ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 13 december 2018
Híradó-2018-12-12
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 13:01:50
Híradó-2018-12-12


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Váciak az Év tűzoltói. Életük kockáztatásával mentettek
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:34:24
Váci lánglovagok kapták az Év tűzoltója elismerést az idei megyenapon. Pest Megye Közgyűlése Fehér Attila és Sinka Zsolt számara, az emberek életét és vagyoni biztonságát fenyegető helyzetekben mutatott helytállásukért adott át kitüntetést a december 7-i ünnepségen. A két váci tűzoltó egy évvel ezelőtt egy lángokban álló sződligeti lakóházból mentett ki két idős embert. Sinka Zsolt a Híradónak elmondta: az egyébként is kockázatos életmentést több körülmény is nehezítette, így különösen nagy kihívást jelentett számukra a tavaly decemberi eset.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Betétlap helyett mobil-applikáció. Januárban jön az online balesetbejelentő
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:28:49
Már a tesztelés végső fázisában van az a mobilos applikáció, amely lehetőséget biztosít a közlekedési balesetek kárbejelentésére. A Magyar Biztosítók szövetsége januárban teszi közzé a betétlapok alternatívjaként elérhető ingyenes alkalmazást. A MABISZ közleményében olvasható, hogy a tendenciákhoz igazodva számukra is fontos a digitalizáció, és mivel manapság az autós balesetek nagy többségében mindkét félnél van okos eszköz, ezért a telefonos alkalmazással egyszerűsítik a jövőben kárbejelentést. Természetesen emellett továbbra is használatban maradnak a kék-sárga, papírformátumú betétlapok.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Papírszínház a könyvtárban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:25:15
A Vízcsepp és A soknevű macska című papírszínházi előadásokat hallgathatták meg kedden a Nyár utcai óvodások a könyvtárban. A mostanában újraéledő műfaj, mint oly sok minden más, eredetileg kínai gyökerekkel bír, később Japánban fejlesztették tökélyre. A kellékei viszonylag egyszerűek: egy aktatáska méretű hordozható színpad, benne nagyméretű illusztrációkkal, amiket az előadó úgy lapozgat, ahogy a történet halad előre. A mesélőn persze rengeteg múlik, a váci ovisoknak szerencséjük volt, hiszen ezúttal maga az író adta elő a két történetet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Magyar Szent Korona Vácon
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:21:43
Vácon is látható a Magyar Szent Korona, legalább is a hologram felvétele, aminek köszönhetően részleteiben is megcsodálható a páratlan ékszer. A Műszaki Egyetemen elkészített különleges térhatású lézerkép másfél éve lett kiállítva a Váci Piarista Gimnáziumban, annak kapcsán, hogy a felvétel jelenleg az iskola fizikatanárának a tulajdonában van.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
32. Cházár András Úszóverseny. Második lett a házigazda iskola.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:19:02
Szombaton rendezték meg a váci uszodában a Cházár iskola hagyományos úszóversenyét. Az országos sporteseményre 32. alkalommal került sor, és idén is közel 80 hallássérült gyermek állt rajthoz. Határon túlról is érkeztek versenyzők, mondta el Mikesy György igazgató, de a kolozsvári intézményen kívül Debrecenből, Szegedről, és Egerből is érkeztek csapatok a hétvégén Vácra. Az iskolák közötti versengésben ezúttal a második helyen végzett a Cházár csapata.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ha lejárt a diákigazolvány, fizetni kell az egészségügyi ellátásért
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:17:14
December 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie annak a tanulónak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve még nem helyezkedett el. Ha orvosi ellátásra lenne szüksége, ehhez először be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz- olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándék a lakásotthonoknak. Egy váci autókereskedés 650 ezer forintos adománya
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:16:31
Lakásotthonokat támogatott az egyik váci autókereskedés. A cég vezetősége úgy döntött –írják közleményükben-, hogy az év végi üzleti célú reklámajándékozás helyett rászoruló gyermekeket támogatnak. Adományaikkal a kemencei, a váci és a penci lakásotthonokban élőket segítették az adventi időszakban, akiknek laptopokat, tableteket, és X-boxokat ajándékoztak a mindennapi tanulás és kikapcsolódás elősegítésére. Felajánlásuk összértéke 650 ezer forint. A három lakásotthonban összesen 24 gyermek él, akiknek –nevelőikkel együtt- a Váci Dunakanyar Színház december 9-i meseelőadására is vásárolt jegyeket az autókereskedés, és a darab előtt vehették át a fiatalok az értékes ajándékokat. Lukácsné Tamás Katalin ügyvezető az ünnepélyes átadás alkalmával elmondta: bízik benne, hogy mások is követik a példát, és lehetőségeikhez mérten segítik a mikrokörnyezetükben élő rászorulókat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közösségi munkalehetőség a váci művházban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:15:50
Ismét lehetőséget biztosít közösségi munkára a váci Madách Imre Művelődési Központ a helyi diákoknak. A középiskolások kérdőívezési feladattal faraghatnak le az előírt, összesen 50 órányi közösségi szolgálatukból. Decemberben még három, januárban is még három, februárban pedig további egy időpontra lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken

e-mail: bodzas.szabolcs©mimk.vac.hu
telefon: +36 30 565-2983

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 13 december 2018 - 09:14:24
Kácsor Gréta szerződést hosszabbított, rengeteg plüss figura gyűlt össze a mérkőzés után, vereséget szenvedett idegenben a Vác labdarúgó csapata

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 11 december 2018
Hírek-2018-12-10
A Felvidék hazatérésének képes albuma
Feltöltötte esaniko - kedd 11 december 2018 - 09:18:02
Péntek este Vácon mutatta be nemrégiben megjelent könyvét Babucs Zoltán történész. A „Győzött az Igazság” című kötet az első világháborút követő korszak egyik legérdekesebb momentumát mutatja be. 1938. november 2-án a magyar politikai és katonai vezetés sikeres tárgyalásai, valamint a kedvező külpolitikai konstelláció eredményeként megszületett az első bécsi döntés, amivel a trianoni országcsonkítást követően a Felvidék és Kárpátalja déli része ismét magyar fennhatóság alá került. A korabeli fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány ezt az időszakot tárja az olvasó elé.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 817 818 819
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.