ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Lázár Vilmos Vácon
Feltöltötte Zsóka - hétfő 18 május 2009 - 17:38:14
Vácra Látogatott a hétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Vilmos. A sportoló a sződligeti Pro Patria Polgári Kör meghívására érkezett a városba. A Madách Imre Művelődési Központban megtartott közönségtalálkozón Lázár Vilmos mesélt pályafutásáról, a hazai lovas sporttal kapcsolatos tapasztalatairól, majd válaszolt a hallgatóság kérdéseire is.

Lovas nemzet vagyunk? -olvashatták a kérdést a váciak a városban kihelyezett plakátokon. A kérdést pénteken válaszolta meg Lázár Vilmos, akit a sződligeti Pro Patria Polgári Kör hívott meg egy közönségtalálkozóra. A rendezvényt a szervezők nevében Bábiné Szottfried Gabriella, a Fidesz választókerületi elnöke nyitotta meg. A fogathajtósport örökös bajnokát, a Magyar Lovas Szövetség elnökét két kérdező faggatta, Bábi Zsófia amatőr lovassport kedvelő és Farkas Attila újságíró. Lázár Vilmos diavetítéssel illusztrálva számolt be pályafutásáról, a lovassport múltjáról és jelenéről, majd a közönség felől érkező kérdésekre is válaszolt. A találkozón szóba került a politika is.

Lázár Vilmos, elnök, Magyar Lovas Szövetség
"Én úgy gondolom, hogy általában a sport és a politika is összefügg. Ugye nagy terveink vannak, és ha igazából valaminek nagy esélye van ebben az országban az pont a lovasélet, a lovassport, a lovas ágazat, és ahhoz, hogy ez igazán tudjon fejlődni -annak ellenére, hogy jó melegágya van Magyarországon ennek- mindenképpen kell hozzá politikai támogatás, kellenek források, kellenek pályázati lehetőségek, hiszen e nélkül nehezen tud start-ot venni ez a dolog."

Lázár Vilmos hozzátette, ő úgy látja, hogy 2002 óta nem volt olyan pályázat, amely jelentősebb összeggel támogatta volna az ágazatot. Ennek ellenére -mondta el Híradónknak a többszörös bajnok- a sportág fejlődik, egyre többen kedvelik a lovaglást és azoknak a száma is évről-évre növekszik, akik versenyeznek is valamelyik lovassport szakágban. A világbajnok sportoló végül a közönségtalálkozó címében feltett kérdést is megválaszolta.

Lázár Vilmos, elnök, Magyar Lovas Szövetség
"Én azt nem mondanám, hogy nem vagyunk jelen pillanatban lovas nemzet, hiszen nagyon-nagyon színes a lovas kultúránk, egyetlen egy nemzetnek sincs ilyen színes lovas kultúrája, mint Magyarországnak. Az eredményeink is kiválóak, az utánpótlás is kiváló, a lótenyésztésünk is kezd magához térni, szerintem nem sok idő kell ahhoz, hogy utolérjük Nyugat-Európát, de mindenféleképpen lovas nemzet voltunk, lovas nemzet vagyunk és remélem, hogy a jövőben még inkább lovas nemzet leszünk."KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

VIDEÓ LETÖLTÉSENincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.