ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Örökimádó kápolna. A nap 24 órájában lehet imádkozni Vácon.
Feltöltötte NAT - péntek 11 július 2014 - 16:30:16
Örökimádó kápolna létesült Vácon. Az országon elsőként a Piarista templomban van arra lehetőség, hogy az emberek a nap 24 órájában csendes szentségimádáson vegyenek részt egy kápolnában. Az egyedülálló kezdeményezést a városi piaristák öt éve tervezték, a megvalósításra pedig a rend alapításának 300. évfordulóján kerülhetett sor egy argentin szerzetes segítségével. A kápolna biztonságos működéséhez felügyelők jelentkezését várják.

Csütörtökön mutatták be Vácon az ország első örökimádó kápolnáját, ahol ezen túl az érdeklődők a nap 24 órájában vehetnek részt csendes szentségimádáson. A Piarista templomban már korábban is voltak szentségimádások, innen jött az ötlet, hogy jó lenne, ha a hétköznapokon is ki lenne téve az Oltáriszentség azért, hogy Isten színe elé lehessen járulni. Mivel az épület műemlék, így a kápolna elkészültét öt éves előkészület és tervezés előzte meg. Az átadás pedig fontos jubileumhoz köthető, hiszen éppen 300 éve annak, hogy a piaristák letelepedtek hazánkban. Az örökimádó kápolna létrejöttét nagyban segítette Justo Antonio Lo Feudo argentin szerzetes, akinek missziója, hogy minél több ilyen vallási pont valósulhasson meg. Az utazó misszionárius korábban vegyészmérnök volt, 48 évesen adta az életét Isten szolgálatába, ezért megérti az ateistákat, illetve nagyon fontosnak tartja, hogy ők is felkeressék a kápolnát.

Justo Antonio Lo Feudo, utazó misszionárius, Legszentebb Eucharisztia Misszionáriusai
Természetesen nem lehetséges, hogy mindenki eljöjjön ide. A nem hívők minél gyakrabban jöjjenek, az igen fontos. Itt megtalálják a csendet, a békét, a szeretetet, senki nem kérdez tőlük semmit, nincsenek elvárások.

A világon összesen 3000 ilyen kápolna működik, ebből 1200 az Egyesült Államokban, illetve most már egy Magyarországon, azon belül is Vácon. Bocsa József templomigazgató elmondta: a templom bejáratához egy üvegfalat építettek be, így ez a rész védve van, de a kápolna oltalmát is biztosítaniuk kell. Ennek érdekében kamerák kerültek felhelyezésre, illetve minden órában egy-egy felügyelő lesz jelen a kápolnában. A bocsa©vpg.sulinet.hu e-mail címen várják azok jelentkezését, akik szívesen vállalkoznának a felügyelői feladatra, illetve segítenének ennek megszervezésében. Az örökimádó kápolna egyébként 6 millió forintból valósulhatott meg a rend és a hívők támogatásával.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.