ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 12 június 2018
Tehetségbarát önkormányzat díj
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:48:14
Vác önkormányzata is azok között a díjazottak között volt, akik pénteken Rétvári Bence államtitkártól vehették át a Tehetségbarát önkormányzat kitüntető címet Budapesten. Az Országos Tehetséggálán azokat jutalmazták, akik segítik a szunnyadó kvalitások felfedezését, illetve kibontakoztatását és együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. Országosan összesen hat önkormányzatot találtak érdemesnek a címre, ezek mellett átadták a Bonis-Bona díjakat is, amivel erkölcsileg és anyagilag is elismerik a kiemelkedő képességű fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket-olvasható az MTI híradásában.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyertek az Árpádosok Dubnicában. Vác győzött a V4 kupán.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:47:48
A szlovákiai Dubnicában rendezték meg idén május utolsó hetében a V4-es sportjátékokat. Vác és testvérvárosainak második diáktornáján minden település 30 fős csapattal vett részt, akik fociban, kidobóban és atlétikában mérték össze erejüket. A barátságos sportversenyek mellett az 5. és 6. osztályos magyar, cseh, lengyel és szlovák tanulóknak ismerkedésre, beszélgetésre és közös kirándulásra is lehetőségük nyílt. Vácról az Árpád Fejedelem Általános Iskola delegált idén diákokat, akiknek az összesített eredmények alapján a győztesnek járó vándorkupát is sikerült elhozniuk. A váci csapat felkészítő tanárai, Balogh-Baksza Anita, Kareczkiné Csernák Dóra és Selmeci György méltán büszkék tanítványainkra, akik magaviseletükkel és ügyességükkel is öregbítették Vác és az Árpád iskola hírnevét.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Praktikák a trükkös bűnelkövetések ellen
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:46:31
Trükkös bűnelkövetések megelőzéséhez ad tanácsokat a rendőrség. A statisztikák szerint gyakran válnak áldozattá elsősorban azok az idősebb emberek, akik túlzott bizalommal fordulnak a például a közműszolgáltatók munkatársai, vagy egyéb hivatalosnak látszó személyek felé. A szakember azt állítja, az egészséges bizalmatlanság még senkinek nem ártott és számos bűncselekmény megelőzhető lenne, ha többen élnének vele. A váci kapitányságon jelenleg is vizsgálnak olyan ügyet, ahol egy illető hamis rendőrigazolvánnyal próbált megtéveszteni egy gyanútlan egyedülállót.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vasárnap fut a Vác. Érdemes előnevezni.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:44:31
Vasárnap rajtol a 28. Fut a Vác. Még lehet jelentkezni a fizetős távokra, de azoknak is érdemes előnevezniük, akik az ingyenes bulifutáson akarnak részt venni, ugyanis a helyszínen már csak befizetéssel lehet a 2,8 kilométeres távot teljesíteni.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elő a napszemüveggel!
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:43:43
Az erős napsütésben előbukkannak a fiók mélyéről a tavalyi napszemüvegek, vagy esetleg újabb, divatosabb modellek kerülnek a bevásárlókosarakba. Nem árt, ha egy napszemüveg jól mutat, de az elsődleges célja azért mégis a szemet érő káros UV sugárzás hatékony megszűrése. A napszemüveg magasabb összegről szóló árcédulája önmagában nem nyújt garanciát a megfelelő UV védelemre, ugyanakkor a Fogyasztóvédelem szerint érdemes elkerülni a gyanúsan olcsó termékeket is.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 12 június 2018 - 08:40:49
Kialakult a GVM EUROPE Vác női kézilabda csapatának felkészülési programja, a váci Szabó Norman is pályára lépett a magyar U21-es labdarúgó válogatottban.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 június 2018
Híradó-2018-06-08
VéNégy hatodszor. Július 5-én startol a Duna-parti fesztivál.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 június 2018 - 09:31:08
Új helyszínnel, cirkuszsátorral bővül idén a VéNégy fesztivál, így a színházi programok és a koncertek is a Duna parton zajlanak majd július 5. és 8-a között. Többek között erről is beszéltek a szervezők kedden Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón. A fórumon bemutatták a fesztivál elmúlt öt évének történetét összefoglaló kisfilmet, valamint egy fényképes albumot is. Az idei program egyik különlegessége, hogy a V4-es magyar elnökség záróakkordjaként június 29-én Vácon ünnepi díszelőadást szerveznek, melynek vendégei lesznek a V4 országok kultúrpolitikai képviselői is.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Sikeresen vizsgáztak az önkéntes tűzoltók.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 június 2018 - 09:27:43
Sikeres tűzoltó vizsgát tett a Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesület 12 tagja. A 40 órás alaptanfolyamon azért is vettek részt, mert idővel szeretnének egy kategóriával feljebb lépni, ami azt jelentené, hogy a katasztrófavédelem riasztására már tűzesethez is vonulhatnának. 2017 óta a kettes kategóriában működik az egyesület, amely szerint viharok utáni kárelhárításban, műszaki mentésben, vagy árvíz esetén tudnak segíteni a hivatásosoknak. Az alaptanfolyam gyakorlati részében az önkéntesek megtanulták a tűzoltó szakfelszerelések használatát, az elméleti oktatáson pedig a tűzoltóság szervezeti felépítését, a szerelési szabályzatot és tűzoltással kapcsolatos jogszabályokat sajátíthatták el. Július 2-án mindannyian sikeresen vizsgáztak, Liptai Dóra, az önkéntes egyesület titkára pedig Kiemelt Dicséretet is kapott felkészültégéért a bizottságtól.

Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bringával a gyermekekért
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 június 2018 - 09:24:43
Jótékonysági kerékpározásra hív jövő hét szombaton a Jávorszky Ödön Kórház. Az egészségügyi intézmény az Amway Hungária Kft. országos programjához csatlakozva arra buzdítja a kétkerekűvel rendelkező váciakat, hogy minél többen tekerjék le a 10 kilométeres távot, amivel a kórház közelebb kerülhet a kitűzött cél megvalósításához. A nevezési díjat ugyanis a háztartási termékeket forgalmazó cég megduplázza, majd a teljes összeget átadja a kórháznak. A befolyt pénzből a csecsemő osztályra vennének légkondicionáló berendezést és lecserélnék az elavult éjjeliszekrényeket is.Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Erdélyi népdalok a főtéren. Vácon járt a testvérvárosi nyugdíjas kórus.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 június 2018 - 09:23:07
Erdélyi népdalokat adott elő szerdán este Vác főterén a székelyudvarhelyi Dr. Pál Gyula Nyugdíjas Klub énekkara. A 35 éve működő testvérvárosi kórus a Trianoni évforduló alkalmából látogatott Vácra, ahol Fördős Attila polgármester köszöntötte őket. Főtéri műsorukban petki népdalcsokor, és több vers is szerepelt, de Bán Miklós két szólamra írt népdalfeldolgozásai is felcsendültek a városközpontban. Előadásukat a Székely Himnusszal zárták, majd ellátogattak a városházára, ahol a polgármester tartott ismertetőt Vácról és várostörténeti könnyvel ajándékozta meg a székely testvérvárosi delegációt.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fizetős illemhelyek a városban
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 június 2018 - 09:21:06
Fizetőssé váltak a város által üzemeltetett nyilvános illemhelyek a múlthét közepétől- olvasható a Városfejlesztő Kft honlapján. A legutóbbi testületi ülés döntésének értelmében a Duna korzón található wc-k használatáért 100 forintot kell fizetni és ugyanennyibe kerül a piac közelében található illemhely igénybevétele is. A főtér sarkán álló faépület automatájának használatához először érdemes a kifüggesztett használati útmutatót is elolvasni.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 780 781 782
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (11 jún : 09:18) (Hírek)
Híradó-2018-06-06 esaniko @ (07 jún : 11:15) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.