ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Sorthírek - 2006.10.19.
Feltöltötte e107 - péntek 20 október 2006 - 10:18:07
-kézilabda
-labdarúgás
-First Saturday sakkverseny
-evezés
-szektorlabda

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Az NB I/B-s kézilabda bajnokságban a férfiaknál 5 gólos vereséget szenvedett a Rinyamenti KC otthonában a Szentendre csapata. Az NB II-es férfi bajnokságban a Pénzügyőr otthonában kapott ki a Mogyoród, Balassagyarmaton 13 gólos vereséget szenvedett a Pilisvörösvár, a Váci KSE biztosan gyűjtötte be az újabb két pontot, a Gyöngyös második gárdáját két góllal verte meg a Dunakeszi Magyarság együttese. A hölgyeknél a Kinizsi otthonában nyert a Szentendre, a Veresegyház egy gólos győzelmet aratott a Láng ellen és a Göd 10 góllal bizonyult jobbnak a Pilisvörösvárnál.

Az NB III-as labdarúgó bajnokságban Gyöngyösön kapott két góllal szenvedett vereséget a Veresegyház, a Dunakeszi Vasutas csapata pedig simán 3-0-ra nyert az Ózd ellen.
A Pest megyei I. osztályban: Fót – Hévízgyörk 2-3, Tápiószecső – Örbottyán 4-2, Bag – Gödöllő 2-0. A megyei II. osztályban: Dunabogdány – Perbál 2-0, Pomáz – Kisnémedi 4-0, Pilisszentiván – Gödöllő 5-1, Verőce – Tahitótfalu 1-1, Erdőkertes – Iklad 4-1, Pilisvörösvár – Göd 7-0.

Budapest adott otthont a First Saturday Nagymesterversenynek, melyen a magyar fiatal versenyzők mellett portugál, szerb, német és lengyel sakkozók ültek asztalhoz. A versenyen tízen indultak és ott volt a váci, de az MTK-ban sportoló Prohászka Péter is, aki sikeresen teljesítette élete első sakk nagymesternormáját! A 14 és fél éves fiú 9 játszmából 7 ponttal megszerezte az első helyet és első nagymesteri normáját! Tartalmas, meg nem alkuvó küzdeni akarással, 4 világos és 5 sötét partiból szerzett 6 győzelemmel és két döntetlennel (egy vereség mellett) érte el szenzációs eredményét közvetlenül a fárasztó edzőtábor után. Ez ilyen fiatalon csak igen keveseknek sikerült, például Lékó Péternek és Polgár Juditnak. Gratulálunk neki és felkészítő edzőjének, Lukács Péter nagymesternek!

A Vác Városi Evezős Club sportolói is részt vettek a csepeli evezős pályán megrendezett 6 kilométeres üldözéses versenyen, mely az idei év utolsó evezős megmérettetése volt. A váciak közül nyert a férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter és a női felnőtt egypárban Szabó Katalin. A 4. helyen végzett férfi felnőtt kettesben a Noé Gábor, Nógrádi Tivadar kettős, férfi ifi könnyűsúlyú egypárban Kondér Barna, női ifi könnyűsúlyú egypárban Tóth Tímea. Ezen kívül egy-egy 5., 6., 11., és 16., valamint kettő 7., és 13. helyezést értek el a váci evezősök.

Az idei Szektorlabda Egyéni Országos Bajnokságon a gyerekeknél a váci Kollár Tibor bronzérmet szerzett. A felnőttek között Laczkó Balázs, Dobos Attila, Cserey László már a csoportkörökben elvérzett, Szathmáry Károly viszont a döntőig menetelt, ahol kikapott Magyar Antaltól, így 2. lett. A bajnokság páros versenyén a Cserey László - Dobos Attila duó 6., a Laczkó Balázs - Szathmáry Károly páros 2., és a Kollár Tibor - Szabó Dávid kettős a 7. helyen végzett. A verseny végeztével eldőlt, hogy az októberi Európa Bajnokságra két váci kap meghívót. Kollár Tibor a serdülők-, míg Szathmáry Károly a felnőttek között képviselheti hazánkat a kontinens viadalon.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 11 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.