ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 26 október 2006
Óraátállítás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 26 október 2006 - 21:53:16
A téli időszámítás, mint már évek óta, október utolsó vasárnapján kezdődik, azaz most vasárnap hajnalban óráinkat 1 órával kell visszaállítani. Ha pontosak akarunk lenni, akkor mindezt október 29-én hajnali 3 órakor tesszük meg, így aznap éjjel a legjobban a lustálkodni szeretők járnak jól. A téli időszámítás egyébként jövő március végéig lesz érvényben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 24 október 2006
'56-os iskolai ünnepségek, kiállítás-megnyitók
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:52:12
Iskolai rendezvényekkel, emlékműavatással, ünnepi hangversennyel és koszorúzásokkal emlékeztek az elmúlt napokban Vácon, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára. Megújult a városi ünnepségnek helyet adó tér a Váci Fegyház és Börtön előtt, ahol hétfőn avatták fel a Seregi György által készített emlékművet A hétvégén két kiállítás is nyílt a városban az ünnephez kapcsolódóan. Az Arcus Galériában 1956-os, Vácon készült fotókból, a Hincz gyűjtemény épületében pedig a forradalom Pest megyei eseményeit bemutató dokumentumokból rendeztek tárlatot.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Városi megemlékezések október 23-án
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:47:34
A városi ünnepséget idén új helyszínen, a Váci Fegyház és Börtön előtti téren tartották ma délelőtt 10 órakor. A jeles eseményre a tér megújult, és itt kapott helyet az az emlékmű is, melyet szintén a mai napon avattak ünnepélyesen. Október 23-a tiszteletére délután a Váci Szimfónikus zenekar adott ünnepi hangversenyt a Bartók Béla Zeneiskolában, a nap folyamán pedig az emlékezők, immár hagyományosan, megkoszorúzták Pap Béla, dr. Brusznyai Árpád és Pétery József emléktábláját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A jobboldal '56-os ünnepsége
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:44:04
A jobboldali összefogás az 1956-os forradalom hőseire emlékezett vasárnap délután, amelyhezr közös tisztelgésre hívta a váci polgárokat. A program egy rövid műsorral kezdődött a Konstantin téren dr. Brusznyai Árpád emléktáblájánál, majd az ünneplők előbb Kovács Ottó emléktábláját koszorúzták meg a Szent Miklós téren, végül Pétery József emléktáblájánál tisztelegtek a Püspöki palota előtt. A megemlékezést a Naszály polgári Kör szervezte, amelyhez a FIDESZ, a KDNP és a MIÉP is csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 18 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Térségi '56-os ünnepségek
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:39:38
Az elmúlt napokban a térség minden településén megemlékeztek az 56-os forradalom 50. évfordulójáról. Csőváron kopjafát állítottak az Önkormányzat épületénél, melyet a tegnapi istentisztelet után avattak, majd szenteltek fel. Sződligeten ma délelőtt állították újra a község 1948-ban eltávolított országzászlóját, az ünnepségen többek között a Szabadságért emlékérmet is átadták.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megalakult a Váci Képviselőtestület
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:35:32
A választásokat követő harmadik héten, hosszas egyeztetések után megtartotta alakuló ülését a Váci Képviselőtestület. A felek az előzetes tárgyalások során nem tudtak megállapodni a jobboldali alpolgármester személyéről ezért Dr Bóth János az ülésen tett javaslatot Csereklye Károly megválasztására, aki a Vác Városért Választási Egyesület képviseletében jutott mandátumhoz. A Jobboldali Összefogás a saját frakciójából szeretett volna alpolgármestert jelölni –szerintük ez jobban képviselte volna a választók akaratát- ezért tiltakozásul nem vettek részt az alpolgármesteri szavazáson. A bizottsági pozíciók eldöntése aránylag rugalmasabban zajlott. Bár a stratégiailag fontosabb elnöki székeket a szocialisták szerezték meg, az összesen 36 bizottsági helyet egyenlő arányban osztotta el egymás között a jobb és a bal oldal.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 20 október 2006
Megalakult Vác város Képviselőtestülete
Feltöltötte Zsóka - péntek 20 október 2006 - 13:21:29
Péntek délelőtt kezdte meg alakuló ülését Vác Város Képviselő Testülete. A korelnök, Miskei Sándorné köszöntőjét követően Dr. Oroszi Sándor a Választási Bizottság elnöke ismertette a szavazatok alapján, a váci testületbe bejutottak névsorát, majd a polgármester és a képviselők eskütételére került sor. Dr. Bóth János szocialista polgármester az ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság megválasztását követően, a konzervatív oldalról Csereklye Károlyt, baloldalról Dr Molnár Lajost javasolta az alpolgármesteri pozíciókra. A titkos urnás szavazás során a 23 képviselőből 12-n szavaztak igennel, a jobboldali összefogás 11 tagja nem adott le szavazatot. A képviselők között a bizottsági helyek elosztását illetően többnyire egyetértés volt.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sorthírek - 2006.10.19.
Feltöltötte e107 - péntek 20 október 2006 - 10:18:07
-kézilabda
-labdarúgás
-First Saturday sakkverseny
-evezés
-szektorlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 19 október 2006
Vandálok a Fő téren
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:42:14
A hatósági jogkörrel felruházott személyek, illetve a főtér vállalkozóinak összefogását tartja szükségesnek Vác polgármestere, aki a múlt szombati rongálások miatt zéró toleranciát hirdetett a városban. Mint ismeretes, múlt szombatra virradóra vandálok pusztítottak több helyszínen a városban, köztük a nemrég felavatott Március 15-e téren is. Az életbe lépő intézkedésekről Tóth Árpád, a Polgármesteri Kabinet vezetője beszélt a Városházán, a tájékoztatón az érintett szervezetek és önkormányzati osztályok vezetői is megjelentek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Imre Zsolt lemond mandátumáról.
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:38:25
Kedden hivatalosan is lemondott a váci képviselő-testületben megszerzett mandátumáról Imre Zsolt, aki hétfő óta a Pest megyei Közgyűlés elnökének kabinetfőnökeként dolgozik. Imre Zsolt október 1-én a kompenzációs lista vezetőjeként lett a jobboldali összefogás frakciójának a tagja, a mandátum visszaadására a két tisztség összeférhetetlensége miatt kényszerült. Információink szerint a Fidesz váci elnökének helyét a kompenzációs lista soron következő tagja, Miskei Sándorné foglalja el a testületben.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Beindult a távfűtés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:35:09
A kedvező őszi időjárás miatt az első társasházak csak múlt pénteken kezdeményezték a távfűtés beindítását Vácon, a gyors lehülés miatt azonban október 15-én, vasárnap már minden távfűtéses lakásban érezhető volt, hogy melegek a radiátorok. A városban több, mint 2700 lakásban a Váci Távhő kft. biztosítja a meleg vizet és a fűtést, így a váciak negyedét közvetlenül is érinti a távfűtés beindítása. A szolgáltatás díja egyelőre még nem emelkedett, azonban ami késik, nem múlik. Ha a testület elfogadja a kft. áremelési tervezetét, akkor az első megemelkedett számlát várhatóan már januárban kézhez kaphatják az érintettek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Familia Gladiatoria az iskolában
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:32:54
Rendhagyó iskolai órát tartott a váci Selye János Humán Szakközépiskolában a minap a Familia Gladiatoria vezetője Weixelbaum János. Beindult tehát a római kori harcmodort és életvitelt népszerűsítő csoport legújabb kezdeményezése Mobil múzeumot az iskolába címmel. A látványos bemutatóval az egyesület az összes váci iskolát be kívánja járni, ez után pedig várhatóan a Budapesti és környékbeli oktatási intézmények lesznek majd soron.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 908 909 910 911
HírarchívumHírarchívum
Mesemondó verseny Zsóka @ (19 okt : 21:30) (Hírek)
Sporthírek Zsóka @ (17 okt : 10:22) (Hírek)
'56-os megemlékezések Vácon Zsóka @ (17 okt : 10:18) (Hírek)
Közlekedésbiztonsági nap Zsóka @ (17 okt : 10:16) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.