ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kormányablak. Átadták a kibővített irodát.
Feltöltötte NAT - csütörtök 20 február 2014 - 08:53:26
Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között vágták át a szalagot a felújított és kibővített Csányi körúti kormányablak irodája előtt. A megújított ügyfélszolgálati iroda mostantól további funkciókkal várja az ügyintézésre betérőket.

A sajtónyilvános eseményen Pest megye szám szerint negyedik kormányablakát nyitották meg a közönség előtt. A 2011-től már működő hivatalról korábban kiderült, hogy szűkösnek bizonyult, ezért vált szükségessé egy időre az Okmányiroda épületébe költözniük. A korábbi CEMÜ székházban ezalatt az átépítést és a bővítést végre tudták hajtani a szakemberek. Az átadó ünnepségen Bíró Marcell államtitkár és Tarnai Richárd kormánymegbízott mellett a térség országgyűlési képviselői, a járási hivatal vezetője, és a környező települések polgármesterei is részt vettek. Dr. Tarnai Richárd megnyitóbeszédében először egy régimódi, rosszul működő ügyintézést idézett fel, ahol szűk ablakon keresztül, hosszú sorbanállás mellett sikerült csak az ügy végére jutnia. Elmondása szerint ezzel az intézménnyel az ilyen eseteknek vége.


Dr. Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott
Negyedik állomás már itt Pest megyében, és a következő hónapokban, években ez lesz az általános ügyfélfogadási mód az országban és reméljük, ha valakinek van olyan emléke, mint nekem, akkor ezeket gyorsan magunk mögött tudjuk hagyni és a mi gyerekeinknek már olyan emlékei lesznek, mint amit itt reményeink szerint a váci kormányablakban is megtapasztalhatnak.


Bíró Marcell államtitkár a közigazgatásban történt átalakításokról beszélt, a kormányablakokkal kapcsolatban pedig a rugalmas ügyintézés mellett a meghosszabbított nyitvatartás jelentőségét emelte ki a korábbi gyakorlattal szemben.


Biró Marcell közigazgatási államtitkár
Ezen is változtatni akartunk, amikor úgy döntöttünk, hogy reggel nyolctól este nyolcig várja a polgárokat a kormányablak, bízva abban, hogy nem kell kiszakadni a munkából, van lehetőség arra, hogy akár munkakezdés előtt, akár munka végeztével legyen lehetőség ügyeket intézni.


Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő felidézte a kormányablak három évvel ezelőtti indulását, elmondta, hogy a hozzá érkező visszajelzések szerint az egyablakos ügyintézést hamar megkedvelték az emberek.


Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő
Én azt kívánom, hogy az itt dolgozók ugyanúgy végezzék munkájukat, ugyanolyan hivatástudattal, mint eddig és nagyon remélem és nagyon kívánom azt, hogy a szolgáltatások igénybevevői ugyanolyan elégedettek, vagy még elégedettebbek legyenek az itt végzett munkával, mint eddig.

Harrach Péter a környék településeinek képviselőjeként kiemelte: az elmúlt négy évben a parlamentben azon dolgoztak, hogy egy rendezettebb világ jöhessen létre, ennek fontos állomása a megújult kormányablak.


Harrach Péter országgyűlési képviselő
Most láthatjuk élő példán, hogy mit is jelent az a rendezett világ, az a megújulás, amit sikerült megvalósítani ezekben az években. Elmondták az előttem szólók, hogy elsősorban az ügyfél kiszolgálása a szempont. Nemcsak, hogy az ügyeiket jól intézzék, hanem kellemes körülmények között. Ezt biztosítja ez az intézmény is.


Fördős Attila polgármester hangsúlyozta: az új hivatal már 266 féle ügyben tudja kiszolgálni a környék polgárait.


Fördős Attila polgármester, Vác
El lehet jönni ide nyugdíjbiztosítási kérdésben, egészségbiztosítási kérdésben, családtámogatási kérdésben, családi pótlék ügyében, honosítási kérelemmel és sokminden egyébbel. Az, hogy egy városnak a hangulata milyen, az nagyban függ attól, hogy a településen belül és annak környezetében milyen szolgáltatások működnek. És különösen esik hangsúllyal, akkor, amikor az állami szervek szolgáltatásáról van szó.


A megnyitóbeszédeket követően átvágták a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadva az ügyfeleknek a kibővített kormányablakot, amely egyébként a megnyitással egyidőben átvehette a Családbarát Munkahely címet is.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.