ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Lakossági fórum a közlekedési koncepcióról
Feltöltötte e107 - hétfő 12 február 2007 - 17:50:22
Csütörtökön lakossági fórummal folytatódott az az eszmecsere-sorozat, amely a nemrégiben elkészült váci közlekedési koncepció minél szélesebb körű megvitatását szolgálja. A szakmai egyeztetésekkel párhuzamosan a városban élők is elmondhatták véleményüket, a január végi internetes fogadóórát követően most erre személyesen is lehetőség nyílt. A részvételre egyébként nem lehetett panasz, a Városházán tartott eseményen ugyanis a rendelkezésre álló terem is szűkösnek bizonyult, annyian érdeklődtek a téma iránt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Bevezetőjében Bóth János polgármester a legbonyolultabb és legösszetettebb problémának nevezte Vácon a közlekedést. Mint mondta ennek kezelésére született meg a közlekedési koncepció, amelynek alapvető célja volt az elkövetkező 15 év legfontosabb irányainak a meghatározása. Makrai Zsolt a városban működő Közlekedési Munkacsoport vezetője hozzátette, látványos motorizációs fejlődésnek lehetünk tanúi mind a városok közötti mind az adott településeken belüli közlekedés esetében, ezért van szükség Vácon is a változtatásokra. Mint Szikora Miklós főmérnök elmondta, a 3 lépcsős munkafolyamatban most megtörtént a célok, a koncepció meghatározása, a folytatásban pedig ezen alapokon készül el egy közlekedésfejlesztési programterv, majd pedig ennek a megvalósítása. Az elkészült koncepció egyébként a környezetterhelés csökkentését, a közlekedésbiztonság erősítését, a tömegközlekedés előtérbe helyezését, a forgalom lebonyolítás színvonalának és a városrészek közötti összeköttetés javítását, illetve a parkolás szabályozás korszerűsítését tűzte ki célul. A program bemutatása után a jelenlévő szakemberektől kérdezhettek a fórum résztvevői. Bár elhangzott, hogy a koncepció elsősorban célokat és irányokat jelöl ki és nem a konkrétan megvalósítandó feladatokra koncentrál, a lakosságot érthetően mégis csak ezek a témák izgatták. A felmerült kérdésekből ugyanis kiderült, hogy a váciakat a mélygarázs ügye, és az ezzel kapcsolatos fejlemények foglalkoztatják leginkább.

A lakossági vélemény-nyilvánítást követően a közlekedési koncepciót ezekben a napokban a 6 érintett szakbizottság is megtárgyalja. A képviselő testület ezek után február 22-i ülésén dönt majd a dokumentum sorsáról.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.