ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


péntek 16 augusztus 2019
Híradó-2019-08-16
Feltöltötte esaniko - péntek 16 augusztus 2019 - 10:52:09
Híradó-2019-08-16


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
csütörtök 15 augusztus 2019
Híradó-2019-08-14
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 12:06:07
Híradó-2019-08-14


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
50 ezer forint lesz a nyomravezetői díj. Bizalmasan kezelik az illegális szemétlerakók leleplezőinek adatait.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 12:01:13
50 ezer forintban állapították meg a nyomravezetői díjat, az illegális szemétlerakók leleplezésében segítő lakosok adatait pedig bizalmasan kezelik. Többek között ezekről is beszámoltak az illetékesek a Városházán, kedden délelőtt az ötödik hulladékkezelési egyeztető fórumon. Fördős Attila polgármester elmondta: az elhangzottakból kiderült, hogy az elmúlt héten is több alkalommal történt tetten érés, illetve az összehangolt ellenőrzéseknek köszönhetően jelentősen csökkent Vácon a szabálytalanul lerakott szemét mennyisége.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Továbbra is Néveri István polgármesterjelöltségét támogatják. Bejegyezték a Vác Városért Választási Egyesületet.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 11:59:03
Bejegyezte a Vác Városért Választási Egyesületet a Nemzeti Választási Bizottság, így nincs jogi akadálya annak, hogy a Váci Szívvel Mozgalom megkezdje a kampányt. Ezt Csereklye Károly, a szervezet alapítója jelentette be a hétfői sajtótájékoztatón, ahol hangsúlyozta: továbbra is Néveri István polgármesterjelöltségét támogatják. Bóth János ugyanitt arról beszélt, hogy az MSZP Váci Szervezete is a helyi ügyvéd indulását támogatja. A mozgalomhoz a DK-ból kilépett Krauze István önkormányzati képviselő, és dr. Jakab Zoltán, korábbi szocialista képviselő is csatlakozott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Négynapos lesz a Sörfesztivál a hosszúhétvégén
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 11:57:29
Szombaton délután háromkor kezdődik és kedden éjszaka tűzijátékkal ér majd véget a VI. Dunakanyar Sörfesztivál Vácon. A Duna-parti rendezvény népszerűségét mutatja, hogy a szervezők a látogatói igényekre reflektálva idén már négy napon át kínálják a programok sokaságát, amelyek között koncertek, tombola, kvízjáték és szabadtéri diszkó is található. A fő műsorszám azonban a sör lesz, amiből közel 100 félét vonultatnak fel a résztvevő sörfőzdék képviselői. Több díjnyertes itallal lehet közelebbi ismeretséget kötni, köztük olyat is meg lehet kóstolni, ami a kategóriájában a világ legjobbjának számít, ráadásul magyar termék.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az ünnepi forgalomhoz igazodik a hosszúhétvégén a MÁV menetrendje
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 11:55:22
Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok- olvasható a MÁV honlapján. Arra is figyelmeztet a tájékoztató, hogy a várható nagy utasforgalom miatt már néhány nappal előbb érdemes megváltani a menetjegyeket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hónap végén is jön családi pótlék. A szeptemberit utalják hamarabb az iskolakezdés miatt.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 09:08:21
Még augusztusban megérkezik a szeptemberi családi pótlék a gyermekesek számlájára. Az iskolakezdés megkönnyítése miatt a szülők már a hó végén, 26-án, vagy 27-én megkapják a pénzt a bankszámlájukra, akik postai úton igényelték a támogatást, azoknak pedig még hamarabb is érkezhet a pénz, a kiküldés ugyanis már augusztus 21-én megkezdődik. A családi pótlék mellett a gyermekgondozást segítő ellátást és a gyermeknevelési támogatást is hamarabb utalja el a Magyar Államkincstár. Szeptemberben viszont nem érkezik támogatás, legközelebb a megszokott rend szerint, azaz október elsején utalnak majd.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Életeket menthet és még nyerhet is vele! Adjon vért, aki csak tud.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 08:40:41
A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a hosszú hétvége előtt és után is véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Mint közleményükben írják, ilyenkor nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor jellemzően növekvő igényekre. A nyári időszakban ugyanis csökken a véradások száma, elsősorban a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyári szabadságolások miatt. A véradási helyszínekről és időpontokról az ovsz.hu weboldalon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján is tájékozódhatnak. A nyári kampányban résztvevők között egyébként értékes nyereményeket, fitness órákat és üdülési lehetőségeket is kisorsolnak.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A platánokat és a vadgesztenyefákat permetezi a kertészet
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 08:37:19
A hónap végéig permetezik Vác közterületein a vadgesztenye- és platánfákat, valamint a közterületekre kihelyezett muskátlik növényvédelmét is elvégzik a városi kertészet munkatársai- olvasható a tájékoztatás Vác honlapján. A közleményből kiderül, hogy a felhasznált rovarölő szerek a méhekre mérsékelt fenyegetést jelentenek, a vizekre gyakorolt hatásuk azonban kifejezetten veszélyes. Az akció az időjárás függvényében augusztus 31-éig tart, innen számítva még 21 nap az úgynevezett élelmezés egészségügyi várakozási idő, vagyis az az időtartam, amelynek az utolsó permetezés és a betakarítás között kell eltelnie, hogy élelmiszerként felhasználva egy termék ne tartalmazzon a megengedettnél több növényvédőszer-maradékot.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 15 augusztus 2019 - 08:36:00
Háromgólos vereséget szenvedett Budaörsön a Vác labdarúgó csapata, Quadrathlon Világbajnokságon dr. Kocsis Tamás 3. helyezést ért el.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 13 augusztus 2019
Híradó-2019-08-12
Gallyazás a Hattyú utcában
Feltöltötte esaniko - kedd 13 augusztus 2019 - 12:38:14
A Váci Városfejlesztő Kft. megrendelésére kerültek ifjításraa Hattyú utca idős akácfái- áll a Híradó szerkesztőségéhez eljuttatott tájékoztatásban. A jelentős visszametszések elvégzése azért volt időszerű, mert a nagyra nőtt lombokból néhol már gallyak törtek le. Az utca faállománya már idős és száraz ágak is találhatók rajtuk,másrészt az úttest fölé is belógtak- indokolják a munka szükségességét a városi kertészet munkatársai.
Az akácfa egyébként különösen jó várostűrő,bírja a légszennyezést és az erősebb korona-alakítást is, vagyis az életképes fák lombjaújra ki fog hajtani- állítják a szakértők, majd azt is hozzátették, hogy az utca lakóit előzetesen tájékoztatták a gallyazási munkálatokról, most pedig köszönik az együttműködést.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 869 870 871
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.