ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 14 január 2008
Lezárult a Naszály-Galga TISZK szakmafejlesztésének első szakasza
Feltöltötte e107 - hétfő 14 január 2008 - 16:12:04
Elkészültek a váci székhelyű Naszály-Galga Térségi Integrált Szakképző Központ szakmai képzési programjai. A TISZK Központi Képzőhelye és a partneriskolák számára összeállított anyag az iskolarendszerű szakképzésre, a felnőttképzésre, és a pedagógus-továbbképzésre egyaránt vonatkozik. A szervezet által kiadott közlemény szerint a Naszály-Galga TISZK-ben ezévtől olyan korszerű ismereteket sajátíthatnak el a diákok, amelyek a gazdasági igényekhez és a nemzetközi technológiai követelményekhez egyaránt igazodnak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Baleset Zebegénynél
Feltöltötte e107 - hétfő 14 január 2008 - 16:10:41
7-8 méteres repülés után egy út menti melléképület tetején landolt személyautójával egy hölgy ma reggel Zebegényben. A baleset azután következett be, hogy a gépkocsi kisodródott a 12-es számú főúton, a települést jelző táblát követő kanyarban. A kora reggel háztetőre futott Fordot a váci és a fővárosi tűzoltók emelték le egy daru segítségével. Úgy tudjuk, a jármű munkába igyekvő vezetőjének az ijedtségen kívül nem történt komolyabb baja, így könnyebb térdsérülésekkel megúszta a nem mindennapi kalandot.

Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyílt nap volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán
Feltöltötte e107 - hétfő 14 január 2008 - 16:09:58
A felsőoktatás ma már általában nem arról szól, hogyha valaki befejezi a tanulmányait, akkor pontosan annak a végzettségnek megfelelően kap munkát, amit több éven keresztül tanult, mondta el híradónk kérdésére Szemkeő Judit, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektorhelyettese. Egy jó választás azonban mindenképpen növeli a későbbi elhelyezkedés esélyeit. Az intézmény éppen ezért legutóbbi nyílt napján igyekezett felhívni az érdeklődők figyelmét arra, milyen plusz és többletképzésekben részesülhetnek, ha a váci székhelyű főiskolán akarnak továbbtanulni.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 14 január 2008 - 16:07:45
-kajak-kenu
-labdarúgás
-sakk

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 10 január 2008
Brusznyai emlékmise
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:16:37
50 évvel ezelőtt, 1958. január 9-én végezték ki az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírját, Brusznyai Árpádot. A Vácon és Veszprémben is oktató görög-magyar-történelem szakos tanár emlékére, halálának évfordulóján, a Piarista Templomban tartottak misét.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Változott a kórházi betegszállítás rendje
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:14:15
Egy miniszteri rendelet értelmében január elsejétől a gyakorlatban is szétválik a mentés valamint a betegszállítás. Ennek következtében a szakkíséretet nem igénylő szállítás az alternatív betegszállítók feladata lett, a Jávorszky Ödön Kórházban ezt a munkát egy alvállalkozó végzi múlt hét óta. Pontosabban már tavaly augusztustól, hiszen az intézmény a szolgáltatást bő öt hónapja nyújtja, jelenleg két autóval

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kormányzati negyed
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:12:59
Kiss Zsolt szocialista képviselő szerint okafogyottá vált a váci jobboldali összefogás felvetése, amelyben arra kérték a választókerület szocialista országgyűlési képviselőjét, hogy ne támogassa a kormányzati negyed megépülését. A váci konzervatív oldal azért kérte Bóth János lobbi-erejét az ügyben, mert attól tartottak, hogy ha a kormányzati negyed megépül, akkor az ingázóknak jóval a Nyugati pályaudvar előtt kell majd leszállniuk, így a munkába járás ideje, és költsége is megnövekedne számukra. A kormányzati kabinet jelentése szerint azért állítják le a központ felépítését, mert a projekt előkészítése során kiderült, a rendezési tervek nagyban megdrágítják a kivitelezést és a közbeszerzési eljárás során nem látták garantáltnak a többszereplős árcsökkentő verseny érvényesülését. A kormányzati negyed megépítésének leállítása mellett szólt az az érv is, hogy a mostani állapotok szerint a kivitelezés határideje kitolódott volna. A projekt megállítása nem érinti a kormányzati szervek kiköltözését a Parlamentből. Több mint tíz éve van napirenden, hogy a kormányzati szervek hagyják el az Országházat, azt egészében adják át az Országgyűlésnek. Ez az eredeti tervek szerint megvalósul, az Országházban lévő kormányzati szervek még ebben a ciklusban átköltöznek az FVM épületbe, derül ki a kabinet jelentéséből.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újabb felszólítások a Keridenttől
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:12:04
A tavaly februárban megkezdett pótdíjbeszedési folyamat következő lépcsőjeként újabb 15 ezer felszólítást postáz ki a Kerident Kft. azoknak az autósoknak, akik máig nem rendezték az elmúlt években keletkezett tartozásaikat. Bár a parkolást a céggel történt szerződésbontás óta, azaz 2007 közepétől Vác városa saját maga bonyolítja, az ezt megelőző bírságok beszedése azonban még a Kerident Kft. hatáskörébe tartozik. A felszólítások két héten belül landolnak majd az érintettek postaládáiban, akik pedig továbbra sem fizetnek, azoktól bírósági úton akarják behajtani a követeléseiket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Javaslatok "A Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért" díjra
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:10:46
Vác Város képviselő-testülete a fogyatékos személyek érdekében tartósan kiemelkedő tevékenység elismerésére egyéni és közösségi kitüntető címet alapított 2006-ban. A cím odaítélésére bárki tehet javaslatokat, melyeket a Váci Fogyatékosügyi Tanács elnökének, azaz Dr. Bóth János polgármesternek lehet benyújtani január 31-ig. A díjat a Fogyatékossággal Élő Emberek Esélyegyenlőségének Napján, május 5-én adják át. A Fogyatékosügyi Tanács javaslatára egyébként tavaly a képviselő-testület egyéni kategóriában dr. Somorjai Gábornét, a Cházár András Többcélú Intézmény tagintézmény vezetőjét, közösségi kategóriában pedig a Diadalív lakóotthon kollektíváját jutalmazta.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beindult a karácsonyfák elszállítása
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:10:19
Bár már a két ünnep között megjelentek az első feleslegessé vált tűlevelűek Vácon, a karácsonyfák kidobásának klasszikus időszaka mégiscsak vízkereszt utánra tehető. A város természetesen idén is gondoskodik a fenyők elszállításáról, ha azokat a lakosság az előírtaknak megfelelően helyezi ki az utcára.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 10 január 2008 - 16:07:30
-kézilabda
-labdarúgás
-kosárlabda

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 07 január 2008
Jégpáncél az utakon
Feltöltötte e107 - hétfő 07 január 2008 - 16:49:16
Ma reggelre már nem okozott különösebb fennakadásokat a fagy a hazai utakon, így hétfőre a térség főútvonalai is jól járhatóak voltak. Tegnap azonban a folyamatos ónos esőnek köszönhetően a Dunakanyarban is korcsolyapályává váltak a közutak. Mint megtudtuk szerencsére az országos átlaghoz képest a térségben nem volt kiugróan magas a balesetek száma vasárnap, és a mentőknek is csak néhány kéz és lábtöréses esethez kellett kivonulniuk.

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.