ESTV Online, a Térség Televíziója
Az ESTV médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki
fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média
Mecenatúra Program keretében támogatja.


kedd 12 február 2019
A Dunakanyar vagy a Balaton adhat otthont a Red Bull Air Race-nek
Feltöltötte esaniko - kedd 12 február 2019 - 08:50:21
Sok év után idén júniusra már nem ad engedélyt Budapest a Red Bull Air Race-nek. Tarlós István főpolgármester közleménye szerint a rendezvény túl zajos és közlekedési káoszt okoz a fővárosban. A rengeteg nézőt vonzó egynapos repüléstechnikai versenynek viszont 2020-ig kormányzati engedélye van a magyarországi futamra, így jelenleg alternatív helyszínt keresnek a szervezők. A javaslatok között szerepel a Dunakanyar is, amely a főváros közelsége miatt lenne előnyös, de felmerült Hévíz és a Balaton térsége is. Információink szerint a Dunakanyarból még nem, de Keszthelyről már jelentkeztek a műrepülőverseny szervezési jogaiért.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Hóvirágért börtön? Van az a mennyiség!
Feltöltötte esaniko - kedd 12 február 2019 - 08:49:47
Az enyhe idő miatt a Dunakanyarban is nyílni kezdtek a hóvirágok, ami többeket is arra csábíthat, hogy az asztalra is tegyenek belőlük. Érdemes tudni azonban, hogy a hazánkban élő négyféle hóvirág közül az egyik fajta védett, darabjának eszmei értéke 10 ezer forint. A Magyar Hírlap figyelemfelkeltő cikke szerint összesen 11 szál kikeleti hóvirág leszakításáért már börtön is járhat. A hazánkban őshonos növény az elsők között nyílik tél végén, és ebben az időszakban már árulni is szokták kisebb csokrokban. A legális árusításnak is nagyon szigorú feltételei vannak, írja a napilap, ugyanis csak úgy kaphat valaki engedélyt arra, hogy termesztett hóvirágot hozzon forgalomba, ha előtte a hatóság egy helyszíni szemlén érdemben meggyőződik arról, hogy adottak a mesterséges nevelés feltételei.A kimutatások szerint eddig az egész országban talán fél tucat magánszemély kért és kapott ilyesmire jóváhagyást az elmúlt öt évben.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Autós üldözés Vácon. Két és fél kiló droggal próbált elmenekülni.
Feltöltötte esaniko - kedd 12 február 2019 - 08:48:43
Szerda este Vácon fogtak el a rendőrök egy férfit, akinél összesen két és fél kilónyi drogot találtak. A város belterületén ellenőrizni akartak egy autót a kapitányság munkatársai, de a sofőr inkább gázt adott, majd nekiütközött a rendőrautónak és elhajtott. A jármű vezetője nem sokkal később a Deákvári úton ütközött neki a járdaszegélynek, emiatt futva menekült tovább, de utolérték és elfogták. A járőrök a 36 éves férfi ruházatában és az autó csomagtartójában közel 2 és fél kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint egy gázpisztolyt találtak, a gyorsteszt folyamán pedig az is kiderült, hogy a férfi is fogyasztott drogot. A nyomozók P. Kornélt gyanúsítottként hallgatták ki, pénteken pedig már elrendelték az előzetes letartóztatását is.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Meddig érvényes a matricám? Itt ellenőrizheti!
Feltöltötte esaniko - kedd 12 február 2019 - 08:47:47
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-nél lekérdezhető az autópálya matricák érvényessége. Ez a funkció az olyan autóvezetőknek kedvez, akik nem jegyezték meg a matrica vásárlásának időpontját, illetve a blokkal sem rendelkeznek már. Az interneten léteznek ilyen célt szolgáló weboldalak, azok viszont csak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladói hálózatában értékesített, telefonos vagy SMS-es vásárlásokat képesek kezelni, a benzinkutakon vagy az Útdíjfizetési Szolgáltató más partnereinél vásárolt matricákat nem. Pontos tájékoztatást kérhet a +36-36/587-500as számon, illetve az ugyfel©nemzetiutdij.hu e-mail címen.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 12 február 2019 - 08:46:35
Döntetlent játszott a Vác labdarúgó csapata a Gyirmóttal, a Váci KSE 4 gólos előnnyel utazik Csurgóra, Pécsen nyertek a vízilabdások

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 11 február 2019
Híradó-2019-02-08
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 09:52:36
Híradó-2019-02-08


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Madách Ünnepség. A névadóra emlékezett a középiskola
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:58:49
Pénteken emlékeztek az iskola névadójára a váci Madách Imre Gimnázium tanárai és diákjai. A művelődési házban megrendezett ünnepségen Steidl Levente igazgató elmondta: a Magyar Kultúra Napja és a Madách Imre születésének évfordulója alkalmából büszkén lehet emlékezni nemzeti hagyományainkra és szellemi értékeinkre. Az igazgató kiemelte: a gimnázium tanárai és diákjai aktív részesei a város kulturális életének is. A délelőtti ünnepségen átadták az iskolai pályázatok díjait is, délután pedig nyilvános gálaestre várták az érdeklődőket, ahol a Legyek ura c. Golding regényből rendezett előadást mutatták be a diákok.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Varroda gyulladt ki Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:57:45
Varrodaként működő üzlethelyiség pincéjében keletkezett tűz csütörtökön
délelőtt Vácon, a Tornyos Pál utcában. A pincében öt köbméternyi szivacs
égett, izzott, a helyszínre érkező váci hivatásos tűzoltók három
vízsugár segítségével oltották el a lángokat, szüntették meg az izzást. Az
oltást követően az egységek átvizsgálták, illetve átszellőztették a füsttel
telítődött helyiséget. A tornyos Pál utcai esetnél személyi sérülés nem történt-tájékoztatta a híradót Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Gerillaszobrok a könyvtárban
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:57:15
Az anyai ágon magyar származású, mostanában divatos kifejezéssel gerillaszobrásznak titulált Mihail Kolodko Kárpátalján született 1978-ban. 2002-ben a Lembergi Művészeti Akadémia szerzett művészdiplomát, majd két éve Vácra költözött. Eredetileg a nagyméretű alkotások érdekelték, de Magyarországon mégis inkább apróbb szobrai szereztek hírnevet neki. Kedves figurái a legmeglepőbb helyeken bukkannak fel, látható szobra a Parlamenttel szemben, a Liszt Ferenc reptéren és a Vajdahunyadvára melletti sétányon is. A városban élő művésznek tegnap a Katona Lajos könyvtárban nyílt kiállítása.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szaporodnak a titkos sebességmérések?
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:56:06
Egy ideje már nem található meg a rendőrség honlapján, hogy a közlekedésrendészet hol és mikor tervezi mozgó traffipaxok bevetését az ország területén – olvasható a vezess.hu honlap hírei között. A cikkből az is kiderül, hogy már decemberben törölték a közlekedési jogsértések dokumentálásához használt technikai eszközökre vonatkozó, hosszú ideje érvényben lévő ORFK-utasításból azt a passzust, amely előírta a rendőrségnek, hogy a Police.hu-n minden hónapban tegye közzé, hol figyelik majd a gyorshajtókat.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Turáig vitte a Jaguár. Nem tudta elrejteni a luxuskocsit.
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:55:30
Nem sokáig élvezhette a Jaguár kényelmét R. Róbert, aki még szerdán este kapott az alkalmon és bepattant a váci Zrínyi utcában, egy járó motorral ott hagyott luxuskocsiba. A 20 éves elkövető mintegy 40 kilométert autózott, majd Turán, a Tüzér utcában beparkolt egy udvarra. Ott leállította a Jaguárt, többet viszont már nem tudta beindítani. R. Róbert gyanús viselkedését –és feltehetőleg a fekete autót is- gyorsan észrevette az ingatlan tulajdonosa, aki bejelentést tett a rendőrségen, így a férfit a helyszínen el is fogták. A Váci Rendőrkapitányság a férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elhunyt Repülős Gizi. A térségben is többször megfordult
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:51:15
Elhunyt Repülős Gizi, a legendás besurranó tolvajnő. Halálhírét több forrás is megerősítette, úgy tudni, élete utolsó heteit kórházban töltötte. Bodnár Gizella 92 éves volt. A lopásairól elhíresült asszonynak Vác térségében is volt néhány akciója, de az országhatárokon kívül, Amszterdamban és Londonban is elcsent jópár értéktárgyat. Élete során mintegy 40 évnyi börtönbüntetést szabtak ki rá, melyből 17 évet le is ült. Saját bevallása szerint a lopás azért szerzett neki örömet, mert kleptomániában szenvedett.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 830 831 832
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (11 febr : 08:50) (Hírek)
Híradó-2019-02-06 esaniko @ (07 febr : 11:19) (Hírek)
Mivel fűtünk?! esaniko @ (07 febr : 09:49) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.