ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 05 október 2017
Lezajlott a Danubia Talents Nemzetközi Komolyzenei Verseny
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 október 2017 - 09:40:20
Idén is lezajlott a Danubia Talents Nemzetközi Komolyzenei Verseny, melyet a Váci Közéleti Egyesület második alkalommal szervezett meg a városban. A civil egyesület azzal a céllal indította el a vetélkedőt, hogy lehetőséget kapjanak a fiatal tehetségek a megmutatkozásra, de a szervezők célul tűzték azt is, hogy a magyar kultúrát, a zenei hagyományokat és a Dunakanyar táj szépségeit beleértve Vácot is megismerjék a hazai, illetve külföldi résztvevők.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szociális kerekasztal
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 október 2017 - 09:39:32
A szociális ágazat, az egészségügy, a rendvédelem és a katasztrófavédelem képviselőit invitálta kerekasztal beszélgetésre a váci hajléktalanszálló vezetője kedd délelőtt a művelődési központba. A szakmai eszmecsere célja a közelgő téli időszak úgynevezett „krízishelyzet” hatásainak mérséklése, ezzel együtt a felmerülő problémák hatékony kezelése.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Rejtőzködő Vénuszról a Nagyítóban
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 október 2017 - 09:38:10
A Verőcei Vénusz kerül a mai nagyító fókuszába. A hírháttér műsorban szó lesz a 40 évvel ezelőtt előkerült, majd a Tragor Ignác múzeumnak adományozott 8 ezer éves szobrocskáról, de arról is beszélgetünk majd, hogy hogyan kerülhetett egyáltalán magántulajdonba a ritka lelet. A műsor vendégei Mag Hella és Molnár Róbert a Tragor Ignác múzeum két régésze, akik rendszeres szereplői a nagyobb beruházások, illetve a magánépítkezések esetében előírt szakmai felügyeletnek. A műsorban arra is kitérünk, hogy ki fizeti a régészt, akár egy magánépítkezés során, ha az ingatlan tulajdonosa regisztrált területen akar földmunkákat, például alapozást végezni.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Művelődési és művészeti díjakra lehet javaslatot tenni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 október 2017 - 09:35:16
Idén is lehet ajánlást lehet tenni a Vác Város Művelődéséért, illetve Vác Város Művészeti díjak jelöltjeire. A Művelődésért Díjat a városi közgyűjteményi és közművelődési feladatot ellátó intézmények, illetve az azokban dolgozó közalkalmazottak kaphatják, de a városban működő művelődési közösségeket, vagy azok tagjait is lehet jelölni a címre. A Művészeti Díjat azok a művészek, illetve művészeti közösségek kaphatják, akik a közigazgatási határon belül alkotnak, illetve működnek. A kitüntetésre javaslatot tehetnek közművelődési, közgyűjteményi vezetők, a városi kulturális társadalmi szervezetek, de intézményi szakmai felügyeletek vezetői, vagy akár a váci polgárok is részt vehetnek a díjazottak jelölésében.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 05 október 2017 - 09:32:17
Négy góllal verte a Vác focicsapata a Csákvárt, váci masters érmek a Világbajnokságról.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 03 október 2017
Híradó-2017-10-02
Soha nem látott tárgyakat mutatnak be a váci muzeulógusok
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:48:05
Nem rejtőzködik tovább! A Szent Mihály altemplomban is megtekinthető a muzeális ritkaságnak számító verőcei lelet, a Rejtőzködő Vénusz. A termékenységet kifejező szobrocska körülbelül nyolcezer éves lehet, a 70-es években találták Verőce vasútállomásának építésénél, majd 40 éven keresztül magántulajdonban volt. A Tragor Ignác Múzeum időszaki kiállításán természetesen nemcsak a Verőcei Vénusz tekinthető meg, hanem azok a leletek is, amiket 2016-ban ástak ki a földből a váci régészek.

Részletek...
Hozzászólások: 5 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiállítás a Szent László emlékév kapcsán
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:47:00
A lovagkirályként emlegetett Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulóját emlékévvé nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság. Az emlékévhez számos program kapcsolódik országhatáron belül és túl azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy László király a keresztény egység jegyében kapcsolta össze a közép-európai nemzeteket.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Németh Miklós gerelyhajító verseny
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:28:56
13. alkalommal zajlott a gerelyesek országos seregszemléje, a Németh Miklós emlékverseny Vácon. A Reménység pályán több mint száz versenyző 11 korosztályban mérte össze tudását, de a parasportolók is képviseltették magukat a megmérettetésen. A mostani versenyen is megjelent Németh Miklós egykori világcsúcsállító olimpiai bajnok, aki a reménység pályafejlesztés lehetőségeiről is beszélt a Híradónak.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szavad sajtótájékoztató
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:12:39
A jelenleg folyó és a tervezett városi fejlesztésekről mondta el álláspontját a SZAVAD képviselője. Matkovich Ilona üdvözölte, hogy a mélygarázs pótmunkái során a lakossági észrevételeket is figyelembe vették, ugyanakkor úgy érzi, az építés előtt álló Vizes Sportok Házával kapcsolatban nem kapott elég információt. A váci testület civil tagja szerint kérdéses, hogy a vízilabda egyesület jövőben tervezett fejlesztését követően megmaradna-e a váci strand eredeti funkciója.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Határtalanul a Madáchban
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:11:27
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Határtalanul” program keretében 2010 óta több mint 100 ezer diák vehetett részt a határon túli régiókat célzó tanulmányi utakon. A pályázati kiírásban milliárdos nagyságrend áll rendelkezésre, ebből az összegből nyert legutóbb két különböző projektre több millió forintot két Madáchos osztály. A cél ezúttal Erdély és a Felvidék.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 03 október 2017 - 08:09:04
Egerben játszik a hét közepén a Vác női kézilabda csapata, 2 váci evezős is részt vett a Világbajnokságon, brazil játékost igazolt a Göd asztalilabdarúgó csapata.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 733 734 735
HírarchívumHírarchívum
Híradó-2017-09-29 webK @ (02 okt : 10:24) (Hírek)
Sportpálya és társasház esaniko @ (02 okt : 09:43) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.