ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 20 június 2019
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 június 2019 - 08:38:44
Az első helyen végzett a Vác a másodosztályú férfi kézilabda bajnokságban, négy érmet nyertek a Reménység sportolói az utánpótlás atlétikai bajnokságon

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 18 június 2019
Híradó-2019-06-17
Múzeumok éjszakája Vácon is
Feltöltötte esaniko - kedd 18 június 2019 - 08:57:51
Tavaly megpörkölte a lábát a Szent Iván Éji tűzugráskor? Idén ettől biztos nem kell tartania, ha szombaton este részt vesz Vácon a Múzeumok Éjszakáján. Tűz ugyanis nem lesz, de számos izgalmas programmal várják a látogatókat a szervezők a nyár legrövidebb éjszakáján. A népszerű rendezvényre mindössze 1000 forint a belépő ára, a gyerekek és a nyugdíjasok pedig ennek a feléből megússzák, jegyeket a Pannónia Házban lehet venni. Ezért az összegért a város összes kiállítóhelye bejárható, ráadásul számos rendhagyó tárlatvezetés, színi előadás, gasztrosarok és gyerekprogram várja azokat, akik szombat estére keresnek maguknak tartalmas kikapcsolódást.Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ősztől a távfűtés korszerűsítésére lehet pályázni
Feltöltötte esaniko - kedd 18 június 2019 - 08:56:51
Most ugyan tombol a nyár, de a rendkívül népszerű Otthon melege program legújabb pályázati lehetősége már a télre készül. Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás a program keretében. A kétmilliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak is benyújthatnak pályázatot, amit szeptember 24. és 2020. március 31. között több fordulóban lehet megtenni.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Káció-akáció-vakáció! Legyen biztonságban a gyermek a szünidőben is
Feltöltötte esaniko - kedd 18 június 2019 - 08:51:00
Kitört a vakáció. Ma reggel már nem kellett kapkodniuk az általános- és középiskolás diákoknak, kitört ugyanis a nyári szünet, amely két és fél hónapig tart. Hazánkban mintegy másfél millió iskolás kezdte meg a lazítást, Vácon is több ezer gyermek teheti le egy időre a tankönyveket. A rendőrség a szünidő kapcsán felhívást tett közzé, melyben többek között arra kérik a szülőket, hogy készítsék fel gyermekeiket a biztonságos közlekedésre, tanítsák meg nekik a segélyhívó szám használatát, és igyekezzenek megóvni őket az interneten leselkedő veszélyektől is.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 18 június 2019 - 08:47:17
Az 5. helyen végzett a Vác élvonalbeli női kézilabda csapata, Lengyeltótin versenyeztek a Vízmű triatlonosai

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 17 június 2019
Híradó-2019-06-14
Védőnők Napja 2019. Hiányszakma lett a hivatásuk
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:07:57
Csütörtökön köszöntötték a váci védőnőket és iskolaorvosokat. A Szociális Szolgáltatások Háza június 13-án, a Védőnők Napján minden évben megünnepli az intézménynél dolgozó szakembereket. A jeles nap onnan ered, hogy 1915. június 13-án alakult meg Stefánia belga hercegnő védnökségével az Országos Stefánia Szövetség az anya- és csecsemővédelem szervezésére, és ekkor kezdődött meg a védőnői szolgálat. A csütörtöki rendezvényen Járja Andrea intézményvezető köszöntötte a védőnőket, akik számára szakmai előadást és tréninget, valamint közös ebédet is szerveztek a művelődési házban. Az önkormányzat részéről Mokánszky Zoltán alpolgármester mondott köszönetet az elhivatott szakembereknek.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Itt az idei első hőségriasztás
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:05:54
Szerdán életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés szerda 0 órától vasárnap éjfélig lesz érvényben- olvasható a Távirati Iroda hírei között. Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a 27 Celsius fokot. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy a legmelegebb időszakban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukor tartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kánikulai hétvége jön. Eddig nem kellett kitenni a „megtelt” táblát a strandra.
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:02:28
Szombaton érkezik az idei év eddigi legmelegebb napja, az egészhetes kánikula végére 35 fokot jeleznek a szakemberek. A váci strand munkatársa a Híradónak elmondta: eddig még sosem fordult elő, hogy ki kellett volna tenni a „megtelt” táblát. Turza Bernadett hozzátette, a fürdőhely befogadóképessége 600 fő, de egyszerre nem szokott ennyi vendég érkezni, a legtöbben ugyanis vagy a délelőtti, vagy a délutáni időszakot választják. A strand a bérleteseket minden reggel 6 órától fogadja, jegyet pedig 7 órától lehet váltani, és este 8 órakor zárnak.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Spóroljon a vízzel! Felhívást tett közzé a DMRV
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:00:58
Spórolásra kéri a lakosságot a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.. A közösségi oldalon közzé tett felhívásban az olvasható, hogy a rendkívüli melegben az összes ivóvíztermelő vízbázis és a technikai berendezések maximális kapacitással működnek, szerdán pedig –érthető okokból- még tovább növekedett a vízfogyasztás. A szolgáltató a vízhiány elkerülésének érdekében arra kéri a fogyasztókat, hogy ésszerűen hasznosítsák az ivóvizet, és a kánikulai napokban szüneteltessék az autómosást, a házi úszómedence töltést, a locsolást, valamint átmenetileg kapcsolják le a kommunális ívóvízrendszerre kapcsolt automata öntözőberendezéseket.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét használható az alsóvárosi temető illemhelye
Feltöltötte esaniko - hétfő 17 június 2019 - 09:00:32
Rendbe tette a köztemető illemhelyét a Váci Városfejlesztő Kft. Az Avar utcai szezonális toalettet már hónapok óta nem lehetett használni, mert annyira leromlott állapotban volt. Az önkormányzati tulajdonú Kft. a felújítás során a WC ciszternáját is kicserélte.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 857 858 859
HírarchívumHírarchívum
Vásár-vasárnap esaniko @ (17 jún : 08:53) (Hírek)
SPORT esaniko @ (17 jún : 08:52) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.