ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 16 január 2020
Sok a készpénz a magyaroknál
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 január 2020 - 10:24:41
Rekordot döntött az készpénzben felhalmozott tőke Magyarországon 2019 végén –derül ki a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva a Világgazdaság szerdai kiadásából.Decemberben több mint 100 milliárd forinttal emelkedett a készpénzállomány, ami így elérte a 6627 milliárdot. A bankjegyek többsége, közel 80%-a lakosság kezében van, ez az érték pedig nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedőnek számít.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fókuszban a gyerekek és a mozaikcsaládok. 2020-ban is mindenkit vár a könyvtár.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 január 2020 - 10:24:06
Péntek délutánra ütemezik át a gyerekprogramokat, és rendszeres klubot vezetnek be a mozaikcsaládoknak a váci könyvtárban. Az intézmény nagy hangsúlyt helyez idén is arra, hogy alapfeladataikon túl minden korosztály számára érdekes elfoglaltságot biztosítsanak, akár klubok, akár író-olvasó találkozók, vagy életvezetési tanácsadások formájában. A megszokottak szerint idén is havonta váltják majd egymást a földszinti kiállítások, a tematikát tekintve viszont változás, hogy 2020-ban elsősorban olvasást népszerűsítő tárlatokat szerveznek. A sorozatban elsőként a Marék Veronika mesekönyvíró és –illusztrátor életművét bemutató vándorkiállítást lehet megnézni a váci könyvtárban.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Börzsönyi kisvasutak újulnak meg. A megállóhelyeket is korszerűsítik.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 január 2020 - 10:22:15
Megújul a Királyréti és a Kemencei Kisvasút útvonala-írja a magyarepitok.hu. Közel 1,5 milliárd forintból az első ütemben a Kismaros-Királyrét közötti szakasz épül át, második ütemben pedig a Kemence-Feketevölgyi Panzió közötti szakasz. A munkálatok során megállókat korszerűsítenek, kialakítják a vízelvezetést, megújítják a hidakat és az átjárókat is. A kivitelezővel december 20-án írta alá a szerződést az Ipoly Erdő Zrt., a munkálatok várhatóan tavasszal kezdődnek.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 16 január 2020 - 10:21:39
A Reménység asztalitenisz csapatai vereséggel kezdték az évet, Dunakeszin versenyeztek a váci atléták.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 14 január 2020
Híradó-2020-01-13
Vigalom újratöltve
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:13:20
Az idei Világi Vigalom arculatában ismét megjelennek majd a barokk jegyek, tájékoztatta a Híradót Laczi Sarolta, aki szerint a művelődési központ legnagyobb szabású rendezvényének jót fog tenni a felfrissítés. Az egyedi stílusjegyekkel ugyanis nemcsak könnyebben megkülönböztethető a fesztivál a hozzá hasonlóktól, de pályázni is nagyobb sikerrel lehet a külső forrásokra- emelte ki az igazgató.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Új műszereket kapott a Traumatológiai osztály
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:11:34
Ma délelőtt egyszerre két műszert is átadtak a váci kórháznak a Szív Hangja Közhasznú Alapítvány képviselői. A korszerű berendezéseket a Traumatológiai osztályon fogják használni, a műszerek kezelését azonban először el kell sajátítani, hangzott el az adomány átadásán. Az alapítvány egyébként nem először támogatta a városi kórházat, szereztek már be eszközöket az újszülött részlegnek és szállítottak orvosi műszert a kardiológiára, a belgyógyászatra és a sebészetre is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Emlékezés a Malenkij robot áldozataira. Közösségi túra és konferencia Nagymaroson.
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:09:53
Az 1945 januárjában elhurcolt dunakanyari svábokra emlékeztek Nagymaroson. A Málenkij robot 75. évfordulója alkalmából konferenciát is rendeztek, mely elsősorban a traumák egyénre és családra gyakorolt hatásait, illetve a feldolgozás lehetséges módjait vizsgálta. A Duna-parti város művelődési házában a tanácskozás délutáni részében csoportos beszélgetéseket tartottak, ahol szintén az átélt, vagy örökölt fájdalmak feldolgozásához kaphattak tanácsokat az érdeklődők. Január elején megszervezték a Nagymarosról induló, 130 kilométeres Malenkij emléktúrát is, melyet idén már 30-an teljesítettek, de többszázan csatlakoztak útközben az emlékezőkhöz.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A tavalyi év volt a legmelegebb Magyarországon.
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:06:48
A tavalyi volt a legmelegebb év 1901 óta Magyarországon-adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat. A melegedés mértéke a múlt század elejétől 1,3 fok, ami kevéssel, de a globális melegedés mértékét is meghaladja. Az MTI összefoglalójából kiderül: 2019 középhőmérséklete országos átlagban 12,19 Celsius-fok volt. Ez az 1981-2010-es normál értéket 1,87 fokkal múlja felül. A kimutatásokból látható, hogy a csapadék egyenetlen eloszlása is jellemző volt a tavalyi évre, míg például a február szokatlanul száraz volt, májusban az átlagos csapadékmennyiség duplája hullott.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szikora Gyula 1960-2020
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:05:33
Vasárnap elhunyt Szikora Gyula. A Reménység Egyesület Atlétika Szakosztályának vezetője 59 évesen, súlyos betegség miatt távozott. Szikora Gyula születése óta élt Vácon, a városban végezte az általános- és a középiskolát, majd az egri főiskolán szerzett biológia –testnevelés szakos tanári diplomát, ezt követően a váci Árpád iskola tanára lett. 1983 óta dolgozott atléta edzőként, először a Váci Izzó MTE, majd a Váci Reménység atlétáival foglalkozott. Tanítványaival több országos bajnokságot nyert. Hosszú évekig foglalkozott fogyatékossággal élő sportolókkal,segítette a válogatott munkáját is. Több versenyzője is tagja lett a válogatottnak, köztük Fonódi Gábor, Vác első atléta világbajnoka, többszörös világbajnok és Európa-bajnoki érmes, és Keresztesi Erika világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok. Szikora Gyula 2003-ban Pest megyében megkapta az „Év Edzője” kitüntetést, 2006-ban a Pest Megyei Diáksport Szövetség az év testnevelőjévé választotta, 2016-ban pedig Pro Urbe díjat kapott Vác Városától.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Várják a javaslatokat.
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:04:22
Hónap végéig várja az önkormányzat a javaslatokat „A Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” díj idei kitüntetetettjére. A részletes indoklást tartalmazó javaslatokat január 31-ig lehet benyújtani személyesen az
Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetőjének a Városháza 40-es irodájában, e-mailben pedig a képernyőn látható címre lehet elküldeni.


szoc-segely2©varoshaza.vac.huHozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 14 január 2020 - 09:00:43
Eligazol Vácról Arenhart a Váci NKSE női kézilabda csapatának kapusa, az edzések mellett már Liga Kupa mérkőzésen is pályára lép a Váci KSE férfi kézilabda csapata.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 904 905 906
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.