ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 13 augusztus 2019
Szúnyoggyérítés lesz szerdán.
Feltöltötte esaniko - kedd 13 augusztus 2019 - 12:30:58
Földi szúnyoggyérítés lesz szerdán a napnyugta utáni órákban Vácon. A Deltasect nevű permetszer méhekre veszélyes, ezért kérik a gazdákat, hogy gondoskodjanak a rovarok bezárásáról. Rossz idő esetén a védekezést csütörtökön vagy pénteken este végzik el.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ha nyár, akkor kánikula. A legjobb védőital a váci csapvíz.
Feltöltötte esaniko - kedd 13 augusztus 2019 - 12:30:24
Az év legmelegebb napja a mai, először lépett életbe idén vörös riasztás a 35 fok feletti hőmérséklet miatt, és a következő hetekben is sokszor kúszik majd fel a hőmérő higanyszála 30 fok fölé. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat, rosszulléteket, és a figyelmetlenség akár tragédiát is okozhat. Pedig csak pár egyszerű tanácsot kell követni, amelyek még pénzbe sem kerülnek, ezek közül is a legfontosabb az, hogy több vizet kell inni. A tapasztalatok szerint még mindig sokan nem veszik komolyan az intést, a kiszáradás miatti rosszullét pedig évről-évre szed áldozatokat. A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy a kávé, az alkohol és az energiaitalok, illetve az agyoncukrozott levek csak ártanak kánikula idején.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A legjobb app kánikulában. Vízlelőhely kereső okostelefonra.
Feltöltötte esaniko - kedd 13 augusztus 2019 - 12:29:12
Kánikulában az első, és legfontosabb, hogy sok vizet kell inni, ezt már mindenki számtalanszor hallotta. Felvetődhet azonban a kérdés, hogy hol találunk a városban ivóvizet, ha nem vittünk magunkkal? Ennek megválaszolására kiváló a Közkutak nevű, hazai fejlesztésű mobilos alkalmazás, amely azonnal megmutatja, merre induljunk a legközelebbi ingyenes vízvételi hely felé. Az applikáció a közkutak.hu weboldal alapján készült, és adatbázisa 11 ezer vízgyűjtő pontot tartalmaz. Az ingyenesen letölthető applikáció naprakész, és a közösségi bejelentéseknek köszönhetően kínálata folyamatosan bővül, a közkutak mellett ugyanis olyan üzleteket is megmutat, ahol megengedik, hogy a flakonunkat újratöltsük.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 13 augusztus 2019 - 12:28:44
Szegeden játszott felkészülési mérkőzést a Váci KSE kézilabda csapata, Pécsett versenyeztek a váci triatlonosok. Nézzük a részleteket.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 12 augusztus 2019
Híradó-2019-08-09
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 10:43:33
Híradó-2019-08-09


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Matkovich Ilona az összefogás polgármesterjelöltje. Egyedül az MSZP-vel folynak még tárgyalások.
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:29:56
Matkovich Ilona lett a váci ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje. A 2019-es önkormányzati választások független jelöltjét a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, a Párbeszéd, a SZAVAD Egyesület és a Vácért Lokálpatrióta Egyesület is támogatja, valamint Kiss Zsolt, a helyi képviselő testület MSZP-s tagja. Mint a ma délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, a Magyar Szocialista Párttal még egyeztetés folyik, jövő héten derül ki, hogy támogatják-e Matkovich Ilonát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
300 ajánlás kell a polgármester jelöltséghez
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:27:59
A Váci Helyi Választási Iroda vezetője, Deákné dr. Szarka Anita jegyző közleményben hozta nyilvánosságra az önkormányzati választással kapcsolatos jelöltállítási szabályokat. A közleményből kiderül, hogy a polgármesterjelölt állításához 300 fő választópolgár ajánlása szükséges.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vagyonvédelmi programsorozat a Dunakanyarban. Ingyenesen lehet regisztrálni a kerékpárokat is a Bike Safe rendszerben.
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:27:32
Kihelyezett vagyonvédelmi tanácsadásokat tart augusztusban a Váci Rendőrkapitányság a Dunakanyarban. Augusztus 13 és 16-a között, négy nap alatt négy helyszínen találkozhatnak az érdeklődők a kapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadóival, akiktől praktikus, gyakorlati javaslatokat kaphatnak értékeik és biztonságuk megóvására. Azinformációs pontokon lehetőség lesz a kerékpárok ingyenes regisztrációjára is a BikeSafe rendszerben, amely egyrészt visszatartó erőt jelent a tolvajokkal szemben, másrészt lopás esetén nagyban megnöveli az esélyét annak, hogy a bringa visszakerüljön jogos tulajdonosához.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ellenőriztesse a kéményt már most!
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:26:04
Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység- fogalmaz a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben a Katasztrófavédelem. Vácon január elsejétől némileg változott a kémények tisztításának rendje, ugyanisa magántulajdonban lévő ingatlanok, továbbá a társasházak égéstermék-elvezetőinekrendszeres felülvizsgálatát ezévtől a katasztrófavédelem szakemberei végzik el.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Táborozás a Velencei-tónál
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:25:40
A Nagycsaládosok Váci Egyesülete a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával rendezett nyári tábort a Velencei-tónál. Az egyhetes kempingezés alatt gazdag programokon vehettek részt a táborozók: a fürdőzés mellett kézműveskedés, biciklitúra, esti szalonnasütés, sportverseny, továbbá kulturális kikapcsolódás is várta a gyerekeket. A tábor utolsó napján a megérkező szülőkkel együtt egy nagy közös játékkal búcsúztatták a nyaralást.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SMS-eket is fogad a segélyhívó. Életet is mentett már az alig ismert lehetőség.
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:25:04
A 112-es szám az 1990-es évek óta az Európai Unió segélyhívó száma. Kevesen tudják viszont hogy a 112-re két éve már SMS-t is lehet küldeni. A szolgáltatást elsősorban a siketek számára fejlesztették ki, de bárkivel előfordulhat olyan baleset vagy bűncselekmény, amikor nem képes beszélni, vagy veszélyes lenne megszólalnia, de segítségre szorul.A szolgáltatásnak köszönhetően mentették meg egy hallássérült férfi életét a napokban, írja a Police.hu. A férfi SMS-ben kért mentőt a Baranya megyei címére. Az üzenet ugyan nagyon tömör és nehezen értelmezhető volt, de az operátor visszaírt a címzettnek, így derült ki, hogy a férfi szívelégtelenségben szenved. Az operátor továbbította a kérést a mentőszolgálatnak, akik időben kiértek a címre, és kórházba vitték a férfit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A munkanapcsere miatt változik a menetrend
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 augusztus 2019 - 09:16:55
A munkanap-áthelyezés miatt augusztus 10-én szombaton a pénteki menetrend szerint járnak a vonatok. A következő hosszúhétvégén is változik a menetrend: augusztus 18-án, vasárnap és 19-én, hétfőn az ünnepnapra, 20-án kedden a vasárnapra, 21-én szerdán pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek majd a vonatok. A vasúttársaság azt tanácsolja, hogy a várható nagy utasforgalom miatt érdemes előre megváltani a menetjegyeket.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 869 870 871
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.