ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 21 január 2020
Folytatódik a Lázár Ervin Program a váci tankerületben is.
Feltöltötte esaniko - kedd 21 január 2020 - 09:50:16
A téli szünet után tovább folytatódik a Lázár Ervin Program a váci tankerület területén-írja közleményében az intézményfenntartó szervezet. Az állami finanszírozású projekt keretében minden általános iskolai diák egyszer ingyenesen vehet részt kulturális előadáson a tanév során. A novemberben indított program keretében eddig több mint 900 harmadikos látta már a Dunakanyar Színházban A csillagszemű című előadást, illetve több száz gyermekhez jutott el a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar iskolákban tartott koncertje. A Váci Tankerületi Központhoz tartozó három járás 6. osztályos diákjai közül közel hétszázan a Fővárosi Nagycirkuszba látogatnak el, de az Aranyszamár Színház: A kis hableány című darabjára is közel 800 kisgyermek kap ingyenes belépőt. Az idei tanévben április 30-án ér véget a Lázár Ervin Program-írja a Váci Tankerületi Központ.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 21 január 2020 - 09:49:19
Dunaújvárosban egy góllal győzött a Vác női kézilabda csapata, edzőmérkőzésen nyert a Vác labdarúgó együttese.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 20 január 2020
Híradó-2020-01-17
Ombudsmanhoz fordult a Váci Fidesz
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:56:53
Az ombudsmanhoz fordult a váci Fidesz. Azt kérik az állampolgári jogok biztosától, vizsgálja meg Matkovich Ilona polgármester munkáltatói körlevelét, amiben arra figyelmezteti a közcégek ügyvezetőit és dolgozóit, hogy csak engedéllyel jelentethetnek meg bizonyos tartalmakat. Mint Manninger Péter kiemelte: a körlevélben az áll, hogy az említettek nem nyilatkozhatnak olyan módon, ami a társaságok, és az önkormányzat jó hírnevét rontják, vagy veszélyeztetik, sértik a jogos gazdasági érdeket, erkölcsi, gazdasági, szakmai hátrányt okoznak, megrendíthetik a lakosság önkormányzattal szembeni bizalmát, vagy a titoktartási kötelezettséggel ellentétesek. A váci Fideszes képviselő szerint a megfogalmazás túlságosan tág értelmezést ad, ami ellentétes az önkormányzatiság egyik alapelvével, ami a közügyek megvitatásáról szól.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az önkormányzat vezetése kiáll a szólásszabadság mellet –ám élnek a hitelrontással szembeni munkáltatói lehetőséggel
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:55:59
Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy még mindig vannak, akik nem a békés fejlődésben érdekeltek- reagált a váci városháza a Fidesz sajtótájékoztatójára.Mint írják:
Továbbra is fenntartják álláspontjukat miszerint egy fizetett városi vezetőnek munkaidőben a váciakat kell szolgálni, nem pedig szakmai kérdéseket meghaladó politikai nyilatkozatokat tenni. Idézem a reagálás szövegét:
Számunkra fontosak az európai értékek. Az utasítás a szólásszabadság jogát nem csorbítja, mivel a Munka Törvénykönyve és a Polgári Törvénykönyv rendelkezik arról, hogy a gazdasági társaságok és az önkormányzat szervezeteinek ügyvezetői nem veszélyeztethetik a munkaadó jó hírnevét és nem sérthetik annak gazdasági érdekeit.
Ennyiről és nem többről szól ez az utasítás.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megvette a város a Sajdik gyűjteményt
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:55:22
Hamarosan látogatható lesz mindenki számára a Sajdik gyűjtemény. A váci önkormányzat még az előző ciklusban döntött úgy, hogy megvásárolja a Március 15. téren található, korábban magántulajdonban lévő egyedülálló gyűjteményt. A város tavaly decemberben kifizette az utolsó részletet is, amivel az év elejétől köztulajdonba kerültek az alkotások. Inotay Gergely alpolgármester tájékoztatása szerint jelenleg az átvétel és a leltározás zajlik, a megnyitásról és a gyűjtemény nyitva tartásáról később születik döntés.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Drágulnak a bankszámlákhoz és a biztosításokhoz kapcsolódó díjak
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:54:44
Hét éve nem látott áremelések várhatók a következő hetekben banki szolgáltatások áraiban, a hitelintézetek ugyanis az inflációhoz mérten változtatják a bankszámlák díjait. Több mint 9 millió magánszámlát, és 1 millió vállalkozói számlát érinthetnek a változások- derül ki a Napi.hu összeállításából.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Jégről mentés
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:53:57
Amikor valaki alatt beszakad a jég, ha nem is merül el teljesen, a legnagyobb problémát a nagyon gyors kihűlés jelenti. Egy átlagos testalkatú ember mindössze néhány perc alatt annyira ki tud hűlni a 0 fok közeli hideg vízben, hogy alig van esély az életben maradására.Egy ilyen baleset mentési akciója során talán a legfontosabb a gyorsaság, ezért tartanak a váci katasztrófavédők is minden évben gyakorlatot, amikor a ligeti tavon szimulálják egy jégbe szakadt áldozat kimentését.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szombaton írják központi írásbelit a középiskolába jelentkezők
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:52:56
Holnap tartják a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkezőknek. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján mérföldkőnek nevezte a vizsgát a pályaválasztás és a továbbtanulás szempontjából. Az MTI tudósításából az is kiderül, hogy a felvételizők idén sem számíthatnak könnyű feladatokra, a bonyolult írásbeli célja ugyanis kifejezetten a mezőny széthúzása.


Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kötelessége volt otthagyni a vonatot. A mozdonyvezetőnek lejárt a szolgálata.
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:51:44
Járatkésés miatt menet közben járt le a mozdonyvezető szolgálata, ebben az esetben kötelessége volt otthagyni az állomáson a vonatot-írja a MÁV. Szerdán reggel a Vác-Nyugati pályaudvar között közlekedő S70-es szerelvény Rákospalota-Újpest állomáson megállt, és nem vitte tovább az utasokat. A mozdonyvezető döntött így, mert útközben lejárt a 12 órás szolgálata. A vonaton 500-an utaztak, és az eset többekben nagy felháborodást keltett. A MÁV közleményében azt írja, a Munka törvénykönyve szerint - ami 12 órában maximalizálja a mozdonyvezetők munkaidejét – ezért kötelessége is volt átadni a szolgálatot az érintett alkalmazottnak, amit ő meg is tett. A nem először előforduló eset kapcsán azonban sürgősen felülvizsgálják a mozdonyvezetők beosztásait, hogy hasonló a továbbiakban ne történhessen meg- írják tájékoztatójukban.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Dunakanyar Hangja
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:51:07
Már lehet jelentkezni az idei Dunakanyar Hangja énekversenyre. Az ország legnagyobb térségi tehetségkutatóját hét év után ismét Vácon rendezik meg. A szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon úgy fogalmaztak: a rendezvény most hazatért, hiszen 10 évvel ezelőtt itt bontott szárnyakat az azóta országos tehetségeket is felfedező vetélkedő. A zsűri idén is szakértőkből áll majd, énekes, dalszerző, zenekari frontember, kórusvezető és színházi szakember is garantálja a csapatban a szakmai hitelességet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Zárt tartást rendeltek el a madárinfluenza miatt
Feltöltötte esaniko - hétfő 20 január 2020 - 09:49:34
Zárt tartást rendelt el a baromfik esetében a NÉBIH a hazánkban megjelenő madárinfluenza miatt. A korlátozás az ország teljes területére vonatkozik, és az előírások szerint a madarakat teljesen zárt, fedett helyen kell tartani, illetve ugyanígy kell eljárni a takarmány és az alom tekintetében is. Fontos kitétel, hogy korlátoznia kell a gazdáknak az állomány vadmadarakkal történő érintkezését, a szakemberek szerint ugyanis a szabadon élő szárnyasok terjesztik a vírust. Eddig két helyen bukkant fel az országban a H5N8 típusú madárinfluenza, Komárom-Esztergom, és Hajdú-Bihar megyében. Magyarországon legutóbb 2016-2017-ben alakult ki járvány, akkor több mint 3 millió állatot kellett leölni a vírus miatt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 ... 904 905 906
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (20 jan : 09:48) (Hírek)
Híradó-2020-01-15 esaniko @ (16 jan : 10:27) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.