ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


csütörtök 28 november 2019
Közleményekben tiltakozik a váci Fidesz a multifunkcionális csarnoképítés leállítása miatt.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:28:39
A váci Fidesz szerint az újonnan megválasztott polgármester politikai bosszú hadjáratot folytat Vácon. Mint közleményükben írják: példa nélküli, hogy egy polgármester 5 milliárdos kormányzati „ingyen pénzt” utasítson vissza és nemet mondjon egy olyan multifunkcionális csarnokra, amit teljes egészében a kormány épített volna fel és csak a kulcsait kellet volna átvenni. A Fidesz szerint Vácnak azért lenne szüksége erre az 5 milliárd forint értékű beruházásra, hogy az iskolák tornaóráinak zsúfoltsága csökkenjen, hogy nagyobb szabású kulturális- és szórakoztató rendezvényeket Vácon is lehessen tartani, hogy több helyi és országos iskolai-, és felnőttsport versenyt lehessen rendezni, hogy egészségmegőrző tömegrendezvények helyszíne legyen, illetve hogy expók és kiállítások nyomán Vác a térség meghatározó ipari központjává válhasson.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Megválasztották a művelődési központ új igazgatóját
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:27:44
Laczi Saroltát választották meg a képviselők a művelődési központ igazgatói székébe. A keddi testületi ülésen az egyelőre betöltetlen kormánypárti listás hely miatt 14-en vettek részt, közülük 11-en vették át a szavazólapot a titkos urnás szavazáshoz. A voksukat leadók végül egyhangúlag támogatták az intézmény mostani igazgatóhelyettesének pályázatát, ami egyébként a bírálat pillanatában az egyetlen versenyben lévő jelentkezés volt. A Híradó úgy tudja, hogy a jelenlegi igazgató, Retzler Péter is nyújtott be a határidőig érvényes pályázatot, ő azonban később visszalépett. Laczi Sarolta január 1-jétől foglalja el hivatalát.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Átadták a Migazzi Emlékdíjakat. Beer Miklós és Nemes György részesült elismerésben.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:26:34
Dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök és Nemes György piarista szerzetes vehették át idén a Migazzi díjakat. Az elismeréseket pénteken a Credo-házban adták át, teltház előtt. Az ünnepség bevezetőjeként Szalay Ákos építész idézte fel Vác egykori püspöke, a jelentős építészeti és kulturális örökséget hagyó Migazzi Kristóf munkásságát és szellemiségét. A legendás püspök nevét viselő alapítvány által megítélt díjakat Bartos Ferenc kuratóriumi elnök adta át, a díjazottakat pedig Marton Zsolt püspök köszöntötte.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Szívpárnákat készítettek a betegeknek a baptisták.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:25:15
Szív alakú párnákat készítettek a Váci Baptista Gyülekezet női körének tagjai a Jávorszky Kórház emlőrákkal műtött betegeinek. Az átadás alkalmával a gyülekezet vezetője, Meláth Attila elmondta: céljuk, hogy a megajándékozottak érezzék, nincsenek egyedül. A váci kórház nevében dr. Király Edit ápolási igazgató és a sebészeti osztály munkatársai köszönték meg az adományt. Az átadásról szóló közleményből az is kiderül, hogy a kézzel készített, formatervezett, szív alakú párnák a gesztusértéken túl gyógyászati segédeszközként is működnek, használatuk ugyanis csökkenti a fájdalmat és segíti az otthoni gyógyulást is.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Adománygyűjtés a könyvtárban. Gyerekeket szeretnének meglepni.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:24:37
Karácsonyi adománygyűjtés indult hétfőn a váci könyvtárban-olvasható az intézmény honlapján. A bibliotéka rászoruló gyermekeket szeretne meglepni karácsonyra, ezért kérik az olvasókat, hogy segítsék az akciót játékokkal és mesekönyvekkel. A felajánlásokat becsomagolt dobozokban várják a váci könyvár második emeletén december 14-ig.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
„LightFriday”. Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:23:49
Pénteken az ország több pontján is fényvisszaverő mellényeket, fényvisszaverő karpántokat és kerékpáros villogókat osztogat a rendőrség. A Black Friday mintájára LightFriday-nek keresztelték el azt a közlekedésbiztonsági akciót, melynek célja, hogy az autósok és bringások is nagyobb figyelmet fordítsanak arra, hogy jól látszódjanak a közutakon. A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a pénteki akció keretében budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok által meghatározott helyszíneken lehet átvenni a mellényeket, karpántokat és villogókat. Váchoz legközelebb Budapesten, a Teve utcai központnál, és a Hungária körúti OMV kútnál lehet hozzájutni a kellékekhez a készlet erejéig.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
SPORT
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:22:58
Nyolc érmet nyertek a Váci Vízmű úszói a BVSC versenyén, vasárnap rendezik meg Vácott a Mikulásfutást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
kedd 26 november 2019
Híradó-2019-11-25
Városszerte felállították a köztéri karácsonyfákat
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:12:09
Városszerte zajlanak a köztereken az adventi és a karácsonyi előkészületek. A főkertészet munkatársai a hétvégén az összes megszokott helyre felállították a felajánlásokból összegyűjtött fenyőfákat, nemsokára a díszítésük is megkezdődik. A szakemberek tervezik azt is, hogy idén segítenének a földlabdával vásárolt karácsonyfák kitelepítésében is. Azt javasolják, aki szeretné, hogy a fenyő valóban túlélje az ünnepek utáni elültetést, próbálkozzon feketefenyőt vásárolni otthonra, mert ez a fajta jobban tűri az áthelyezéssel járó megpróbáltatást.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Lehet adakozni. kint van az Apor télikabát fogasa
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:10:28
A Hideg idő beálltával hétfőn délelőtt kihelyezték az Apor Vilmos Katolikus Főiskola bejáratához a ruhafogast. A cél akárcsak tavaly, idén is ugyanaz, az utcán fázóknak azonnali hozzáférést biztosítani a meleg holmihoz, az adakozóknak pedig lehetőséget nyújtani arra, hogy egyszerűen, gyorsan és névtelenül segíteni tudjanak a rászorulóknak.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Vác remete névnapját ünnepelték
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:09:14
Pénteken sötétedéskor gyűltek össze az ünneplők a Kossuth téren Vác remete szobránál, hogy gyertyát, vagy mécsest gyújtva emlékezzenek meg a város névadójáról. A Váci Múzeum Egyesület évről-évre megidézi a legendák ködébe vesző Boldog Vácz remete alakját, aki a történet szerint a XI. század második felében püspöki jóváhagyással térítette keresztény hitre a környéken élő pogány magyarokat. Egyes elképzelések szerint a várost később róla nevezték el.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Kiosztották a „DDC a tehetségekért” ösztöndíjat
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:08:12
A valódi tehetségek támogatása a célja annak a pályázatnak, amit már 15 éve hirdet meg a DDC. A támogatást azok nyerhetik el, akik egyszerre több területen is jól teljesítenek, nemcsak tanulmányaikat tekintve, hanem a művészetek, a tudományok, vagy a sport területén is. A 2019-2020-as tanévben Vácon 43 tanuló nyerte el a Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által odaítélt ösztöndíjat, hogy annak segítségével kerülhessen közelebb álmai megvalósításához.

Részletek...
Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  
Oldal:  1 2 3 4 ... 893 894 895
HírarchívumHírarchívum
SPORT esaniko @ (26 nov : 11:05) (Hírek)
Híradó-2019-11-22 esaniko @ (25 nov : 12:26) (Hírek)

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.