ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


kedd 07 augusztus 2018
Nemzetközi Postagalamb Konferencia Vácon
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:50:18
A hétvégén, Vácon tartották meg a Nemzetközi Postagalamb Szövetség konferenciáját. A szombat délután az FCI teszttelepen zajló konzultációra Európa számos országából érkeztek szakemberek, de a rendezvény egyik érdekessége volt, hogy a határon túli magyarok, illetve a V4 országok galambászai is képviseltették magukat az eszmecserén.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Letartóztatták a nagymarosi rablót
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:46:52
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya egy nagymarosi férfi ellen indított eljárást. A fiatalember július 19-én este ment be egy helyi jegypénztárba, ahol egy késsel fenyegette meg az alkalmazottat, majd a zsákmányolt készpénzzel elmenekült a helyszínről. A nyomozók a Váci Rendőrkapitányság munkatársaival együttműködve azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, akit elfogtak lakhelyén. A rendőrök kiérkezése előtt a férfi magára zárta a ház ajtaját és egy kartondoboz alá bújt, persze a rendőrök megtalálták és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság múlthét kedden elrendelte a letartóztatását.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Országszerte mérik az autósok sebességét
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:46:18
Fokozottan ellenőrzi az autósok sebességét a rendőrség a héten– olvasható a police.hu-n. A közúti ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrése a forgalomból. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja éves terve alapján, 2018. augusztus 6-a és augusztus 12-eközötti időben a rendőrség ismét a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó előírások betartását ellenőrzi az ország egész területén – írja a hatóság közleményében. A következő napokban tehát érdemes a szokásosnál is figyelmesebben közlekedni.

Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Spirituszban a Vác FC
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:45:37
Az új vezetőedző, az idény kezdés és a stadion kérdése is téma lesz a Híradót követő Spirituszban, amiben a Vác FC kerül a középpontba. Sportmagazinunkban az NB2-ben szereplő csapattal foglalkozunk, ahol bemutatkozik Zoran Spisljak új vezetőedző is.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szúnyoggyérítés
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:39:58
Ismét irtani fogják a szúnyogokat Vác illetékességi területén. A gyérítést két ütemben végzik a szakemberek, szerdán napnyugta után a fölről, füstköd formájában, csütörtökön pedig a levegőből permetezik a vegyszert azokra a területekre, ahol a szúnyogok a leggyakrabban szaporodnak. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint a kémiai szer a méhekre is veszélyes, ezért a kezelés ideje alatt gondoskodni kell a méhek bezárásáról.

Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 07 augusztus 2018 - 08:38:36
Döntetlent ért el idegenben a Vác labdarúgó csapata, 5 éremmel zárta az úszó országos bajnokságot Kovacsics Márk

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
hétfő 06 augusztus 2018
Híradó-2018-08-03
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 09:31:25
Híradó-2018-08-03


A megtekintéshez vagy letöltéshez kattintson ide.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szigorítottak a főtéri behajtásokon, már 3 elektromos töltőállomás is használható Vácon
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 09:02:18
Jelentős szigorításokat léptettek életbe a főtéri behajtásokkal kapcsolatban. A korábbi engedélyeket visszavonták és egyenként elbírálva csak a töredékét adják ki újra- hangzott el a polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Fördős Attila ugyanitt kiemelte a külföldi delegációkkal folytatott tárgyalások jelentőségét, melyek a Vigalom idején zajlottak, továbbá arról is beszámolt, hogy a Jedlik Ányos Terv keretében már három elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a belváros területén.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Pince a pince alatt
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 09:00:13
Izgalmas leletegyüttesre bukkantak váci régészek a Géza király téri ferences kolostor rekonstrukciója során. Mint ismert, a barátok temploma és a mellette található rendház teljes felújításon megy keresztül, a kolostor belső tereit át is építik, hogy a későbbiekben megfeleljen majd új funkciójának. Az egyik pincerész alapozása során azonban középkori falmaradványokra bukkantak a Tragor múzeumrégészei. Figyelem kedves nézőink, most olyan részleteket mutatunk önöknek, amit csak nálunk láthatnak, mert az építkezés következő fázisában a leletek újra a föld alá kerülnek!

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Négy generáció emlékei a Tragor Múzeum új kiállításán
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 08:57:37
Augusztus 9-én új kiállítással jelentkezik a Tragor Ignác Múzeum. A tárlat interaktív módon mutatja majd be négy generáción keresztül a gyerekek életét és játékait az 1900-as évek elejétől a 70-es évekig. A látogatók számára 2 fiktív szereplő – egy váci polgári fiú és egy környékbeli vidéki lány – meséli el a különböző korszakok történeteit, például azt, hogy milyen volt a gyermek helye akkoriban a házban és a ház körül, hogyan tanultak, mivel játszottak, hogyan álltak munkába. A megnyitó tehát jövőhéten csütörtökön lesz a Görög Templom Kiállítótermében és egészen november végéig lesz látható a kiállítás.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Augusztusi Duna-party a verőcei strandon
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 08:54:57
Egésznapos kikapcsolódást ígér szombatra a verőcei Duna-part. A fél tíztől kezdődő programok mindegyike ingyenes, a szervezők pedig minden korosztályra gondoltak: a gyerekek gyűjthetnek üvegcserepet, amit dinnyére cserélhetnek, de lesznek kézművesfoglalkozások, vízifoci, sárkányhajózás és motorcsónakázás is. Szintén a kisebbeknek szól majd a Világszép nádszál kisasszony mesejáték, de Dés László és Geszti Péter Pál utcai fiúkjának zenés előadását már a felnőttek is bizonyára szívesen fogadják majd este héttől a Pannon Várszínház előadásában. A verőcei Duna-partyt hajnalig tartó zenés-táncos strandbuli zárja szombat este.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Javaslatok Vác Város Szociális Munkáért kitüntető címre
Feltöltötte esaniko - hétfő 06 augusztus 2018 - 08:54:11
Augusztus 15-ig lehet javaslatokat tenni a Vác Város Szociális Munkáértcímre. A kitüntetés adományozható a város közigazgatási területén működő szociális intézmények, vállalkozások és civil szervezetek dolgozóinak, önkénteseinek. Aki javaslatot tesz, fontos, hogy részletes indoklással tegye, és úgy nyújtsa be a város Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökéhez. Ajánlást adhatnak be a szociális intézmények, vállalkozások, civil szervezetek vezetői, közösségei és Vác város polgárai. A határidő tehát augusztus 15-e, a kitüntetéseket pedig a polgármester adja majd át a Szociális Munka Napján, november 12-én.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 792 793 794
HírarchívumHírarchívum
A nyári autózás 1x1-je esaniko @ (06 aug : 08:51) (Hírek)
SPORT esaniko @ (06 aug : 08:50) (Hírek)
Híradó-2018-08-01 esaniko @ (02 aug : 09:41) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.