ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 16 április 2019
Múzeumnegyed prezentáció. 2023-ben nyitnának az új kiállítóhelyek
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:37:00
Újabb állomásához érkezett a Vác belvárosát célzó 4 milliárdos fejlesztés. A váci polgármesternek rendkívüli ülést kellett összehívnia, ugyanis elkészült a múzeumnegyed –illetve a barokk belváros megvalósíthatósági tanulmánya, amit határidőn belül kell leadni a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt-nek. A 15 képviselőből tízen jelentek meg az ülésen, akik egyhangúlag támogatták a prezentációban bemutatott elképzeléseket. A jelenlegi állás szerint 2022. december 31-ig kell elkészülni az épületekkel, január 1-én pedig már kinyitnának a kiállítóhelyek is.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
25 Japánakácot ültettek civilek a ligetben
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:31:33
Tovább szépült a liget a hétvégén. Szombat délelőtt civil összefogással, mintegy félmillió forintnyi összegyűlt adományból ültettek facsemetéket a megjelent önkéntesek, hogy pótolják a stációk mentén kiöregedett japánakácokat. Matkovich Ilona az akció főszervezője elmondta: a városi költségvetésből nem jut az egyházi területre, fapótlásra pénz, ezért gondolta arra, hogy adakozásokból vásárolnának növényeket.Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szomorúfűz őrzi Stella Leontin emlékét plusz Képek a videokban stella leontinról is
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:28:06
Stella Leontin emlékére is ültettek fát szombaton a váci Hétkápolnánál. A ligeti kegytemplomnál a Bíró György által szervezett civilek, egyházi elöljárók, a hívek és a városi képviselők jelenlétében ültettek el egy szomorúfűzt a nemrég elhunyt atya tiszteletére.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A magyar nemzetpolitika előfutárai- előadás a könyvtárban
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:18:12
Botlik József egyetemi docens tartott előadást péntek délután a Katona Lajos Városi Könyvtárban. A magyar nemzetpolitika előfutárai című könyv íróját a Váci Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat hívta meg, hogy beszéljen azokról az erőfeszítésekről, amiket 1897-től a Darányi Ignác földművelésügyi miniszter és Egán Ede kultúrpolitikus tett a kárpátaljai helyzet javítása érdekében. A könyvbemutatón Fördős Attila polgármester mondott köszöntőt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Földváry Nap. Műsorral és vetélkedőkkel emlékeztek a névadóra az iskolában.
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:15:54
Pénteken emlékeztek meg névadójukról a váci Földváry Károly Általános Iskolában. Az ünnepi műsorban a gyerekek versek, prózák és dalok előadásával idézték fel az I. váci csata hősének alakját, majd a meghívott társintézmények diákjaival közösen vettek részt ügyességi és sportversenyeken. Idén egy új, magyar szabadalommal bíró sportágat, a gurigolfot is megismerhették az iskolások a vetélkedő során. A Földváry iskola névadójának tiszteletére szerdán gálaestet is rendeznek a művelődési házban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 16 április 2019 - 08:14:41
Egerben 13 gólos győzelmet arattak a váci női kézilabdások. Felkészülési mérkőzésen a Komlót verte a Váci KSE gárdája

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 15 április 2019
Híradó-2019-04-12
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:57:49
Híradó-2019-04-12


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szépül a Liget. 27. éve zajlik már a közösségi megmozdulás
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:43:06
Reggel megkezdődött a hagyományos tavaszi Liget-takarítási akció. A kétnapos program során Vác legnagyobb egybefüggő zöldterületén a résztvevők összeszedik a szemetet és a lehullott lombmaradványokat, de sor kerül az elöregedett fák pótlására, valamint a patakmeder kitisztítására. Pénteken a város 14 iskolájából mintegy 1500 diák dolgozott a Liget rendbetételén, szombaton pedig civil szervezetek, cégek, baráti társaságok és minden lelkes helyi önkéntes csatlakozhat még a közösségi megmozduláshoz.Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Építőjátékokat kapott a kórház gyermekosztálya. A bent fekvők haza is vihetnek egy-egy készletet
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:42:02
Egy angol szervezet játék adományait egészítette ki és juttatta el a Jávorszky kórház gyermekosztályának a KOCKAFESZT közösség. A LEGO® rajongói klub a külföldről érkezett csomagot saját felajánlásokkal és egy tárolópolccal egészítette ki, így a játszósarokban külön helye lehet majd a műanyagkocka szetteknek. A felajánlás részeként az osztályon fekvő gyerekek haza is vihettek egy-egy építőkészletet.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Mi Hazánk Mozgalom részéről Dúró Dóra kampányolt Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:40:39
A Mi Hazánk Mozgalom is összegyűjtötte az Európa Parlamenti választáshoz szükséges ajánlásokat –tájékoztatta a Híradót Dúró Dóra, aki a Jobbik Magyarországért Mozgalomból kivált, és a nemrég alakult új, radikális politikai formáció programjával érkezett Vácra. A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a fórumon elmondta: a Gyurcsány Ferenc vezetésével egyesült bal-liberális tömbbel, és a Fidesz uram-bátyám rendszerével szemben egy harmadik utat kínálnak, aminek elsődleges célja az ország demográfiai problémájának a kezelése, valamint a migráció befogadásától való elzárkózás. Mint elhangzott: a Mi Hazánk listáját a MIÉP és az FKGP is támogatja, a szövetségkötéssel pedig elsősorban a régi nemzeti radikális szavazókat és a vidéket kívánják megszólítani.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Közös kötettel jelentkeznek váci költők. Szombaton debütál az antológia
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:38:39
Első antológiájának bemutatójára készül a Váci Költők Baráti Társasága. A közösséget Pápay Eszter író, művészetterapeuta alakította meg két évvel ezelőtt, azzal a szándékkal, hogy összefogja a város különböző korú, és eltérő stílusban alkotó tollnokait egymás inspirálására. A nyolctagú társulat 2017 őszén egy költői esttel mutatkozott be a nagyközönségnek, azóta pedig a Vigalomban is tartottak közös felolvasást. Szombaton 15 órakor mutatják be első antológiájukat a Pannónia Házban. A Nyitány, nyolc hangra című kötetben a tagok 5-5 friss versét ismerheti meg az olvasó.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Cseréljen konvektort az Otthon melege pályázattal!
Feltöltötte esaniko - hétfő 15 április 2019 - 09:21:24
Az elavult fűtés-, és melegvíz-ellátó rendszerekkel bíró lakások óriási energiaveszteséggel működnek, ezzel együtt pedig jelentős a szén-dioxid kibocsátásuk is. Az energiatakarékosság fokozását célzó beruházások a magas ráfordítás miatt gyakran szorulnak háttérbe megfelelő támogatás nélkül. Az évek óta futó Otthon melege program újraindított pályázata erre a problémára nyújthat megoldást.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 843 844 845
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (15 ápr : 09:20) (Hírek)
Híradó-2019-04-10 esaniko @ (11 ápr : 11:00) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.