ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 09 október 2018
Az aradi vértanúkra emlékeztek. Október 6-i ünnepség a Rózsakertben
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:22:14
Pénteken rendezték az aradi vértanúk emlékünnepségét a váci Rózsakertben. A megemlékezés a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd Greff Tamás, a közgazdasági középiskola történelemtanára mondott beszédet, kiemelve, hogy az aradi vértanúk mártírhalála is igazolja a történelmi igazságtétel létezését, ami miatt mindig a hősökre fogunk emlékezni, nem pedig a győztesekre. Az ünnepségen az I. Géza iskola diákjai adtak műsort, melyben a 13 aradi vértanú utolsó mondatait is felidézték. A nemzeti gyásznaphoz kapcsolódó megemlékezés a hagyományok szerint koszorúzással zárult.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jubileumi Árpád-napok. 50 éves az iskolaépület
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:20:43
Pénteken reggel került sor az Árpád-napok ünnepélyes megnyitójára. Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegve minden évben ilyenkor, október első napjaiban tartja nagy rendezvényét a váci Árpád fejedelem Általános Iskola. Mára több mint 30 féle területen versenyeznek az Árpád-napok keretében a társintézmények diákjai, a hagyományos informatika, matematika, szorobán és ügyességi versenyek mellett technika, rajz, asztalitenisz és nyelvi vetélkedők is szerepeltek a programban. Idén az iskola jubileumot is ünnepel, az Árpád úti épületben ugyanis 50 évvel ezelőtt indult meg az oktatás.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Morcsányival indult a VI. Irodalmi Szalon
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:18:32
Morcsányi Gézával indult péntek este az idei Váci Irodalmi Szalon. A dramaturgként, rendezőként, műfordítóként és nem utolsó sorban a könyvkiadói tevékenységéről ismertté vált Morcsányit Matkovich Ilona kérdezte a közönségtalálkozón életéről, szakmai műhelytitkokról és a Magvető gondozásában megjelent, közben pedig Irodalmi Nobel-díjat is megszerzett, Kertész Imre könyvről, a Sorstalanságról. Az Irodalmi Szalon 6. évadjában Dés Lászlóval, Rudolf Péterrel Nagy-Kálózy Eszterrel és további ismert írókkal találkozhatnak az érdeklődők.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Erdős István Vácon. Író-olvasó találkozó volt a könyvtárban
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:17:32
Rajkó című regényét mutatta be pénteken Erdős István író a Katona Lajos Városi Könyvtárban. A bibliotéka idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, amelynek jegyében több író-olvasó találkozót is rendeztek. Vendégük volt Gerlóczy Márton, akinek legismertebb műve a 2003-ban megjelent Igazolt Hiányzás című regény, Fisch Gábor váci meseíró pedig a héten az alsós korosztály számára adott ízelítőt műveiből. A könyvtári napok olvasást népszerűsítő váci programjainak keretében pénteken délelőtt a Földváry iskola felsősei Erdős István íróval találkozhattak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rollerpályát avattak a Szorgos Kezek Házában
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:16:00
A Baptista Szeretetszolgálat napközis rendszerű otthonában enyhébb és súlyosabb értelmi fogyatékkal élők ellátásával és foglalkoztatásával foglalkoznak. A Szorgos Kezek Házának gondozottjai, ahogy az intézmény neve is sugallja, folyamatosan építik-szépítik környezetüket. Az intézmény hatalmas udvarán pénteken annak a speciális rollerpályának az avatása zajlott, amit az ellátottak maguk terveztek és a megépítésében is komoly szerepet vállaltak. Az ünnepélyes átadó egy rollerbemutatóval zárult.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szüreti felvonulások a térségben
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:14:17
Sajnos, az 1880-as években megjelent filoxéra pusztítását követően a híres váci borvidék gyakorlatilag teljesen eltűnt a térképről. A környékbeli településeken ugyanakkor a mai napig elevenen él a szüret és a hozzá kapcsolódó népszokások ápolása. A látványos szüreti felvonulások megrendezésében évek óta élen jár Szokolya, de szombaton többek között Vácdukán is népviseletbe öltözött falusiak ünnepelték a szőlő begyűjtését.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 09 október 2018 - 07:12:43
Veszprémben nyert a KSE férfi kézilabda csapata, a labdarúgó Magyar Kupában ismét a Vidi lesz a váciak ellenfele, szerdán a Kisvárda érkezik a szérűskerti sportcsarnokba az élvonalbeli női kézilabda bajnoki fordulóban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 08 október 2018
Híradó-2018-10-05
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 október 2018 - 09:31:56
Híradó-2018-10-05


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új játszóvár az Árpádban
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 október 2018 - 08:49:26
Az Árpád-napok keretében új játszóvárat avattak az iskola udvarán. Mint ahogy a szalagátvágást megelőző ismertetőből kiderült, az eszköz felállítását mindössze négy hónappal ezelőtt határozta el a szülői munkaközösség a tantestülettel közösen. A gyors megvalósításhoz rengeteg munkán és lobbitevékenységen keresztül vitt az út- hangzott el az ünnepségen.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Legyen biztonságban! Kéményellenőrzés és szén-monoxid mérő
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 október 2018 - 08:47:03
A szokásosnál hamarabb indult el a fűtési szezon, ezért előfordulhat, hogy a fűtőberendezések nem estek át időben a megfelelő ellenőrzésen. A szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy a kéménytüzek és a gázmérgezések elkerülése érdekében évente egyszer mindenképpen végeztessék el a meleget adó eszközök karbantartását, és –amennyiben a fűtési mód indokolja- üzemeljék be a szén-monoxid mérőt. A kéményellenőrzés egyébként a hatályos jogszabályok értelmében minden érintett ingatlan esetében kötelező, 2016 közepe óta pedig a szolgáltatás magánszemélyek részére ingyenes.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bezár a váci MKB fiók. Október végéig fogadnak ügyfeleket a főtéren
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 október 2018 - 08:19:22
Bezárja váci fiókját az MKB Bank-írja a Váci Napló Online. A főtéren, az Elefántos házban található bankfiók már csak néhány hétig, október 31-ig fogad ügyfeleket. Mint közleményükben olvasható, az MKB Bank két ütemben, összesen 15 fiókot zár be Budapesten és vidéken. Az átszervezést a pénzintézet a fenntartható nyereséges működés érdekében teszi, illetve javítani szeretnék a költséghatékonyságot-írják. Az MKB az érintett munkatársak kétharmadát foglalkoztatja tovább. A váci mellett többek között a solymári, a tatai és a kalocsai fiók is bezár a hónap végén, november 30-tól pedig –az északi régióban- Esztergomban és Balassagyarmaton is bezárnak az MKB Bank fiókjai. Arról egyelőre nincs információ, hogy a váci főtér ikonikus épületében található üzlethelyiségnek mi lesz a későbbi funkciója.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Figyelemfelhívó jelölések a Zöldfa utcában. Megújult a felfestés
Feltöltötte esaniko - hétfő 08 október 2018 - 08:18:56
Megújították a Zöldfa utcai játszótér előtt és a Vám utcai óvoda bejártánál található figyelemfelhívó útburkolati felfestéseket. A sárga jelöléseket a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai tették újra jól láthatóvá, elősegítve ezzel a gyalogosok védelmét a forgalmas szakaszon. Az érintett területen 2016-ban készültek el csíkozások, melyek fokozott óvatosságra intik az autósokat, a felfestést pedig 2017-ben és idén is megújították-tájékoztatta a Híradót a holding.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 804 805 806
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.