ESTV Online, a Térség Televíziója
Az ESTV médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki
fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média
Mecenatúra Program keretében támogatja.


hétfő 18 február 2019
Vasárnap vásárnap. Országos állat- és kirakodóvásár lesz 17-én
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 február 2019 - 08:14:55
Vasárnap rendezi az e havi országos állat- és kirakodóvásárt a Vác Piac Kft. Az érdeklődőket reggel 7-től 13 óráig várják a Vásártéren. Vácon minden hónap harmadik vasárnapján tartják az állat- és kirakodóvásárt, amely lehetőséget teremt a helyieknek arra, hogy jó áron, közvetlenül a termelőtől szerezhessék be a kívánt termékeket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - hétfő 18 február 2019 - 08:14:24
Négy góllal kapott ki a Vác a Magyar Kupában, biztos győzelem az asztaliteniszezőknél.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
péntek 15 február 2019
Híradó-2019-02-13
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 11:03:42
Híradó-2019-02-13


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Késhegyi László
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:49:39
Elhunyt Késhegyi László a Vác és Vidéke Ipartestület ügyvezető elnöke. Késhegyi László mint az Ipartestület első ügyvezető elnöke már a szervezet létrehozásában is jelentős szerepet töltött be, nyugdíjba vonulásáig töretlenül szolgálta az iparosságot.Neve összeforrott a magyar iparossággal, az ipartestületekkel. A gyászhírt közzétevő érdekvédelmi szervezet elnöksége úgy fogalmaz: Késhegyi László a magyar kisvállalkozók, az ipartestületek, az IPOSZ érdekében évtizedeken keresztül szívvel-lélekkeldolgozó fáradhatatlan munkájával örökre beírta magát mindannyiunk szívébe. Késhegyi László 72 éves volt, temetésére február 22-én 15.00 órakor kerül sor a Vác alsóvárosi temetőben!

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Holnap Valentin-nap. Vácon a Dóm téren kaphatnak ölelést a magányosok.
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:46:29
Holnap lesz Valentin-nap, a szerelmesek világnapja. A február 14-i ünnep hagyománya Angliából ered, és Szent Bálint római pap legendája inspirálta, aki a jegyesek és a fiatal házasok védőszentjévé vált a 14. században. Mára iparágak álltak rá az ünnepre, hiszen a különféle szívecskés termékek, és egyéb romantikus ajándéktárgyak már február elején megjelentek az üzletekben, és tematikus rendezvényekkel, például speciális éttermi ajánlatokkal is fogyasztásra csábítják ilyenkor a párokat. Vácon a Dóm téren civil szervezésben várják az érdeklődőket egy-egy szeretetteljes ölelésre 17 órától.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A groteszk szabadsága. Fischer György kiállítás Nagymaroson.
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:45:43
Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművész kisplasztikáiból és grafikáiból nyílt kiállítás szombaton, Nagymaroson. A Sigil Galériában berendezett tárlatot Péterfy Gergely író nyitotta meg, aki kiemelte: a művész egyedi, nyújtott formájú, egyszerre groteszk és ironikus alakjai arra az alapvető kérdésre keresik a választ, hogy mi is az ember. Ficher György kiállítása március 3-ig látogatható.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határozat a képviselő-testület létszámáról
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:33:26
Az idei választások után felálló új képviselő-testület Vácon ismét 14 tagú lesz- olvasható a helyi választási iroda vezetőjének határozatában. A padsorokba beülő városatyák közül 10 az egyéni választókerületekben, 4 pedig kompenzációs listáról juthat mandátumhoz.A testület tagja a polgármester akit szintén ekkor választunk, ezzel a grémium páratlan számú lesz ismét ami a szavazatokon alapuló döntéshozatalt könnyíti meg.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Régészeti kutatások Vácon. Ingyenes előadás.
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:32:15
Ingyenes előadást tart csütörtökön Mag Hella, a Tragor múzeum munkatársa Vác régészeti kutatásairól. A szakember február 14-án, 17:30-ra várja az érdeklődőket a Katona Lajos városi könyvtárba, ahol megismerhetik a városban fellelt legérdekesebb leleteket és a feltárási folyamatokat.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jön az S-es rendszám. Pár év múlva érkezhetnek a területalapú táblák.
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:29:40
A megugrott autóeladások következtében minden eddiginél gyorsabban futnak ki az R betűvel kezdődő rendszámtáblák-írja a vezess.hu portál. Amennyiben továbbra is ilyen ütemben váltják egymást a karakterek, úgy akár már 7 év múlva új rendszám-típust kell bevezetni. Valószínű, hogy 2026-től Magyarországon is a kontinensen már bevált, területalapú táblák kerülnek majd fel az autókra.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SMS-es csalások
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:28:39
Adathalász SMS-ekre hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal a Facebook-on. A csalók ezúttal a NAV nevében, adózással vagy adóvisszatérítéssel kapcsolatban küldenek üzenetet. Az illetéktelen SMS-ek egy hivatkozást tartalmaznak, amelyre kattintva egy weboldal töltődik be, ahol személyes -, és bankkártya adatokat is kérnek. A NAV a bejegyzésben felhívja a figyelmet arra, hogy a hivatal soha nem kér sem SMS-ben, sem más módon bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot, az adózókat ügyfélkapun keresztül, illetve postán értesítik. A csalás a megnyitott weboldalról is kikövetkeztethető, ugyanis a NAV hivatalos honlapja a .

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hibabejelentésre is javítják a kátyúkat
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:24:40
A téli időszak alatt felszaporodott kátyúk jelzésének legbiztosabb módja a Váci Városfejlesztő Kft. honlapjának főoldaláról elérhető hibabejelentő rendszer használata- hívja fel a figyelmet a városi holding útkarbantartási részlegvezetője. A város útjainak minőségét sok tényező befolyásolja, a teljes felújításokra többnyire kevés pénz jut, marad a kátyúzás. A városfejlesztő munkatársai napi 8 órában, még a hétvégéken is dolgoznak a nagyobb hibák elhárításán, de ahogy mondják, míg egy lyukat betömnek, másutt két másik keletkezik.Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sport
Feltöltötte esaniko - péntek 15 február 2019 - 10:23:41
A férfi kézilabda Liga Kupa 4 közé kerülés visszavágó mérkőzésén: Csurgó – Váci KSE 31-21. A hazaiak pontatlan támadójátékkal kezdték a találkozót, és gyorsan időt is kellett kérniük. A két gólos váci előny után azonban észbe kaptak a csurgóiak.Jóval nagyobb sebességre kapcsolva Hanusz irányításával zsinórban öt gólt tudtak szerezni, 9-10 perccel a szünet előtt pedig Nagy Szabolcs góljával, 11-6-nál már ők álltak továbbjutásra.A második játékrész első percei kimondottan sok gólt hoztak. Sajnos ebből a hazaiak jöttek ki jobban, a 40. percben már 21:13 arányban vezettek. A folytatásban is megmaradt ez a különbség, sőt a hajrában 10 gólosra nőtt a csapatok közötti különbség. Összesítésben 52:46 arányban a Csurgó csapata jutott a Liga Kupában a 4 közé. A Vác csapatából Holpert 5 és Törteli 4 góllal volt a legeredményesebb játékos.


A Budapesti Evezős Szövetség szervezésében került sor a Gyulai István Általános iskolába a SPORT XXI. „TÖBBTUSA” fizikai felmérő versenyre. A Sport XXI Programhoz kapcsolódva az esemény célja az volt, hogy az evezős sportág utánpótlása fizikai adottságainak felkészültségének mérése, továbbá a téli felkészülés monotonitásának megtörése volt. Hét versenyszám szerepelt a programban, a sportolók 30 méteres síkfutásban, húzódzkodásban, medicinlabda dobásban, fekvőtámaszban, guggolás felállásban, felülésben és törzsemelésben mérték össze erejüket. A versenyzők 5 korosztályban indulhattak. A Vác Városi Evezős Klubból 21 sportoló vett részt az erőfelmérőn. A legjobban Szesztay Ábel és Kis Lara szerepelt, akik megnyerték korosztályuk versenyét. Második lett Ujhelyi Mátyás, a 3. helyen végzett Ujhelyi János. Az első tízben végzett még korosztályában Pető Ágoston, aki 6.,Várhidi Levente és Polonyi Ádám a 9. helyen zárták a felmérőt.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 830 831 832
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.