ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Szegények ügyvédje
Feltöltötte Zsóka - kedd 23 augusztus 2011 - 11:35:15
Hiánypótló kiadvánnyal próbál segíteni a váci Szent Anna Karitász a város rászorulóin. A szociális támogatásokra jogosultak között ugyanis igen sokan vannak, akik az állami és az önkormányzati támogatási rendszerben nehezen ismerik ki magukat, ezért a karitatív szervezet úgy döntött, hogy egy közérthetőbb nyelvezetű, pár oldalas kiadványt jelentet meg.

Szerkesztő: Wernke Á.

A hatályos jogszabályok figyelembe-vételével összeállított 20 oldalas ismertető első része a pénzbeli szociális ellátásokról tájékoztatja az aktív korú rászorulókat. A közérthetőbb formában megfogalmazott tudnivalókat dr. Molnár Brigitta jogász állította össze.

[b]dr. Molnár Brigitta, jogász[/b]
„Ezeket az ellátásokat az önkormányzat Szociális osztályán lehet igényelni, de így megkönnyítjük mind az osztály dolgozói, mind az ellátásban részesülők dolgát, hiszen csak azok fognak oda fordulni, akik már előre tájékozódnak, hogy részesülnek-e az adott ellátásban vagy nem.”

A hasznos tudnivalókat tartalmazó kiadványból például kiderül, hogy kik lehetnek jogosultak az adott szociális juttatásra, mit jelent és kik kaphatnak átmeneti segélyt, kinek jár időskorú járadék, ki igényelhet lakásfenntartási támogatást, de megtudhatjuk azt is, hogy mikor és mennyi temetési segélyt lehet igényelni az önkormányzattól. A kiadványt a váci Szent Anna karitász csoport székhelyén a Hattyú utca 1. szám alatt lehet átvenni, de az internetről is bárki ingyenesen letöltheti.


Nincs hozzászólási lehetőség. email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.