ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 08 január 2007
Leáll a kisoroszi rév
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:27:24
Nem fizetik tovább a révészt. Leállt a kisoroszi rév, amely Kismarosra a Duna bal partján dolgozókat, a szigetre pedig főként a turistákat szállította egész évben. Az üzemeltető Kisoroszi Önkormányzat már nem tudja biztosítani a működtetés feltételeit, mint mondják a rév többmilliós veszteséget termel évente. A falu, egyelőre ideiglenesen állította le itt a vízi közlekedést, de hogy mikor indulhat újra a hajó a két település között, azt még nem lehet tudni. Egy biztos, a másik, a Kisoroszit Visegráddal összekötő révátkelőt nem fenyegeti a megszűnés veszélye.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyfa elszállítás
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:25:05
Két napja volt vízkereszt, lezárult tehát az adventi, a karácsonyhoz kapcsolódó ünnepkör, és megkezdődött a farsang, a báli szezon időszaka. Ez az első olyan dátum, amikor tömegesebb mértékben jelennek meg a településeken a kidobott karácsonyfák, ezek elszállításáról többnyire az adott önkormányzatok gondoskodnak. Vácon egy szerződés értelmében az Otto Kft. feladata a város karácsonyfa mentesítése, a munkát folyamatosan végzik az utolsó fa elszállításáig.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új karzat és orgona Sződligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:23:30
Ünnepi szentmisével egybekötött jótékonysági koncerttel avatták fel a sződligeti katolikus templom újonnan elkészült karzatát és orgonáját. A szombati rendezvényt a „Zongorától orgonáig” című hangversenysorozat keretében tartották, melyen Stradella, Bach, Bizet, Liszt és Mozart művek hangzottak el neves művészek tolmácsolásában.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új honlap Váchartyánban, megújuló weboldal Börzsönyligeten
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:21:40
A technika adta lehetőséget kihasználva Váchartyán Önkormányzata úgy döntött, hogy a helyi lakosok naprakész tájékoztatása érdekében létrehozza a község weboldalát, olvasható az újonnan indult felület főoldalán, a Ezzel párhuzamosan pedig, az év elejétől átalakult formában tekinthető meg a Börzsönyligetiek Érdekképviseleti Egyesületének honlapja, amely több, új és gazdagabb tartalmat jelent az érdeklődőknek. Utóbbiról természetesen mindenki meggyőződhet a weblapon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sporthírek
Feltöltötte e107 - hétfő 08 január 2007 - 17:19:54
-Magyar Hosszútávúszó Szövetség I. OB.
-Magyar Kupa nyolcaddöntőinek sorsolása
-asztalitenisz eredmények
-első Váci FociShow

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 05 január 2007
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 05 január 2007 - 09:54:47
-kézilabda
-asztalitenisz
-Ülőröplabda Magyar Bajnokság
-labdarúgás

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 04 január 2007
Újévi koncert
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 január 2007 - 16:54:34
Az elmúlt 10 esztendő legszebb és legemlékezetesebb pillanatait elevenítette fel kedden és szerdán este a Váci Szimfónikus Zenekar, az újévi koncertek ugyanis már 1997 óta jelentik az első rangos hangversenyt Vác városában. A színpadon igazi sztárparádé, a nézőtéren pedig a megszokott telt ház várta a több, mint 3 órás produkciót. A műsort Bóth János polgármester ünnepi gondolatai vezették be, aki szerint ez a két este idén is a kultúra szeretetéről szólt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Földrengés
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 január 2007 - 16:52:27
Földmozgás volt vasárnap Pest megyében, a 4,1-es erősségű rengést 14 óra 39 perckor észlelték, központja pedig Gyömrő körzetében volt. A földmozgást a lakossági bejelentések tanusága szerint több kerületben érzékelték Budapesten, de Aszódról, Nagytarcsáról és Vácról is kaptak ezzel kapcsolatos jelzéseket a Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriumában. Mint megtudtuk, Vácról károkat nem jelentettek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szociális rendelet módosítások
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 január 2007 - 16:50:37
Több szociális rendeletet módosított decemberi ülésén a váci önkormányzat. Ezek értelmében emelkednek a térítési díjak több intézmény esetében, a rászorulók számára viszont nő az adható lakástámogatás összege. A változtatásokat nagy többséggel fogadták el a városatyák, életbe pedig január 1-től léptek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Átalakul a Közlekedési Főfelügyelet
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 január 2007 - 16:48:46
A tavaly még 22 önálló költségvetésű közlekedési felügyelet helyett január 1-től már csak egy intézmény, a Nemzeti Közlekedési Hatóság irányítja a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedéshez kapcsolódó hatósági tevékenységeket. A kormány a hatékonyabb szervezeti működés kialakítása érdekében hozta meg döntését. A szakemberek szerint az átállásnak a lakosság részéről nem voltak kézzelfogható jelei, hacsak az nem, hogy január első napjától már új embléma és felirat fogadta a telephelyeket felkereső autósokat.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándék 3 óvodának
Feltöltötte e107 - csütörtök 04 január 2007 - 16:47:30
Vác egyik legismertebb autóforgalmazó cége idén először döntött úgy, hogy a karácsonyhoz kötődően megajándékozza a város 3 óvodáját. A mintegy 200ezer forint összértékű ajándékcsomagot nagy örömmel fogadták az óvodások, és bár már elmúltak az ünnepek, a meglepetésekkel mégis sikerült felidézni a karácsony hangulatát szerda délelőtt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 7 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
szerda 27 december 2006
Cirkusz a városban.
Feltöltötte Zsóka - szerda 27 december 2006 - 09:35:04
Karácsonyi ajándékként cirkuszi előadást rendezett Vác városa a gyerekeknek. A programot december 21-én, csütörtök délután tartották a szérüskerti Sportcsarnokban. Az előadással az önkormányzat elsősorban azoknak az óvodás és általános iskolás gyerekeknek akart ajándékot adni, akik családjuk anyagi helyzete miatt nem, vagy csak nehezen juthatnak el egy cirkuszi előadásra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.