ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 18 június 2018
Híradó-2018-06-15
Védőnői Szolgálat Napja
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:30:19
A védőnők több mint 100 éve nyújtanak segítséget a gyermekkortól a felnőtté válásig tartó legfontosabb életszakaszban. Már a gyermekvárás alatt is, de később az újszülött fogadásakor, majd a gyerekek óvodába és iskolába menetelénél is támogatják a családokat. Irányt mutatnak a helyes táplálkozástól az egészségügyi problémákon át számos fejlődést érintő kérdésben, de a családi élet kialakításánál is lehet számítani rájuk. Június 13-án a magyar védőnőket ünnepeljük, 1915-ben ugyanis ezen a napon alakult meg az első védőnői szolgálat Stefánia belga hercegnő védnöksége alatt.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kátyúzás. Megújítják a váci kerékpárutat.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:28:42
Kátyúznak a váci kerékpárúton. A váci holding a déli szakaszon, a Liget felőli oldalon kezdte meg a munkát, ahol mostanra balesetmentessé vált a burkolat. Az északi, Buki-tó melletti szakasz sokkal rosszabb állapotban van, így ott még zajlik a munka- tájékoztatta Híradónkat a Váci Városfejlesztő Kft. A kerékpárút kijavítására közel 2 millió forintot fordít a holding. A folyóparton végighaladó váci kerékpárút egyébként része Európa legnépszerűbb bringás útvonalának, a Duna Menti Kerékpárútnak, amely Donaueschingen városában, a Fekete-erdőben kezdődik és Budapesten keresztül egészen Konstancáig tart.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zászlókat vásárolt a város
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:28:11
Új zászlókat vett a város. A holding 200 darab nemzeti színű lobogót vásárolt, mert a régiek közül több is bedohosodott, tönkrement. A zászlókat már a március 15-i ünnepségen is használták, és már az első kihelyezés után is csak 12-vel kevesebbet tudtak visszaszedni. Mint a holding munkatársa Híradónknak elmondta, sajnos nem az amortizáció, hanem a tolvajok miatt csökken legnagyobb mértékben a város zászlókészlete. A legutóbbi beszerzésre 500 ezer forintot fordított a Váci Városfejlesztő Kft.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megújult a márványlapos lépcső
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:25:42
Múlt hét folyamán megújult a Géza király téri márványlépcső. A váci közgazdasági szakközépiskolánál az intézmény igazgatójának és a Főmérnökségnek a kérésére végzett teljes felújítást a Váci Városfejlesztő Kft. A márványlapok ugyanis teljesen alááztak és megsüllyedtek, ezért a lépcsőt teljesen elbontották, újrazsaluzták, a márványlapokat pedig újravágták, a lépcső így eredeti állapotában került helyreállításra és mostantól biztonságosan használható.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Önkormányzat díjat kapott Vác Város Önkormányzata
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:24:02
Mint Híradónk hétfőn már beszámolt róla, Tehetségbarát Önkormányzat díjat kapott a váci városháza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kitüntetéssel a város azon intézkedéseit ismerte el, amelyekkel segítette az óvodás és iskolás korú gyerekek tehetségének kibontakozását, illetve felkutatta és segítette a kiemelkedő képességű fiatalokat. A bizottság külön értékelte az önkormányzat szerepvállalását a sajátos nevelési igényű gyerekek felkarolásában és integrációjában, valamint a fiataloknak szervezett prevenciós rendezvények szervezésében is. A Tehetségbarát Önkormányzat díjjal járó támogatási összeget a város többek között tanulást elősegítő, illetve sport- és művészeti eszközök vásárlására fordítja, a jövőben pedig tehetséggondozó tábor, illetve sportágválasztó rendezvény szervezését is tervezi, hogy még több támogatást és jutalmat kapjanak a kiemelkedő képességű és szorgalmas fiatal váciak.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bringával a gyermekekért
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:21:43
Jótékonysági kerékpározásra hív szombaton a Jávorszky Ödön Kórház. Az egészségügyi intézmény az Amway Hungária Kft. országos programjához csatlakozva arra buzdítja a kétkerekűvel rendelkező váciakat, hogy minél többen tekerjék le a 10 kilométeres távot, amivel a kórház közelebb kerülhet a kitűzött cél megvalósításához. A nevezési díjat ugyanis a háztartási termékeket forgalmazó cég megduplázza, majd a teljes összeget átadja a kórháznak. A befolyt pénzből a csecsemő osztályra vennének légkondicionáló berendezést és lecserélnék az elavult éjjeliszekrényeket is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kabalakutya választás. Élesedik a verseny.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:11:30
Holnapra dől majd el, melyik négylábú lesz a Fut a Vác! verseny kabalakutyája. A nevezés már lezárult, és öt házi kedvenc szomjazza a szavazatokat. Az élen a jelenlegi állás szerint két másfél éves blöki áll, Rozi és Zója. A lájkokat azonban még egészen szombat délig gyűjthetik a kutyák a Fut a Vác! facebook oldalán. A nyertes állat egy éven át lesz a tömegsportrendezvény kabalakutyája, a kitüntető címhez pedig szalag is jár, illetve a győztes lehet a reklámarca a következő évi versenyeknek.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Keresik az álrendőrt. Fantomkép is készült róla.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:11:06
Fantomkép alapján is keresik már a váci álrendőrt. A férfi június 5-án, magát rendőrnek kiadva csapott be egy váci lakost, akitől 200 ezer forintot zsákmányolt. A nyomozók szerint több helyen is próbálkozott még a városban. A 45-50 év körüli férfiról fantomkép is készült, és tudni lehet még róla, hogy kb. 175 centiméter magas, zömök, pocakos testalkatú, 100 kg körüli. Barna, rövid haja van, kerek arcú, hanga mély és hadar. Akinek információja van a csalás miatt keresett személyről, bejelentést tehet személyesen a váci rendőrkapitányságon a Zrínyi utcában, hívhatja a 107-es vagy 112-es központi számokat vagy jelentkezhet a képernyőn látható elérhetőségeken.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja: 06-01-236-2883
”Telefontanú” zöldszám: 06-80/555-111


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megkezdik a közterületi fák permetezését.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:10:42
A közterületen található fákat permetezi a kertészet a következő napokban. Mától július 2-ig találkozhatunk majd az eljárással, aminek során a vegyes fásszárú növények mellett elsősorban a vadgesztenyéket igyekeznek megvédeni a kártevőktől. A permetezés során háromféle rovarölőt juttatnak ki, ami a méhekre nem jelet veszélyt - olvasható a váci városháza honlapján.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnap ismét vásár.
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:10:07
Most vasárnapra ismét vásár– hívja fel a figyelmet a Váci Piac Kft. A Vásártér területén 15-én reggel 06.00-tól nyílik az állat és kirakodó piac, majd egészen 13.00.-ig lehet majd válogatni a portékákban. Vácon minden hónap harmadik vasárnapján tartják az országos állat- és kirakodóvásárt, amely lehetőséget teremt a váciak számára is, hogy közvetlenül a termelőtől szerezhessék be a kívánt termékeket.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 június 2018 - 09:08:59
A Budapest Open atlétikai versenyen ott voltak a Reménység sportolói is, Négy váci evezős az ifi válogatottban, vasárnap kerül sor a 28. FUT A Vác versenyre

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 781 782 783
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.