ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 20 június 2017
Nyári tábor a Váci Gyermekjóléti Központban
Feltöltötte esaniko - kedd 20 június 2017 - 09:30:35
Egész hetes napközis táborozás zajlik a Deákvári fasor 2-ben. A Váci Család és Gyerekjóléti Központ telephelyén ezen a héten több mint 20 gyerek tölti gondtalanul a vakáció első hetét, ahol a napi háromszori étkezés mellett programok gazdag kínálata is várja őket. A táborban ingyenes a részvétel, de feltehetőleg akad olyan gyerek is, akinek az egész nyári szünidő alatt ez az egyetlen szervezett programja.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A méh- és darázscsípés veszélyei
Feltöltötte esaniko - kedd 20 június 2017 - 09:27:29
A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztályának felhívását tette közzé Vác a honlapján. A rövid 2 és fél oldalas dokumentumban a méh- és darázscsípés veszélyeire hívják fel a figyelmet, amiben elővigyázatosságot kérnek a szabadtéren munkát végző dolgozóktól és munkáltatóktól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 20 június 2017 - 09:21:07
Tíz játékos távozott a Váci KSE férfi kézilabda csapatából, a poznani evezős Világkupán Galambos Péter ezüstérmet nyert.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 19 június 2017
Híradó-2017-06-16
Feltöltötte webK - hétfő 19 június 2017 - 10:47:32
Híradó-2017-06-16


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zöld Megoldás a sződligeti oviban
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:46:33
Harmadik alkalommal pályázott és második alkalommal nyert komoly összeget a sződligeti óvoda a váci cementgyár Zöld Megoldás pályázatán. A település 172 gyermekét befogadó ovija csütörtökön avatta fel a Felfedező Zöld Liget fantázianevet viselő beruházást, amihez egymillió forinttal járult hozzá a DDC.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jól szerepeltek Brno-ban a váci cházárosok
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:44:31
A Cházárosok közül hárman is képviselték Magyarországot a Csehországi Brno-ban június 6-11 között megrendezett Emil Open Sportfesztiválon. Lajos Gergő, Kerekes Máté és Raibl Rebeka úszásban mérték össze erejüket a 14 országból érkezett ellenfelekkel. Az elődöntőben elért eredmények alapján a döntőben nagy eséllyel indultak dobogós helyezésekért ahol Raibl Rebeka I. helyezést ért el 50 m gyorsúszásban és 100 méter háton . szintén I. helyezést érte el 50 m gyors- és 100 mellúszásban Lajos Gergő, Kerekes Máté pedig második lett 50 m gyorsúszásban és ötödik 100m mellúszásban. A VISE SE színeiben induló váci Cházár András iskola három hallássérült tanulójának utazását, a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetség támogatta.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezajlott a városképi lakossági fórum
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:43:53
Június 14én szerda délután lezajlott az alakossági fórum ahol az érdeklődők a készülő Településképi Rendelettel és a Településszerkezeti Tervvel kapcsolatban mondhatták el észrevételeiket. Mint ismeretes a településképpel kapcsolatos korábbi előírások szeptember 30-ig érvényesek akkorra viszont a Helyi Építési Szabályzatot, illetve az utóbbi két dokumentumot is el kell készíteni és elfogadtatni, ennek az eljárásnak volt része a 14-i lakossági fórum. A Váci Hírnök legutóbbi számában kérdőívet is eljuttatatott az önkormányzat a lakossághoz, amelyben szintén a közvetlen környezetükről mondhattak véleményt a váciak. A város főépítésze a fórumon is hangsúlyozta nagyon fontos hogy minél többen éljenek a véleménynyilvánítás lehetőségével, így ugyanis közvetlenül is beleszólhatnak a városkép alakításába.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új hinta a Damjanich játszótéren
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:43:25
Egy kisgyermekes hintával bővült a váci Damjanich téri játszótér. A körzet képviselőjét Manninger Pétert keresték meg az alsóvárosi park környékén lakók azzal az igénnyel, hogy jó lenne újabb hintával bővíteni az eszközparkot, ugyanis ebből csak egy van, amibe nem tudják a legkisebbeket elhelyezni. A Damjanich téri játszótér környezetében főként lakótelepi lakások vannak, így sokan viszik le a gyermekeiket ide játszani így hát önkormányzati forrásból felállították az új játszóeszközt.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vadveszély
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:42:18
A fokozott vadveszélyre figyelmeztet a rendőrség a közutakon. A meleg időszakban aktívabbá váló állatok nagy részének augusztus közepéig párzási időszaka is van, ilyenkor pedig nemcsak a mozgásterük nő meg, hanem a figyelmük is lankad. A nagy sebességgel közlekedő gépjárműben nemcsak a nagytestű vadak, hanem akár egy úttesten átszaladó nyúl is komoly kárt okozhat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét gázszünet lesz augusztusban
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:41:43
A Földgázelosztó szállító vezetékén végzett karbantartási munkálatok miatt augusztus 2-a 05:00 órától, augusztus 4-e 10:00 óráig több dunakanyari településen szünetel a szolgáltatás. TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft az említett két napon ideiglenesen felfüggeszti Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kosd, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Penc, Perőcsény, Rád, Szob, Szokolya, Tésa, Vác, Vámosmikola, Verőce, Zebegény településeken a gázszolgáltatást. A cég felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a gázmérő előtti főelzárót szíveskedjenek zárt állapotban tartani a meghirdetett időszak alatt!

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vásár lesz vasárnap
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:41:12
Most vasárnapra ismét vásár– hívja fel a figyelmet a Váci Piac Kft. A Vásártér területén 18-án reggel 06.00-tól nyílik az állat és kirakodó piac, majd egészen 13.00.-ig lehet majd válogatni a portékákban. Vácon minden hónap harmadik vasárnapján tartják az országos állat- és kirakodóvásárt, amely lehetőséget teremt a váciak számára is, hogy közvetlenül a termelőtől szerezhessék be a kívánt termékeket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 19 június 2017 - 08:39:51
Új névadó szponzor után néz a Váci Női Kézilabda Egyesület, Poznanban versenyez Galambos Péter evezős, vasárnap 27. alkalommal kerül sor a Fut a Vác futóversenyre.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 712 713 714
HírarchívumHírarchívum
Híradó-2017-06-14 webK @ (15 jún : 11:43) (Hírek)
Későbbre tették a szúnyogirtást esaniko @ (15 jún : 10:05) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.