ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 10 október 2017
Jubilált az Árpád Napok
Feltöltötte esaniko - kedd 10 október 2017 - 07:56:11
Sportversenyek, tanulmányi versenyek, de játékos foglalkozások is zajlottak a 25. Árpád Napokon. Idén is ellátogattak a csíkszeredai testvériskola diákjai a váci intézménybe, hogy a közös programok mellett új kopjafa állításával erősítsék meg a negyedévszázados kapcsolatot. A környezetvédelmi vetélkedő díjait is kiosztották a rendezvény részeként, a megjelent öt váci iskola közül a Radnóti Miklós Általános iskola csapata vitte el a pálmát.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Két váci intézmény is megnyerte a Családbarát Munkahely pályázatot
Feltöltötte esaniko - kedd 10 október 2017 - 07:52:32
Idén két váci intézmény is nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett Családbarát Munkahely pályázaton. Ritkaságnak számít, hogy egy városon belül több díjazott is legyen, hiszen ez alkalommal országszerte összesen csak 45 intézmény kaphatta meg az elismerést. Vác önkormányzata 3. alkalommal, míg a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ először vehette át a díjat és az oklevelet.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Szalay István
Feltöltötte esaniko - kedd 10 október 2017 - 07:13:04
Október 6-án hosszú betegséget követően elhunyt Szalay István, a Váci Polgár közéleti lap főszerkesztője, a Váci Városvédők és Városszépítők Egyesületének elnöke. Az ismert lokálpatrióta városért végzett kiemelkedő munkáját több ízben is elismerték: 2008-ban Pro Urbe díjat, idén szeptember 2-án pedig Migazzi díjat kapott. Szalay István 89 évet élt, temetése október 17-én 14 órakor lesz az alsóvárosi temetőben. Híradónknak Cservenák Péter helytörténész beszélt az ismert közéleti személyiségről.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megpályáztatja a buszközlekedést a váci önkormányzat
Feltöltötte esaniko - kedd 10 október 2017 - 07:12:43
Megpályáztatja Vác Város Önkormányzata a helyi buszközlekedést. A kiírás szerint bármely szolgáltató pályázhat a városi buszközlekedés működtetésére, aki a vonatkozó jogszabályok szerint autóbuszos személyszállító engedéllyel rendelkezik. A pályázat dokumentációját a polgármesteri hivatalban lehet megvásárolni a jelentkezőknek, akiknek legkésőbb december 15-ig kell elkészülniük az ajánlattal, az eredmény kihirdetésére pedig várhatóan december 22-én kerül sor. Az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő pályázóval 1 évre köti meg a város a közszolgálati szerződést- olvasható a kiírásban.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 10 október 2017 - 07:11:59
Nagy csatában egy góllal nyert a Vác női kézilabda csapata Fehérvárott, a váci gerelyesek érmekkel tértek haza Veszprémből.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 09 október 2017
Híradó-2017-10-06
Feltöltötte webK - hétfő 09 október 2017 - 10:56:58
Híradó-2017-10-06


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új kályhával legfeljebb jövőre fűthet
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:30:58
Nincs elég tűzifa a környéken, pedig egyre nagyobb a kereslet rá. A váci Tüzépeken az Ipoly-Erdő zrt.- nél is csak feliratkozni lehet a rendelésre, de így is csak év végére, vagy év elejére vállalják a szállítást. A szakember szerint a fő ok, hogy aki teheti, átállt az olcsóbb szilárd fűtőanyagra és bár nem kerül kevesebbe, mint a gáz, a fogyasztók mégis jobban hisznek a tűzifa fűtőértékében.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hátrányos helyzetű fiatalok pályázhatnak felsőoktatási ösztöndíjra
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:29:32
A váci önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is meghirdeti a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók, valamint a felsőoktatási tanulmányaikat most kezdeni szándékozó fiatalok számára. A meghirdetett ösztöndíjrendszernek az a célja, hogy anyagilag is esélyt teremtsen a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiataloknak a felsőfokú tanulmányaik elvégzésére.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Tanösvény a nagymarosi Duna-parton
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:28:56
A nagymarosi önkormányzat még 2016 őszén a nyújtotta be projektmunkáját a DDC Zöld Megoldás Pályázatára, múlthét pénteken pedig már felavatták a Duna-parton a mindenki számára elérhető Börzsönyi kőzet tanösvényt.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Miből élnek a magyarok erre keresi a választ Vácon is a hivatal
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:27:56
Vácon újabb témában készít felmérést a Központi Statisztikai Hivatal. 2017. október 2-a és 15-e között most azt mérik fel, hogy milyen életkörülmények jellemzik a magyar háztartásokat.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Háztűz Nagymaroson
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:27:17
Kigyulladt és teljes egészében égett egy százötven négyzetméteres félkész állapotban lévő, könnyű szerkezetes családi ház kedd este Kismaroson, a
Gálhegy úton. A tűz keletkezésekor az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. A váci hivatásos tűzoltók három vízsugár
segítségével oltották el a lángokat, majd vizsgálták át az ingatlant.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
OKJ-s képzést indít a rendőrség
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 október 2017 - 09:26:19
OKJ-s végzettséget biztosító szakképzést indít a Budapesti Rendőr-főkapitányság- hívják fel a figyelmet a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A tanfolyam elvégzése és a sikeres vizsgák letétele után az őr-járőrtárs rész-szakképesítést szerezheti meg a pályázó, aki ezt követően valamely kerületi rendőrkapitányságon garantáltan munkát is kap. A képzés december elsején indul, jelentkezni október 20-ig lehet. Alapfeltétel a 18.- és 55 év közötti életkor, a magyar állampolgárság, a meglévő érettségi, a fizikai- egészségügyi és pszichológiai alkalmasság, valamint természetesen a büntetlen előélet. A jelentkezés részleteit és a képzésről bővebb információkat a police.hu weboldalon lehet olvasni.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 733 734 735
HírarchívumHírarchívum
Info vonal a NAV-hoz esaniko @ (09 okt : 09:25) (Hírek)
SPORT esaniko @ (09 okt : 09:24) (Hírek)
Híradó-2017-10-04 webK @ (05 okt : 11:15) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.