ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Avar és kerti hulladékok égetése csütörtöktől
Feltöltötte e107 - csütörtök 15 március 2007 - 19:30:48
Tavaly július 1-én lépett életbe Vác Város rendelete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről, most tehát már második alkalommal van módja a lakosságnak szabályozott körülmények között végezni ezt a tevékenységet. A rendelet, összhangban a környezetvédelmi törvénnyel, két időpontot is kijelöl az égetésre, a tavaszi munkákat a mai naptól lehetett megkezdeni.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A rendeletalkotást a kerti munkák ideje alatt érkezett panaszok is siettették, hiszen a Környezet és Természetvédelmi Irodához beérkezett észrevételek döntő többsége az avar és más kerti hulladékok megsemmisítésével volt kapcsolatban. A szabályozás szövege éppen ezért kimondja, hogy nyílt téren csak kiskerti, növényi eredetű hulladékot lehet égetni, méghozzá csak megfelelően kialakított tűzrakó helyen, a lakókörnyezet lehető legkisebb zavarása mellett.Ha például valaki egyszerre nagyobb mennyiségű avar- és kerti hulladékot akar elégetni, köteles arról a szomszédokat tájékoztatni, a művelet pedig 4 óránál nem tarthat tovább.

Ezt egyébként a füstképződés csökkentése érdekében kell elvégezni. Fontos, hogy a kerti hulladékkal együtt pedig kommunális és ipari hulladék nem semmisíthető meg, de közterületen még az avar és kerti hulladék égetése is tilos. A rendelet betartását a közterület felügyelők ellenőrzik, a szabályszegők 30ezer forintig terjedő bírsággal sújthatók.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 15 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.