ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Nincs pénzük ebédre – bármilyen étel-adományt szívesen fogadnak
Feltöltötte Krisz - csütörtök 18 augusztus 2011 - 10:41:44
Segítséget kérnek a váci Pacsirta utcai gyermekotthon lakói. A Pest Megyei Önkormányzat súlyos anyagi nehézségei miatt, az intézmény fenntartáshoz szükséges finanszírozás mostanra olyannyira lecsökkent, hogy a gyerekeknek jóformán már az ebédet sem tudják biztosítani. Az adományok gyűjtését a váci Szent Anna Karitász is segíti; a lakásotthonban összesen 11 gyermek él.

Szerk:Wernke Ádám

Tomori Pál, csoportvezető, Szent Anna Karitász, Vác
„Elkezdődött a figyelemfelhívás és a gyűjtés. Püspök atya is a hétvégén megtette a felhívását, és ezúton is kérünk mindenkit, hogy a Szent Anna Karitászon keresztül, vagy személyesen juttassák el adományaikat a Pacsirta utca 31. szám alatt lévő gyermekotthonba. Kérjük minden azon jó szándékú, adakozó kedvű váciakat, akik segíteni tudnak, hogy segítsenek.”

A 11 gyermekvédelmi gondozásban részesülő 6 és 18 év közötti fiatal számára minden adomány jól jön. Az intézmény vezetője Lippai Gergely elmondta: valójában nem csak az élelmezéssel van gond, hanem lassan már mindennel, ami a gyerekek ellátásához szükséges.

Lippai Gergely, intézményvezető-nevelő, Pacsirta utcai Lakásotthon, Vác
„Egyre kevesebb jut, mint ahogy az országban halljuk nagyon sok területen a gyerekek ellátására és ebben szeretnénk mi kérni Vácnak a lakosságát, a jóérzésű támogatók segítségét, hogy ezt a helyzetet át tudjuk hidalni és a gyerek ne érezzenek semmit abból, hogy vannak gondok az ő ellátásukban.”

Az intézmény és a karitász tehát szívesen fogad minden élelmiszer-adományt, ami hosszútávon biztosítaná a gyermekek étkezését, de az iskolakezdés előtt nagy örömmel fogadnának tanszereket is.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.