ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


kedd 30 június 2020
Híradó-2020-06-29
Interaktív drogprevenciós tréning a Királyban
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:10:56
A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. A szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek ilyenkor prevenciós előadásokat tartanak, amelyeknek gyakran témája, hogy a különféle drogok évente körülbelül 200 ezer ember halálát okozzák. A Váci Király Endre Szakgimnáziumban 2015-ben rendészeti ágazati képzés indult, az itt szakmát szerző fiatalok iránt nagy a kereslet a rendőrség, az önkormányzatok, a büntetés-végrehajtás, és a katasztrófavédelem területén. Pénteken egy interaktív tréning keretében nekik tartottak drogprevenciós és bűnmegelőzési foglalkozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Július második hetében indulhat újra a vonatközlekedés
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:08:47
Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán- számol be róla a Mávinform. Munkagépekkel a görgetegfogó támfal mögül naponta 300 köbméter hordalékot termelnek ki, melyet vasúti teherkocsikkal szállítanak el a helyszínről. A sárral elárasztott vágányszakaszok megtisztítását kotrógépekkel végzik.A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros-Visegrád és Zebegény között.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
3 milliárdos keretösszeggel indul Diákmunka Program nyáron
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:08:25
A kormány idén 3 milliárd forintos keretösszeggel indítja el a diákok nyári munkavállalását támogató programot, amelyben a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulók vehetnek részt július 1. és augusztus 30. között olvasható az MTI hírei között. A szezonban mintegy 21 ezer diák jelentkezésére számítanak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„Medve a kertben.” Összefogott a medvefarm és a botanikus kert.
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:07:36
Összefogott a Veresegyházi Medveotthon, és a néhány kilométerrel arrébb található Vácrátóti botanikus kert, hogy kapcsoltan, kedvezményes belépőkkel legyen látogatható a két kiemelt látványosság. Az együttműködés részleteiről csütörtökön tájékoztatták a sajtót, ahol az is kiderült, hogy aki az egyik helyszínre ellátogat, egy hónapon belül olcsóbb belépőt érvényesíthet a másik helyszínen, és a dupla élményszerzés mellett egy izgalmas családi játékban is részt lehet venni, „Eredj a medve nyomába! címmel.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Maradjon-e a home office?
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:05:20
Márciusban egyik pillanatról a másikra kellett sok cégnek átállnia egy teljesen új működési formára, a home office-ra. A profession.hu felmérése szerint a legtöbb vállalat rugalmasan kezelte a helyzetet, nagymértékű digitális átállás indult el a cégek jelentős részénél. Most, a fokozatos visszatérés időszakában a vállalatok bizonyos területeken továbbra is kitartanak az otthoni munkavégzés mellett, ez azonban hatással lehet a munkatársi kapcsolatokra is- írja cikkében a penzcentrum.hu.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra személyesen jönnek leolvasni a gáz- és villanyórát
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:02:59
A Nemzeti Közművek fokozatosan visszaállítja tevékenységét a járványhelyzet előtt megszokottra, ennek első lépéseként az elosztó társaságok újrakezdik a villamosenergia és a földgáz fogyasztásmérők személyes leolvasását, közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A leolvasó munkatársak megfelelő védőeszközök használatával rendelkeznek és a távolságtartási szabályokat is figyelembe veszik- hangsúlyozza közleményében az NKM.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Újra Régi Zenei Napok Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:01:50
A Filharmónia Magyarország idén is megrendezi a Régi Zenei Napokat július 4. és 11. között Vácon- áll a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. A nyitóhangversenyre a Purcell Kórus és a Capella Savaria közreműködésével a Fehérek Templomában kerül sor. A fesztivál professzorai július 8-án előadóművészi szerepben is bemutatkoznak a váci közönségnek, július 11-én pedig a kurzushallgatók lépnek színpadra. A sorozatot egy ismert Haydn mű zárja július 11-én az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével. A programokról a weboldalon találnak bővebb információt.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bokáját tört férfit mentettek a Remete barlangnál.
Feltöltötte esaniko - kedd 30 június 2020 - 09:01:48
Sérült turistához kértek segítséget a katasztrófavédelemtől Nagymarosnál. A Dömösi átkelés feletti Remetebarlangnál sérült meg egy kiránduló, ami miatt saját erőből nem tudott lejönni a meredek hegyről. A helyszínt csak gyalogosan lehetett megközelíteni, ahonnan a kirándulót a nagymarosi önkéntesek és a váci hivatásos tűzoltók hordágy bevonásával és kötélpálya kiépítésével hozták le a sziklákról. A hegy lábánál a mentőszolgálat látta el a bokáját tört férfit.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 29 június 2020
Híradó-2020-06-26
Lezajlott a lakossági fórum két órán keresztül záporoztak a hozzászólások.
Feltöltötte esaniko - hétfő 29 június 2020 - 10:18:37
A tisztább város megteremtése, a külterületi és belterületi utak fejlesztése, internethozzáférés, illegális szemétlerakók felszámolása, új parkolóhelyek létesítése - ezek kérdések foglalkoztatták leginkább azokat, akik szerda este elmentek a Vác-alsóvárosi lakossági fórumra. Matkovich Ilona polgármester, valamint a 4-es, 5-ös és 6-os körzetek képviselői invitálták a művelődési központba a városrészek lakóit egy kötetlen beszélgetésre, abból a célból, hogy felszínre kerüljenek az igények és az azokra adható megoldások. Nem csak a Földváry téri és Rádi út környékén élők jöttek el a fórumra, hanem a külterületi lakók is, akik az egészségügyi előírások betartása mellett, gyakorlatilag megtöltötték a fórum lefolytatására kijelölt termet.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Elkészült az első hazai fejlesztésű Covid-teszt
Feltöltötte esaniko - hétfő 29 június 2020 - 10:15:06
Vénás vérvételből néhány óra leforgása alatt kimutatja a fertőzöttséget az első hazai fejlesztésű Covid-teszt prototípusa- számol be róla az MTI. A teszt lényegesen pontosabb az eddig ismert gyorsteszteknél –jelentette ki Kásler Miklós. A miniszter úgy fogalmazott: ez a fejlesztési eredmény azt is jelenti, hogy olyan módszer áll rendelkezésre, amely alapja lehet a szintén hazai oltóanyag kifejlesztésének. A bejelentés szerint a gyorsteszt gyártását néhány héten belül elkezdik.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:   <<        >>  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.