ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 03 december 2019
Egészségházat avattak Rádon. A 230 milliós beruházás 1 év alatt felépült
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:27:21
Egészségházat avattak csütörtökön Rádon. Az új komplexumban a házi- és gyermekorvosi rendelő mellett helyet kapott a védőnői szolgálat és a fogorvosi ellátás is, valamint tartozik egy park is az épületegyütteshez. A beruházás 230 millió forintba került, melyből 200 milliót a kormányzat biztosított pályázati úton. Rétvári Bence államtitkár, a község országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson kiemelte: az egészségügyi alapellátás biztosítása az önkormányzatok feladata, az állam mégis országszerte jelentős összegekkel járul hozzá a hasonló fejlesztésekhez. Rád alpolgármestere arról beszélt, hogy az építkezés rekordgyorsasággal zajlott, hiszen az ötlettől az átadásig alig két év telt el.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lezajlott a Kölcsey szónokverseny váci elődöntője
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:25:44
A Kölcsey szónokverseny váci elődöntője zajlott pénteken a Szérűskertben. Idén 10. éve rendezik meg a népszerű vetélkedőt, amelyre 2017-től már a Kárpát-medencéből is jelentkezhetnek középiskolások. A fiataloknak most egy kétfordulós versenyen kellett meggyőzniük a szakértő zsűrit retorikai képességükről, reformkori ismereteikről és természetesen általános műveltségükről.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ezernél is többen futottak a Mikulással. Babakocsival és handbike-kal is versenyeztek vasárnap
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:24:48
Vasárnap, ezernél is több résztvevővel zajlott a Mikulásfutás. A több évtizedes múlttal bíró városi sportrendezvény ezúttal fagyos időben indult Vác főterén, de a télies időjárás ellenére már az első futamot, az ovisok körét is 130 kisgyermek teljesítette. A legtöbben a 2,5 kilométeres bulifutamra neveztek, amelyet 550-en futottak le vasárnap. Bíró György szervező a Híradónak elmondta: a versenyen több fogyatékkal élő sportoló, köztük egy „handbike”-os, több látás- és hallássérült is részt vett, de sokan vállalták a távot babakocsival is. Az iskolák közötti versenyt az Árpád nyerte. A rendezvény karitatív célt is szolgált, a futók közül sokan érkeztek karácsonyi ajándékokkal teli cipősdobozokkal.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:12:57
Sokgólos meccsen nyert Vácon a Gyöngyös férfi kézilabda csapata, a váci asztaliteniszezők itthon kikaptak, idegenben nyertek a bajnokságban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Híradó-2019-11-29
15 éves Vác Város Levéltára
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:09:54
Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte Vác Város Levéltára. Az „Önök adták, mi megőrizzük” szlogennel rendezett eseményen kamara-kiállítás és vetítettképes előadás várta az érdeklődőket, ahol nemcsak a városi levéltárak szerepéről tudhattak meg részleteket, hanem igazi levéltári ritkaságokkal is találkozhattak a résztvevők. A kutatóteremben tartott eseményen a szakembereken kívül számos civil vett részt, akik között többen is gazdagították már az intézményt régi fotókkal és iratokkal. A megjelenteket Matkovich Ilona polgármester köszöntötte.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A legnagyobb adófizetőkkel egyeztetett Matkovich Ilona
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:08:46
A városban működő legnagyobb termelő és szolgáltató cégek képviselőit fogadta csütörtök délelőtt Vác polgármestere: Matkovich Ilona a köszöntőjében elmondta: szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy a város legnagyobb gazdasági szereplőivel évvégente egy asztalhoz ülnek annak érdekében, hogy személyesen is találkozzanak egymással az önkormányzat vezetése és a város legnagyobb adófizetői.
Az egyeztetésen a hivatal pénzügyi osztály vezetője Kökény Szabolcs a találkozón azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kitettsége jelentős a városban működő cégek felé, hiszen a működési költségek jelentős részét az iparűzési adóból finanszírozzák, ezért is fontos a folyamatos kapcsolattartás. Vác a hatmilliárdos költségvetésében 2,7 milliárdot tervezett az idei költségvetésbe az iparűzési adó bevételből.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A kormánnyal való egyeztetést szorgalmazza Pető Tibor
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:07:39
Levelet ír a váci Fidesz Matkovich Ilona polgármesternek, arra kérik, hogy a 2/3-os többségű Összefogás Vácért frakciót vonja vissza az ötmilliárdos multifunkcionális sportcsarnok megépítésétől való elállást és kezdeményezzen egyeztetést a kormánnyal a forrás esetleges átcsoportosításáról . A váci Fidesz frakcióvezetője, Pető Tibor a vállalkozásokat érintő adóemelésről is beszélt. Szerinte a cégek a megemelkedő költségeket a vásárlókra hárítják át majd – így átvitt formában mégiscsak a váci emberekkel fogják kifizettetni a cégekre kivetett adókat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Rétvári szerint Vác lemaradhat a városok versenyében a multistadion visszaadása miatt
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:06:26
Döbrentei Kornél József Attila-díjas író és Petrás Mária Magyar Örökség díjas népdalénekes volt a vendége a legutóbbi Váci Polgári Estnek. A polgári értékek őrzése céljából létrehozott rendezvénysorozat házigazdája, Rétvári Bence is felszólalt az esten. A váci választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője a multifunkcionális sportcsarnok megépítésének önkormányzati leállításáról is beszélt. Ezzel kapcsolatban kiemelte, szerinte az Összefogás Vácért 2/3-os többségű városvezetése egy olyan egyoldalú döntést hozott a fejlesztés visszaadásával, ami visszavetheti Vácot a települések versenyében.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Összefogás reagálása
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:05:22
A váci városvezetés szerint a város gazdasági ügyeiért korábban felelős, így a jelenlegi, súlyos tízmilliós adóssághalmazért és a bedőlt mobilgát pályázatért okolható korábbi alpolgármester próbálja félrevezetni a változásra szavazó váciakat. A városháza reagálásban kiemelte: nem igaz a Fidesz megtévesztő állítása, hogy nem egyeztettek a cégekkel az adóemelésről. Mint állítják, erről Pető Tibornak is tudomása volt, így szándékosan próbálja félrevezetni a közvéleményt, ahogy fogalmaztak, „a hatalomból kiszavazott volt városvezető”.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nem változik az autópályamatricák ára. Vasárnaptól lehet bérletet venni
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:02:28
December elsejétől, azaz most vasárnaptól lehet megvásárolni a 2020-ra érvényes megyei és országos úthasználati jogosultságokat. Az illetékes minisztérium arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a személyes és digitális módon egyaránt megvásárolható e-matricák ára nem változott, sűrűbbek lesznek viszont a menet közbeni ellenőrzések. A 2019-es e-matricák 2020. január 31-ig érvényesek, a 2020-ra szólók érvényessége pedig nem a vásárlás időpontjától, hanem 2020. január 1-től 2021. január 31-ig tart. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az egyetlen olyan elektronikus felület, amelyen kényelmi díj nélkül vásárolhatók meg az úthasználati jogosultságok az ematrica.nemzetiutdij.hu oldal.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Karácsonyfa, kicsit másképp
Feltöltötte esaniko - kedd 03 december 2019 - 09:01:44
Budapestről érkező tájépítészhallgatók tartottak foglalkozást a Madách gimnáziumban csütörtökön. A Szent István Egyetem lassan 20 éve tartó együttműködést ápol Váccal, tanulóik rendszeresen látogatnak el a városi óvodákba és iskolákba a Gyakorló Város program keretében. Interaktív előadásaik témája rendszerint a környezetvédelemmel, környezettudatossággal kapcsolatosak, de többször vettek már részt különböző településtervezési projekt elkészítésében is. Mostani látogatásuk alkalmával a gimnazisták kreativitását is próbára tették: karácsonyfát készíttettek velük fenyő nélkül.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 893 894 895
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.