ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Közlekedésbiztonsági nap
Feltöltötte Zsóka - kedd 17 október 2006 - 10:16:40
A Váci Balesetmegelőzési Bizottság a Pest megyei Közlekedési Felügyelettel közösen Közlekedésbiztonsági napot tartott szombaton a felügyelet Külső Rádi úton található vizsgabázisán. Az akció során ingyenes műszaki állapotfelmérést végeztek a szakemberek, ha pedig autónk megfelelő állapotban volt, akkor a vizsgadíj befizetése mellett a műszaki vizsgát igazoló matricát is megkaphatták a megjelentek. A felmérések során kiderült, a megjelentek autók 30%-ánál találtak kisebb-nagyobb hiányosságokat a közlekedésbiztonsági nap során.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

A Közlekedésbiztonsági Nap időzítése nem véletlen, hiszen bár az időjárás eddig kegyes volt hozzánk, az elkövetkező napokban azonban éjjel már fagyokra is számíthatunk. Közeleg tehát a tél, így nem mindegy, hogy milyen állapotban lévő autóval vágunk neki a gyakran ködös időnek, az egyre kedvezőtlenebb utaknak.
Az ingyenes átvizsgálást szombaton reggel 8-től délig lehetett igénybe venni. A szakemberek megvizsgálták a gépjárművek gumiabroncsait, megnézték a fagyálló és az ablakmosó folyadék szintjét és minőségét, illetve ellenőrzték az akkumlátorok, a fényszórók, a lámpák, az ablaktörlők, valamint a fékek állapotát is. Az autósok ezt követően szóbeli értékelést kaptak, amely nyomán azt is eldönthették, hogy kérik e ezt a felmérést műszaki vizsgaként elismertetni. Hiszen az állapotfelmérés során ugyanazokat a méréseket, ugyanolyan szigorúan végzték el, mint a vizsgáztatás során. Ez meg is látszott az eredményeken, hiszen a megjelent 47 autóból 14-nél találtak hiányosságokat a Külső Rádi úti vizsgabázison. Mint megtudtuk a legtöbb probléma idén is a gumik és a fékek állapotával volt.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.