ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Bezár a kollégium. Gazdaságtalanul működött a Karacs.
Feltöltötte mjudit - kedd 12 július 2011 - 10:39:45
Szeptembertől nem fogad diákokat a váci Karacs Teréz Kollégium. A képviselő testület határozata szerint az intézmény gazdaságtalanul üzemelt, feladatait pedig át lehet szervezni, ezért a bezárás mellett döntöttek csütörtökön.

Szerkesztő: Michalik J.

A csütörtöki testületi ülésen tárgyaltak a képviselők ismételten a Karacs Teréz Kollégiumról. Mint ismeretes, a Pest megyei Önkormányzat már év eleje óta nem járul hozzá az intézmény fenntartáshoz, a városnak pedig gondot jelent az egyedüli működtetés. A határozati javaslat szerint ezért vált szükségessé a gazdaságtalan üzemeltetés megszüntetése. A bezárás mellett csütörtökön heten szavaztak, hárman ellenezték és két képviselő tartózkodott. Az ülésen elhangzott, a tanulók és a dolgozók áthelyezésére is született már megnyugtató megoldás.

Mártonné Pogány Zsuzsanna, vezető, Közművelődési és Oktatási Osztály, Vác
„...mind a 22, teljes munkaidős, főállású kollégának van munkája, ketten a technikai dolgozók közül még a közgazdasági szakközépiskolában kerülnek elhelyezésre, egy kolléganő pedig, biológia-földrajz szakos, a Bernáth Kálmán Kereskedelmi és Vendéglátóipari szakképzőiskolában és annyit szeretnék hozzátenni, hogy igazgató úrral konzultáltunk ez ügyben, elmondta, hogy valamennyi pedagógus megelégedésére szolgált, hogy biztosította az önkormányzat számukra megfelelő ellátást, helyet, ugyanígy a tanulóknak is és köszönetüket fejezték ki írásban az önkormányzatnak ez ügyben.”

A kollégium feladatai közé tartozott a szakképzés is, amelyet a jövőben a Naszály-Galga TISZK és a Boronkay középiskola tanműhelyében fognak biztosítani-olvasható az elfogadott határozatban. A kollégiumi ellátást az érintett 30-35 tanuló a Boronkay-ban veheti majd igénybe és mint elhangzott, megoldott lesz a diákok étkeztetése is. A Karacs kollégium épületének hasznosításáról később születik majd döntés.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.