ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


csütörtök 30 november 2017
Ajándékot a cipősdobozba!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:13:05
A környező településekre, Szabolcsba, valamint kárpátaljai rászorulókhoz juttatják el a váci baptisták az idei cipősdoboz akcióban összegyűjtött ajándékokat. A városban több helyen is várják a karácsonyi adományokat, többek között az egyik főtéri faházban is átveszik őket a Tourinform munkatársainak segítségével. Meláth Attila baptista lelkész arra hívja fel a figyelmet, hogy a december 6-án induló akcióban nemcsak a magánemberek adományait várják, hanem társaságok és cégek felajánlásait is szívesen fogadják.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:11:12
A mammográfiai szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Vácon a Jávorszky kórházban végzik az ingyenes vizsgálatot, amire azok a nők kapnak névre szóló meghívót, akik 45 és 65 év közöttiek és legalább két év telt el azóta, hogy utoljára a mellközpontban jártak.Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Bezár egy hétre a könyvtár
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:09:39
A városi könyvtár évente többnyire csak egyszer, a nyári időszakban zár be hosszabb időre, ilyenkor intézik a karbantartásokat és a munkatársak is ilyenkor mennek szabadságra. Mától viszont egy héten keresztül rendkívüli zárva tartás lesz az intézményben, zajlik ugyanis a számítógépes hálózat felújítását - tájékoztatta a Híradót a könyvtár vezetősége. Kölcsönözni legközelebb december 7-től lehet.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Nyílt napokkal várják a váci középiskolák a nyolcadikosokat
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:06:50
Jövő hét péntekig dönthetnek a nyolcadikosok arról, hogy melyik intézményben akarják megírni a januári központi felvételit. Lényeges, hogy ezen a jelentkezési lapon még nem az dől el, hogy ki melyik intézményben szeretne majd továbbtanulni, arra ugyanis február 15-e a határidő. Idejük tehát még van a diákoknak, ugyanakkor a legtöbb váci középiskola már jóval a februári határidő előtt lehetőséget kínál a fiataloknak arra, hogy megismerkedhessenek az intézményekkel.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 30 november 2017 - 09:01:08
A váci futsal csapat nagy csatában nyert a Dunakeszi ellen, a váci Vízilabdások még veretlenek az OB II-es bajnokságban

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 28 november 2017
Híradó-2017-11-27
Sikeres volt az élelmiszergyűjtés a Tescoban
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:20:30
Péntek délután kezdték és a teljes hétvégén gyűjtötték az adományokat a váci szociális ellátásban dolgozó szakemberek, valamint a hozzájuk csatlakozó önkéntesek a TESCO-ban. Az akció a tavalyi kezdeményezéshez hasonló eredménnyel zárult most is, ami azt jelenti, hogy összesen mintegy 1200 kilogramm olaj, liszt, tészta, cukor és egyéb hosszan eltartható élelmiszer gyűlt össze a három nap során.

Részletek...
Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
A Karitász is gyűjtést szervez.
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:17:54
Vácon is karácsonyi adománygyűjtést szervez a katolikus karitász. December 4-én a székesegyházban tartott szegények miséjét követően a Konstantin téren zajlik majd rendezvény, ahol pénzadományt, élelmiszert, ruhát és gyermekjátékokat várnak az adakozóktól. Vácon nagyjából 200 olyan család él, akiknek rendszeres szükségük van külső segítségre, hogy fenntartsák magukat.

Részletek...
Hozzászólások: 4 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Már áll a fa a főtéren
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:14:44
Városszerte zajlanak az adventi és a karácsonyi előkészületek. A főtéren a szökőkútra óriási adventi koszorú került, a főkertészet munkatársai pedig szombaton a városrészekben a megszokott helyekre felállították a fenyőfákat, nemsokára a díszítésük is megkezdődik.

Részletek...
Hozzászólások: 3 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Ismét csőtörés miatt szünetelt a tanítás
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:14:03
Pénteken egy csőtörés miatt nem volt víz a Váci Juhász Gyula Általános iskolában ezért haza kellet küldeni a diákokat. Mint kiderült a problémát az egyik vízvezeték szakadása okozta, ezért az érintett belvárosi utcákban a közlekedést is le kellet állítani. A Juhász iskola tanulóit június elején szintén egy csőtörés miatt kellet hazaküldeni, akkor megjavították a vízcsövet, most azonban egy másik helyen lyukadt ki a közel 100 éves öntöttvas vezeték.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Fokozottan ellenőriz a NAV
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:13:14
Az ünnepek közeledtével fokozottan ellenőriznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Az évnek ebben az időszakában ugyanis egyre több helyszínen nyílnak a szezonális adventi vásárok, ahol az érdeklődők mellett a NAV ellenőreire is számítani lehet, akár Vácon is. Az adóhatóság célja nem az, hogy bírságokat osszon ki, hanem az, hogy biztosítsa a megfelelő kereskedelmi feltételeket az árusok között- mondja Salgó Attila szóvivő.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - kedd 28 november 2017 - 09:01:10
Két gólos vereséget szenvedett a Vác labdarúgó csapata Dorogon, a váci úszók Hódmezővásárhelyen versenyeztek.

Részletek...
Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 743 744 745
HírarchívumHírarchívum

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.