ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Mesemondó verseny
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:30:20
Ha Benedek Elek nevéről hallunk, szinte minden gyereknek és gyermekkorában meséket olvasó felnőttnek a hétfejű sárkány, a csillagszemű juhász vagy Bolondos Mihók jut eszébe. Ezeket a meséket több száz másikkal együtt Benedek Elek gyűjtötte össze, és azóta a magyar kultúra szerves részévé váltak. A Juhász Gyula Általános Iskolában ezeket a történeteket évről-évre rendszeresen előveszik és egy mesemondó verseny segítségével emlékeznek a hallhatatlan mesegyűjtőre.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az idei versenyen, immár hagyományos két korcsoportban adnak számot tudásukról az alsó tagozatosok. A legkisebbek, az első-második osztályosok egy hét múlva mondják el kedvenc meséiket, a 3-4. osztályosok viszont ezen a héten szerdán mutatták be legkedvesebb történetüket. Az esemény több, mint másfél évtizedes múltra tekint vissza, 10 éve pedig minden alkalommal a zsűri elnöki tisztét dr. Benedek Istvánné Júlia néni, Benedek Elek unokájának özvegye tölti be.
Az idei Benedek Elek Mesemondó Versennyel a gyerekek méltóképpen emlékeztek a legnagyobb magyar mesegyűjtőre. A versenyen résztvevő kisdiákok közül a legjobbak könyvjutalomban részesültek, a legkiemelkedőbb eredményt elérő gyermek pedig immár hagyományosan 1 évig viselheti a Benedek Elek portréjával díszített emlékérmet.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 21 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.