ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


hétfő 04 december 2017
Beköszöntött a tél, fagynak az utak
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 10:03:24
Már csütörtökön megkezdődött a váci, illetve a város környéki utak hó, illetve csúszásmentesítése. A Váci Városfejlesztő Kft. idén is megfelelő készültséggel, külső vállalkozó bevonásával takarítja majd a kijelölt útszakaszokat, de a lakosság együttműködését is kérik. A közútkezelő pedig az előkészületek mellett, a fokozott figyelemre és a téli gumi használatára inti az autósokat.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Színes diplomások köszöntése
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 09:54:00
Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között köszöntötte a váci önkormányzat, azokat a pedagógusokat, akik legalább 50 évvel ezelőtt szerezték meg diplomájukat. A korábban váci intézményekben tanító oktatókat és nevelőket az alpolgármester és a jelenlegi iskolaigazgatók ünnepelték a művelődési központ kamaratermében.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fehér Zsolt indul a jobbik színeiben a tavaszi választásokon
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 09:40:19
Fehér Zsolt indul a váci választókerületben az országgyűlési képviselő posztért, jelentette be legutóbbi sajtótájékoztatóján a váci Jobbik. A 34 település székéért induló verseny során a Jobbik elsősorban a programokat szeretné ütköztetni elkerülve egymás gyalázását és a gyűlöletkeltő propagandát- tette hozzá Szalontai Boldizsár sajtófőnök. A sajtótájékoztatón elhangzott: a Jobbik képes leváltani a Fidesz kormányt annak érdekében, hogy Magyarország olyan hellyé váljon, ahol jó élni és ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem használják a laptopokat a képviselők.
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 09:37:35
Minden képviselő kapott közpénzből laptopot, állítja a város jegyzője, ennek ellenére nem használják azt az elektronikai alapú előterjesztések olvasására. A számítógép használatának hiánya a legutóbbi testületi ülésen került szóba ismét, amikor a közel száz oldalnyi papír alapú napirendi dokumentációk között az egyik képviselő hiányolta a helyi építési szabályzattal kapcsolatos rendelettervezet kinyomtatott verzióját. Deákné Szarka Anita az észrevétellel kapcsolatban kiemelte, jogszerűen járt el, hiszen az önkormányzat szerverén minden képviselőnek hozzáférést biztosítottak a rendelettervezet letöltéséhez .

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rózsa Endrére emlékeztek
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 09:34:39
Rózsa Endrére emlékeztek ma több helyen is a városban. Az egykori váci költő munkássága előtt tisztelgő eseményt ezúttal is a Madách-kör hívta életre. A Vám utcában elhelyezett emléktáblánál megjelent rokonokat és váci iskolásokat Németh Péter Mikola köszöntötte, majd idézett is Rózsa Endre verseiből. A nap folyamán aztán általános- és középiskolákban tartottak rendhagyó magyarórákat.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 04 december 2017 - 09:33:19
A Váci KSE férfi kézilabda csapata 8 góllal kapott ki Tatabányán, a Vác FC labdarúgócsapata hatalmas meglepetésre 2 góllal verte a Videotont a Magyar Kupában.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 30 november 2017
Híradó-2017-11-29
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 10:07:29
Híradó-2017-11-29


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem emel adót a város 2018-ban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:15:17
Elfogadta a város jövő évi büdzsétervezetét a váci önkormányzat . A költségvetési koncepció egyik legfontosabb megállapítása, hogy a helyi adók mértéke nem változik jövőre, és új adónem bevezetését sem tervezi a város. Azoknak kel majd legfeljebb mélyebbre nyúlniuk a pénztárcájukba, akik a közterületen szeretnének parkolni. A négy és féléves mentességet követően ugyanis ismét bevezetik a parkolási díjat a belvárosban, illetve a mélygarázsban.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem lesz emelés a helyi tarifákban jövőre
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:13:41
Nem változik jövőre Vácon a közterületek használati díja és a helyi buszjegyek tarifáit sem emeli a hivatal. A november 23-i ülésen a behajtási engedélyek díjainak mértéke is a testület elé került, de alapvetően ezek árain sem változtat egyelőre az önkormányzat.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ajándékot a cipősdobozba!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:13:05
A környező településekre, Szabolcsba, valamint kárpátaljai rászorulókhoz juttatják el a váci baptisták az idei cipősdoboz akcióban összegyűjtött ajándékokat. A városban több helyen is várják a karácsonyi adományokat, többek között az egyik főtéri faházban is átveszik őket a Tourinform munkatársainak segítségével. Meláth Attila baptista lelkész arra hívja fel a figyelmet, hogy a december 6-án induló akcióban nemcsak a magánemberek adományait várják, hanem társaságok és cégek felajánlásait is szívesen fogadják.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:11:12
A mammográfiai szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Vácon a Jávorszky kórházban végzik az ingyenes vizsgálatot, amire azok a nők kapnak névre szóló meghívót, akik 45 és 65 év közöttiek és legalább két év telt el azóta, hogy utoljára a mellközpontban jártak.Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bezár egy hétre a könyvtár
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:09:39
A városi könyvtár évente többnyire csak egyszer, a nyári időszakban zár be hosszabb időre, ilyenkor intézik a karbantartásokat és a munkatársak is ilyenkor mennek szabadságra. Mától viszont egy héten keresztül rendkívüli zárva tartás lesz az intézményben, zajlik ugyanis a számítógépes hálózat felújítását - tájékoztatta a Híradót a könyvtár vezetősége. Kölcsönözni legközelebb december 7-től lehet.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (30 nov : 09:01) (Hírek)
Híradó-2017-11-27 esaniko @ (28 nov : 09:25) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.