspöki palota előtt álló 56-os emlékkereszt lett az értelmetlen pusztítás következő áldozata. Minap kelt közleményében a Jobbik váci szervezete is mélységes felháborodásának adott hangot mindkét rongálással szemben, és felszólították a kormánypártok helyi alapszervezeteit, hogy ítéljék el e két cselekményt! A párt tűrhetetlennek tartja, hogy idézem „a keresztény hagyományokkal rendelkező Magyarországon, az egyébiránt oly nagyhangú koalíciós pártok képviselői ne szólaljanak meg ilyen horderejű kérdésben, főképpen akkor, ha a többségi társadalmat érintő támadásról van szó.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Múzeumi szabadegyetem
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:02:39
Idén januártól „Múzeumi szabadegyetem” címmel új programsorozatot indított a Tragor Ignác Múzeum. Az intézmény szervezésében minden hónap 4. csütörtökén
tudományos-ismeretterjesztő előadásokat tartanak, melynek témaköreit a múzeumi élethez kapcsolódóan alakították ki. Az első rendezvényre a Hincz gyűjtemény épületében került sor "Egy fény-képes-könyv lapjai” címmel. A váci Tragor Ignác Múzeum fotógyűjteményét Forró Katalin történész, megbízott múzeumigazgató mutatta be az érdeklődőknek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 28 január 2008 - 17:01:12
-kézilabda
-labdarúgás
-sakk

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.