ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Megalakult a Vác-Yurihonjo Japán Magyar Baráti Társaság
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 14 május 2009 - 17:19:03
Hétfőn tartotta alakuló ülését a Vác-Yurihonjo Japán Magyar Baráti Társaság. Az új civil szervezetnek bárki tagja lehet, aki érdeklődik a japán kultúra, a nyelv és a szigetország mindennapi szokásai iránt. A baráti társaság tagjainak kiemelt célja, hogy elősegítsék a kapcsolatot Yurihonjo-val, azaz segítsenek felkészíteni a nyáron érkező vendégeket befogadó családokat, és információkkal lássák el azokat a diákokat, akik jövőre utaznak a felkelő nap országba.

Még 1996-ban írt alá Vác és a japán Yurihonjo képviselője kulturális együttműködési megállapodást. Azóta évenkénti váltásban látogatják egymást a távol-keleti és a magyar diákok. Ebben az évben Vác a vendéglátó. A hétfőn megalakult Vác-Yurihonjo Japán Magyar Baráti Társaság egyik legfontosabb feladatául azt tűzte ki, hogy megfelelően előkészítse a július végén esedékes vendéglátást.

Fónagy István, alapító tag, Vác-Yurihonjo Japán Magyar Baráti Társaság
"A kiutazó diákoknak szeretnénk úgymond információt adni a japán kultúráról, a japán emberekről, hogyha ők fogadnak japán gyerekeket, akkor milyen módon kell fogadni, kiutazás előtt szeretnénk úgymond japán nyelvleckét adni a gyerekeknek, viselkedésről, a kinti életről, hogy nem menjenek tudatlanul ki, hiszen nagyon fontos, hogyha elmennek egy idegen országba, akkor az ott élő embereknek a kultúráját valamilyen szinten ismerjék."

Az első összejövetelen kisebb kiállítást is bemutattak a japán kultúra elemeiből azok, akik korábban már jártak az ázsiai szigetországban. A tervek szerint a jövőben havonta találkoznak majd, és a gyűléseken élménybeszámolók, kezdő nyelvleckék, gasztronómiai és kulturális bemutatók segítségével ismertetik meg az érdeklődőkkel a japán életvitelt. A társaságnak bárki tagja lehet, aki kedvet érez az országismereti összejövetelekhez. Mivel Vác önkormányzata ebben az évben már nem támogatja a japán cserekapcsolatot, így a vendégek fogadására és Yurihonjo városának meglátogatására olyan családok jelentkezését várják, akik tudják finanszírozni a programokat.
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSENincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.