ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 17 október 2006
Buszmenetrend változás a Főtéren
Feltöltötte Zsóka - kedd 17 október 2006 - 10:14:52
Változások léptek életbe a Főtér átadását követően a váci autóbuszközlekedésben. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Polgármesteri Hivatal arról értesíti a lakosságot, hogy október 15-én üzemkezdettől a 11-es, 12-es, 51-es és 52-es járatok ismét az eredeti útvonalon, azaz a Március 15-e tér érintésével közlekednek.

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új világítótestek a Juhász Iskolában
Feltöltötte Zsóka - kedd 17 október 2006 - 10:11:07
Az iskolákban, óvodákban évek óta gondot jelentenek az elavult világiótestek, sajnos sok helyütt ezek cseréjére nem igazán tudnak forrást biztosítani az intézmények. Ilyenkor kerülnek képbe a szülői kezdeményezések, amelyek segítségével, no meg persze némi anyagi ráfordítással orvosolhatóvá válik a probléma. A Juhász Gyula Általános Iskolában az egyik tanterem világítása újult meg önerőből, a szülők szombaton, néhány óra leforgása alatt, végeztek is a társadalmi munkával.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kosdi szüret
Feltöltötte Zsóka - kedd 17 október 2006 - 10:09:05
Színpompás felvonulással, a művelődési házban rendezett ünnepi műsorral, majd bállal zajlott le múlt szombaton Kosdon a szüreti fesztivál. A településen fontos hagyománya van a szüretnek és a hozzá kapcsolódó mulatságoknak. A feljegyzések szerint már a múlt század elején is nagy népszerűségnek örvendtek a hasonló események.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 14 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 13 október 2006
Sporthírek
Feltöltötte e107 - péntek 13 október 2006 - 10:20:01
- baseball Magyar Bajnokság
- labdarúgás és kézilabda eredmények
- dr. Bándi Andor asztalitenisz emlékverseny
- szigetvári birkózó „Zselic Kupa"

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 21 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 12 október 2006
Sajtótájékoztató: lezárult a szavazat újraszámolás
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:43:33
Lezárult a váci jobboldali összefogás által kezdeményezett szavazatok újraszámoltatása- jelentette be Fördős Attila. Az újraszámolás eredményeként a két polgármesterjelöltre leadott szavazatok különbsége 30-al nőtt, a 14-es választókörzet szavazatainak újraszámolási kérelmét pedig a bíróság formai okokra hivatkozva elutasította. Megválasztották a váci testület jobboldali frakciójának vezetőjét. A tisztséget Tomori Pál kereszténydemokrata politikus látja el.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 6 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pest megye Közgyűlése
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:38:04
Megalakult Pest Megye Közgyűlésének negyvenhárom fős Fidesz-KDNP frakciója. Frakcióvezetőnek Pogácsás Tibort, a közgyűlés elnöki posztjára pedig Szűcs Lajost jelölték. A közgyűlésben képviselői mandátumot szerzett Tóth Csaba a Fidesz váci szervezetének sajtófőnöke is. Megalakult továbbá a szocialisták megyei frakciója, 28 fővel. A frakcióvezetői posztot a megyei önkormányzat korábbi vezetője Szabó Imre tölti be. Vácról, az elmúlt ciklusban a városi képviselőtestületben dolgozó Molnár Tibor szerzett mandátumot. Tagja lett még a testületnek Vácról Manninger Gábor, ő az MDF képviselőcsoportját erősíti a jövőben.

Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gödi alakuló ülés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:36:01
A törvény szerint a választások végeredményétől számított 15 napon kell felállniuk a települések újonnan megválasztott képviselőtestületeinek, ezen időn belül kell tehát kiírni az alakuló ülések időpontját. Gödön a testületet október 10-re hívták össze. Az ünnepi ülésen a helyi választási bizottság elnöke adott számot az önkormányzati választás eredményéről, esküt tettek az újdonsűlt városatyák és városanyák, illetve a polgármester, valamint felálltak a különböző bizottságok és megválasztották a település alpolgármestereit is.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 13 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sződligeti alakuló ülés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:33:59
Kedd az alakuló ülések napja volt, Göd mellett Sződligeten is ezen a napon ült össze első alkalommal a település képviselőtestülete. Gödhöz hasonlóan itt szintén a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a polgármesteri széket, és a testület összetétele is meggyőző jobboldali fölényt mutat. A polgárok közül Sződligeten is sokan érdeklődtek az alakuló ülés iránt, melynek a Művelődési Központban berendezett tanácsterem adott otthont.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új vezér a Duna Dráva Cement kft. élén
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:32:01
2007. január 1-től, a társaság tulajdonosainak döntése értelmében Szarkándi János tölti be a Duna-Dráva Cement Kft. elnök-vezérigazgatói posztját. Szarkándi János jelenleg kereskedelmi és marketing vezérigazgatóként dolgozik a cementipari vállalatnál, a cégcsoport irányítását a nyugdíjba vonuló Oberritter Miklóstól veszi át.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 33 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Készül a Naszály térkép
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 12 október 2006 - 21:28:53
A turista idény jövő tavaszi beindulására elkészül a Naszály térkép, értesült híradónk. A térkép a városháza kezdeményezésére jön létre és számos turista útvonal gazdagítja majd. Bár több, jelenleg is hozzáférhető kiadvány is tartalmazza a Naszály hegy látnivalóit, önálló, csak ezzel a területtel foglalkozó térkép eddig még nem jelent meg a területről. A térkép első próbáját a tervek szerint a Föld napi Naszály túrán tartják, amikor több csoportban, a térkép által ajánlott túraútvonalon közelítenék meg a résztvevők a Naszály hegyi kilátót.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 10 október 2006
Drogmegelőző kiállítás Vácon
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 12:27:38
Sopron és Hatvan után csaknem egy hónapig látható Vácon az a vándorkiállítás, amelyet a budapesti rendőrségtörténeti múzeum anyagából állítottak össze. A tárlat az „ Amit a kábítószerekről tudni kell” címet viseli és a Madách Imre Művelődési Központban nyílt múlt csütörtökön. Az aulában kiállított anyag október utolsó napjáig lesz hozzáférhető.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Polgármesteri voksok újraszámolás-eredmény
Feltöltötte Zsóka - kedd 10 október 2006 - 11:29:10
Az eddigi 73-ról 105-re nőtt a szavazatkülönbség Bóth János és Fördős Attila között, így a polgármesterjelöltekre leadott voksok újbóli összeszámolása után véglegesnek tekinthető Vácon az október 1-e utáni sorrend. A Területi Választási Bizottság a Fidesz beadványára döntött úgy csütörtöki ülésén, hogy a váci polgármesterjelöltekre leadott szavazatok esetében elrendeli az újraszámoltatást. Ez, mint a választási bizottság illetékesétől megtudtuk pénteken le is zajlott, a több, mint 13ezer voks újbóli átszámolása után pedig az eddigi különbség 32-vel nőtt az eddigi városvezető javára. A Választási Bizottságtól kapott információk alapján tehát Vác polgármester újabb 4 évre a szocialista dr. Bóth János lett.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 909 910 911
HírarchívumHírarchívum
Megemlékezés az Aradi vértanúkról Zsóka @ (10 okt : 11:26) (Hírek)
56 éves Sződliget Zsóka @ (10 okt : 11:23) (Hírek)
Szent Hedvig szobor avató Zsóka @ (10 okt : 11:20) (Hírek)
Rongálás a Középkori pincében Zsóka @ (10 okt : 11:18) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.