ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Beindult a távfűtés
Feltöltötte Zsóka - csütörtök 19 október 2006 - 21:35:09
A kedvező őszi időjárás miatt az első társasházak csak múlt pénteken kezdeményezték a távfűtés beindítását Vácon, a gyors lehülés miatt azonban október 15-én, vasárnap már minden távfűtéses lakásban érezhető volt, hogy melegek a radiátorok. A városban több, mint 2700 lakásban a Váci Távhő kft. biztosítja a meleg vizet és a fűtést, így a váciak negyedét közvetlenül is érinti a távfűtés beindítása. A szolgáltatás díja egyelőre még nem emelkedett, azonban ami késik, nem múlik. Ha a testület elfogadja a kft. áremelési tervezetét, akkor az első megemelkedett számlát várhatóan már januárban kézhez kaphatják az érintettek.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Közkeletű tévedés, hogy a távfűtési szezon kezdete minden évben október 15. napja, utolsó dátuma pedig április 15-e, a távfűtésről szóló törvény ugyanis másképpen rendelkezik. E szerint ugyanis a szolgáltatóknak szeptember 15-e és május 15-e között szolgáltatásra készen kell állnia, hogyha az időjárási viszonyok indokolják, akkor azonal be tudják indítani a lakásokban a fűtést.
Ennek köszönhetően az első hidegebb időszakra már minden lakásban megindulhatott a fűtés, a szokásos évi karbantartásokal és a szükséges fejlesztésekkel időben végeztek a távhő kft. szakemberei. A munkát a fűtési idény előtt több csőtörés is nehezítette, a Nagymező utca Kölcsey utca kereszteződésében pedig még most is dolgoznak a probléma elhárításán.
Az évközbeni gázáremelés persze a távhődíjakban is érezteti majd hatását, mint megtudtuk, a 30%-os lakossági gázárnövekedéssel szemben a távhődíjak az előzetes kalkulációk szerint csak 15%-kal emelkednek. Ez egy átlagos lakás esetén évi 21 ezer forintos költségnövekedést jelentene. A szolgáltató által javasolt áremelésről azonban az újonnan felálló testület mondja ki a végső szót, várhatóan azonban csak novemberben. Így a legelső megemelkedett számlákkal már csak a jövő évben találkozhatnának a távfűtéses lakásokban élők.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ


Hozzászólások: 9 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.