ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


hétfő 24 június 2019
Híradó-2019-06-21
Visszavonta a minisztérium a mobilgát megépítésével kapcsolatos szerződést
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:56:34
Visszavonta a váci mobilgát pályázatot a Fejlesztési Minisztérium és az eddig elköltött 74 millió forintot is vissza kell fizetnie az önkormányzatnak. A váci mobilgát megépítésére megállapított összeget egyszer már módosítani kellett, a legutóbbi talajvizsgálatok azonban kimutatták, hogy jóval mélyebbre kell alapozni a gátat, így a legutóbb megítélt 2,2 milliárd forint helyett több mint a duplájába, 5,5 milliárd forintba kerülne a mesterséges védmű megépítése. A legutóbbi testületi ülésen az is kiderült, hogy a váci önkormányzat további egyeztetéseket folytat a mobilgát támogatás megítélése érdekében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megújul a Földváry iskola informatikai hálózata
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:53:36
A megnövekedett terhelés miatt átalakítják a váci Földváry általános iskola informatikai hálózatát. Az Edukanyar online portál tájékoztatása szerint a tankerület több cégtől kért be árajánlatot a teljes rendszer újraépítésére, jelenleg pedig már a szerződéskötés zajlik a kiválasztott vállalkozóval. Vidra András, a Váci Tankerületi Központ rendszergazdája elmondta, hogy az iskolákban jelentősen megnövekedett a különböző internetre kötött eszközök száma, ezért kell optimalizálni a bejövő internetvonal sávszélességének elosztását. A fejlesztés a város iskoláiban elsőként a Földváryban valósul meg, ahol nagyteljesítményű router-eket építenek be.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új műszer segíti a laktózérzékenység felderítését a kórház gyermekosztályán
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:51:53
Néhány értékesebb orvosi műszeren több részleg is osztozni kényszerül a váci kórházban, tegnapig ezek közé tartozott az a berendezés is, aminek segítségével kiszűrhető a tejcukor érzékenység. A gyermekosztályon gyakran előforduló panasz a hasfájás, amit okozhat például a laktóz intolerancia. Az eszközt, amivel ezt igazolni lehet, korábban a gasztroenterológiáról kérték kölcsön az orvosok, de egy több éve tartó együttműködés eredményeként most vadonatúj, saját műszert kaptak ajándékba a Mosolyért Országos Egyesülettől. Az adományt a szervezet képviselője adta át csütörtökön a kórház főigazgatójának és a gyermekosztály vezetőinek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Özönvíz és sárlavina. Vihar a Dunakanyarban
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:50:01
Több mint egyhavi csapadékmennyiség esett le egy óra alatt szerda délután a Dunakanyarban. Így folyt az esővíz például Vácon, a Radnóti úton négy órakor. A vihar Nagymaros környékén is látványos nyomokat hagyott. Zebegényben a főúton is állt a sáros víz, de volt olyan utca, amelyik patakká változott a hirtelen lezúduló eső miatt. Dömösnél sár került a vasúti sínekre, ezért több óráig csak egy vágányon haladhatott a vonatközlekedés a Vác-Szob vonalon. Kismaroson zárlat keletkezett az állomásnál, mert egy fa hozzáért a felsővezetékhez, az Elsővölgy utcában pedig egy nagy aszfaltdarabot mosott alá az eső. A Dunakanyar településeinek lejtős kis utcáin hömpölygött a víz a viharban, de a főúton is több helyen akadályozta a közlekedést a saras vízfolyam, a csatornák ugyanis nem tudták elnyelni a rengeteg csapadékot. A megye északi részén fakidőlések és leszakadt villanyvezetékek miatt is riasztották a katasztrófavédelmi egységet. A térség még szerencsésnek mondhatja magát, Szolnokon például autók merültek el a szerdai zivatar idején, de a Heves megyei Nagyvisnyón, Fonyódon és Komlón is teljesen megbénította a közlekedést az eső, és jelentős károkat is okozott. A meteorológusok a következő napokra is hasonló felhőszakadásokra figyelmeztetnek.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hétköznapi csodák. Lepkekert létesül a Cházár iskola udvarán
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:48:22
Vácon elsőként hoz létre lepkekertet a Cházár iskola udvarán a Bagolybükk egyesület. A rendhagyó környezetvédelmi projektet bárki támogathatja, ugyanis a külvárosi hipermarket beválogatta az Ön választ, mi segítünk! közösségi programjába, így a vásárlókon múlik, hogy az ötlet mekkora támogatásban részesül. Az biztos, mondta el a Híradónak a szervezet vezetője, hogy a lepkecsalogató növényeket ősszel elültetik, de nagyon szeretnék, ha a programhoz kapcsolódó előadásokra, természetismereti játékokra és az információs táblákra is jutna forrás.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kitartás! Kedden lesz Vácon szúnyoggyérítés
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:44:15
Június 25-én, kedden este végzi el a Katasztrófavédelem a hőségriadó miatt elhalasztott légi szúnyoggyérítést Vácon. A tájékoztató szerint kedden este, a napnyugtát megelőző másfél órában repül majd a vegyszert kijuttató repülőgép. Szintén kedden, de napnyugta után végzik majd el a földi kémiai védekezést is. A szúnyogok gyérítésére szolgáló készítmény méhekre veszélyes, ezért kérik, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak a gazdák. Az irtás tartaléknapjai szerda és csütörtök-olvasható a közleményben.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szigorított törvény. Egész évben büntethetnek a parlagfűért
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:42:22
Megszűnt a július 1-jei türelmi idő a parlagfű elleni védekezésben. A szigorított szabályozás értelmében már az év bármelyik szakában kiszabható büntetést azért, ha a földtulajdonos nem kaszálja le az allergén gyomot-adta hírül az Agrárminisztérium. A növényt országszerte kötelező kiirtani, de eddig csak július elsejével kezdtek bírságolni. Az új szabályozás értelmében tehát nincs határidő, a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, majd ezt az állapotot fenntartsák – hívta fel a figyelmet a szaktárca.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 24 június 2019 - 10:40:31
Ötödik helyen végzett a kadet birkózó Európa-bajnokságon Varsányi László, Szolnokon kajak-kenu válogatón versenyeztek a váci sportolók.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 20 június 2019
Híradó-2019-06-19
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 június 2019 - 15:42:29
Híradó-2019-06-19


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Épül a Rotary piknikpark
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 június 2019 - 10:21:06
Piknik parkot épít a Rotary Club Vác, jelentette be a civil szervezet elnöke keddi sajtótájékoztatóján. A Duna-partra tervezett pihenőhely nagyjából 2 és félmilliós anyagi ráfordítással és rengeteg természetbeni segítséggel valósul meg, az átadására pénteken kerül sor. Amint elkészült az adományokból épüllő komplexum, a jótékony szervezet átadja a város részére- hangzott el.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Frick Sándort köszöntötték. A 89 éves váci sportoló is átvette a VVLSE emlékplakettjét
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 június 2019 - 10:19:52
Otthonában köszöntötte hétfőn Frick Sándort a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület a váci futball 120 éves jubileuma alkalmából. A klub egykori sportolója nem tudott részt venni a május 12-i ünnepségen, ezért az egyesület képviselői személyesen vitték el hozzá a névre szóló emlékplakettet. Frick Sándor 1951-től 11 éven át játszott a váci klubban csatárként.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 857 858 859
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.