ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 18 január 2007
Fizetnünk kell-e a 2/A-ért?
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:15:08
Sok a bizonytalan információ, ami médián keresztül megjelent azzal kapcsolatban, hogy fizetős lesz-e a 2/A elkerülő út, vagy sem - mondta Tóth Csaba Pest megyei képviselő a Fidesz váci szervezetének sajtótájékoztatóján. Tóth Csaba szerint a Közlekedési és Gazdasági Minisztérium eddigi közléseiből az sem derül ki egyértelműen, hogy csak a 12 tonnánál nehezebb autókra vonatkozik a törvénytervezet, vagy a személygépkocsik tulajdonosainak is matricát kell vásárolniuk április 1-től. A sajtótájékoztatón a Fideszes képviselők arra kérték Bóth János és Sándor István szocialista országgyűlési képviselőket, hogy a törvényalkotóknál mindent kövessenek el, hogy ne legyen fizetős a 2/A.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Csatornát kap a Kosdi utca
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:04:54
Van pénz a váci közutak további felújítására. Korábban már döntött a testület, a Galcsek, a Mikszáth utcák, illetve a Kosdi utca rendbetételéről. A költségek fedezetére nagyrészt pályázat útján nyert támogatást a város, és tavaly új aszfaltszőnyeget kapott a Galcsek és a Mikszáth utca. A Kosdi utca felújítására idén tavasszal kerülhet sor, azonban előtte még a szennyvíz elvezetését is meg kell oldani.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mire költsünk 4 millió forintot?
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 14:00:19
Mire költsünk 4 millió forintot? Ezzel a címmel szerveztek fórumot váci jobboldali képviselők, akik a választókörzeti keretek felhasználására szeretnének véleményt kapni az ott lakóktól. Vácon az előző ciklus elejétől létezik ilyen felhasználható külön keret, amely arra ad lehetőséget, hogy a 14 közvetlenül megválasztott képviselő maga döntheti el, mire szeretne pénzt fordítani a saját választókörzetében. A polgármester akkori kezdeményezését szeretnék most a jobboldali képviselők jobban megismertetni a váci polgárokkal azért, hogy a választók közvetlenül is javaslatot tehessenek a körzetenként elkölthető 4 millió forintos összegre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Metszés a városban
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 13:58:51
A kertészek nem az enyhe időjárás miatt kezdték meg a város fáinak visszametszését Vácon, csupán az ilyentájt szokásos munkálatokat végzik. Az ostorfákat a megszokottak szerint január közepén vágják szinte teljesen vissza, a második ütemben pedig a többi fa igazítására kerül sor, ott ahol szükséges. A város főkertésze szerint azonban a szokatlanul enyhe tél miatt már a tavaszi takarítást is megkezdhetik, és ha továbbra is ilyen meleg marad az idő, akkor a további munkákat is korábbra lehet ütemezni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - csütörtök 18 január 2007 - 13:56:42
-labdarúgás
-VI. Futball7vége
-atlétika
-az év testnevelője

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 10 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 január 2007
Csoportos létszámleépítés a Forte Invest Kft-nél
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:10:49
Az alkalmazottak közel 90%ának mondott fel múlt hét csütörtökön a váci Forte vezetése. Tavaly lett új tulajdonosa a gyárnak és a hozzá tartozó mintegy 15 hektárnyi területnek, amikor a részvénytársaságként működő cég a veszteségek miatt csődhelyzetbe került. A hatékony termelést azonban az új menedzsmentnek sem sikerült megvalósítania, mert a főleg fekete-fehér fotofilm gyártásával foglakozó cég a megrendelések ellenére sem volt képes nyereségesen működni. A dolgozóknak a jogszabályoknak megfelelően rendes felmondással, a végkielégítések kifizetésével szűnik meg a munkaviszonyuk. A cég ügyvezetője szerint az elbocsátások nem feltétlenül jelentik azt, hogy megszűnik Vácon a filmgyártás, hiszen a befektetőkkel jelenleg is folynak tárgyalások.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 8 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fizetős lesz-e a 2/A?
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:08:51
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, fizetőssé tenné a gyorsforgalmi utakat. A tervek szerint, az eddig már fizetős autópályákon kívül további 200 kilométer hosszúságú autóút használatáért is fizetni kell majd. A közszolgálati televízió reggeli műsorában azt nyilatkozta a tárca szakállamtitkára, hogy a rendelettervezet szerint csak a 12 tonnánál nehezebb gépjárművek esetében kéne fizetni és a 2/A és a 2/B utak nem kerülnek be a matricás rendszerbe.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hattyú-díj
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 16:06:28
A Váci Értelmiségi klub által alapított elismerést több éve ítélik oda azoknak az alkotóknak és közösségeknek, akik tevékenységükkel a város fejlődéséhez leginkább hozzá tudnak járulni. A 98-ban alakult, magát a pártoktól és a politikától is függetlennek tartott civil szervezet idén is szavazással döntött arról, hogy ki kapja a 2006-os évben végzett kiemelkedő teljesítménye után az elismerést. Az egyesület a városban megvalósult tavalyi év legnagyobb teljesítményének a váci fő teret szavazta meg, így a díjat egyhangúlag a tér tervezőjének az Ybl-Díjas Sáros Lászlónak ítélte oda.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 15 január 2007 - 15:08:22
-kézilabda
-labdarúgás
-új egyesület Vácon

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 11 január 2007
Elkészült a közlekedési koncepció
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:31:54
Míg jelenleg 1000 lakosra 308 autó jut Vácon, addig 2020-ra ez a szám már eléri a 450-et. Többek között ezt a megállapítást, azaz a motorizáció várható drasztikus növekedését is tartalmazza a város nemrégiben elkészült közlekedési koncepciója. Az anyag egy széles körű felméréseken és vizsgálatokon alapuló terv, amelynek segítségével jó időre meghatározható lesz Vác közlekedésfejlesztésének főbb irányvonala. A koncepcióról a következő bő egy hónapban a szakma és a lakosság is elmondhatja véleményét, végleges formáját a képviselő-testület várhatóan februári ülésén fogadja majd el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Dunapark projekt
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:30:10
Legutóbbi ülésén a váci képviselő-testület úgy határozott, hogy elviekben támogatja a Göncöl Alapítvány kezdeményezésére az Alsóvárosi Természettudományi és Vízisport Központ létrehozását. A civil szervezet ugyanis a decemberi testületi ülés elé terjesztett egy pályázattervezetet a váci Duna part déli területének hasznosításáról, amelyre jelentős források nyerhetőek el egy kiemelt területek fejlesztését célzó európai uniós pályázaton. A képviselők az ülésen felmerülő kérdések és az idő rövidsége miatt úgy döntöttek, hogy egy átdolgozott tervezetet újra megvizsgálnak majd a februári testületi ülésen, pozitív döntés esetén pedig fél évvel eltolják a pályázat beadásának időpontját.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zsaru Car program Vácon
Feltöltötte e107 - csütörtök 11 január 2007 - 17:28:52
Hat darab, komplett információs technikával ellátott vadászegység vett részt abban a mai akcióban, melyben Vác és környéke közútjairól igyekeztek kiszűrni a lopott, vagy bűnűgyi szempontból problémás gépjárműveket. A Zsaru Car program keretében működő rendszer állandó kapcsolatban áll a Belügyminisztérium adatbázisával, így pillanatok alatt megállapítható, ha problémás autó kerül az autóvadászok látóterébe. A Zsaru Car program már 2000 óta működik, és mára 13 teljesen felszerelt gépjárművel járják a forgalmasabb útvonalakat, lakótelepek parkolóit gyanús gépkocsik után kutatva.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.