ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Fejlesztések a Földváryban – új tantermek és művészeti kiállítások
Feltöltötte mjudit - szerda 26 október 2011 - 16:42:53
Újabb fejlesztésekkel, többek között tantermi felújításokkal, új termek kialakításával, valamint művészeti kiállításoknak helyet adó új galériával kívánja színvonalasabbá és élhetőbbé tenni az oktatást a váci Földváry Károly Általános Iskola. Dr. Váradi Iván Attila igazgató hétfő délután sajtótájékoztató keretében számolt be a már megvalósult fejlesztésekről, valamint ismertette azokat az új kezdeményezéseket is, amelyekkel a jövőben még tartalmasabbá és élménytelibbé tehetik az oktatást a diákok számára.

Szerkesztő: Wernke Á.

dr. Váradi Iván Attila, igazgató, Földváry Károly Általános Iskola, Vác
„Új művészeti alkotások avatására kerül sor, valamint új, illetve felújított tantermek átadására, illetve bizonyos termeknek az elnevezésére is sor kerül”

Az igazgató beszédében kiemelte: a nehéz gazdasági helyzet ellenére a Földváry iskola fejleszteni képes. Az intézmény épületének homlokzatára a hét folyamán új iskolanév-táblát helyeznek el, valamint a Németh Árpád festőművész által készített mozaik címerek is a helyükre kerülnek. A nyár folyamán az iskolában felújították a kémia termet, ahol a színvonalasabb oktatás érdekében egy több százezer forintos interaktív táblát is elhelyeztek, továbbá a földszinten kialakítottak egy külön tánctermet és egy felszerelt konditermet is létesítettek a diákok számára.
A fejlesztések között az iskola zeneterme Lehotka Gábor orgonaművész nevét fogja felvenni, és egy folyosói galériát is kialakítanak, ahol a tanárok és a tanulók munkáiból nyílik majd állandó kiállítás.
A sajtótájékoztatón jelen volt az iskola szülői munkaközösségének elnök, Restyákné Rózsavölgyi Tímea is, aki a fejlesztési célok megvalósítása érdekében tett önkéntes szülői munkavállalásokról beszélt. Mint mondta: a különböző iskolai rendezvényeken, osztálykirándulásokon, illetve a társadalmi munkákban is folyamatos segítséget nyújtanak az intézménynek.

Restyákné Rózsavölgyi Tímea, elnök, SZMK, Földváry Károly Általános Iskola
„A nyár folyamán pár osztályban a szülők maguk végezték a festést, felújítást, dekorálást, takarítást, amit nagyon köszönünk, mert ez nagyban segíti az iskola életét.”

Berta Istvánné az intézményi kapcsolattartást, valamint a diákok széles látókörének fejlesztését, közvetlen tapasztalatszerzésük fontosságát hangsúlyozta. Az Idősek Világnapja alkalmából például a diákok látogatást tettek a Burgundia és a Rádi úti Idősek otthonában, rendszeres látogatói a Váci Értéktárnak, a Könyvtárnak, valamint a Madách Imre Művelődési Központnak is. Az iskola magyar-történelem szakos tanára Veres Enikő a megemlékezések, nemzeti ünnepek kapcsán rendhagyó események szervezését szorgalmazza az iskolában.

Veres Enikő, magyar-történelem tanár, Fölváry Károly Általános Iskola, Vác
„A célunk az, hogy személyesebbé, élmény-közelibbé tegyük a gyerekek számára az eddig csak a történelemkönyv lapjairól ismertté vált eseményeket. Igyekszünk aktívan bevonni őket, tablókészítési versenyt hirdettünk közöttük, hiszen tapasztalat az, hogy ha a gyerekek saját maguk megtapasztalják, aktív részesei és nem csak szemlélői lesznek az eseményeknek, akkor sokkal mélyebben rögzül mindez bennük.”

A Földváry iskola fejlesztéseinek, új tantermeinek átadására, valamint művészeti kiállításának ünnepélyes megnyitójára október 27-én csütörtökön, reggel 8 órakor kerül sor, amelynek keretében felavatják az iskolaépület homlokzatára elhelyezett mozaik-címereket is.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.