ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


A jobboldal '56-os ünnepsége
Feltöltötte e107 - kedd 24 október 2006 - 11:44:04
A jobboldali összefogás az 1956-os forradalom hőseire emlékezett vasárnap délután, amelyhezr közös tisztelgésre hívta a váci polgárokat. A program egy rövid műsorral kezdődött a Konstantin téren dr. Brusznyai Árpád emléktáblájánál, majd az ünneplők előbb Kovács Ottó emléktábláját koszorúzták meg a Szent Miklós téren, végül Pétery József emléktáblájánál tisztelegtek a Püspöki palota előtt. A megemlékezést a Naszály polgári Kör szervezte, amelyhez a FIDESZ, a KDNP és a MIÉP is csatlakozott.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Jól ismert díszletek, két „Ruszkik haza” és „1956. október 23.” transzparens és egy lyukas magyar zászló társaságában kezdődött a jobboldali összefogás vasárnap délutáni megemlékezése. Ez utóbbit az Apor Vilmos Katolikus Főiskola falán úgy helyezték el, hogy középpontjában dr. Brusznyay Árpád emléktáblája volt látható. Az eseményt szervező Naszály Polgári Kör 2002-ben döntött úgy, hogy nem vesznek részt a hivatalos városi ünnepségen, mert, mint mondták, nem akarnak együtt koszorúzni a volt állampártok jelenlegi képviselőivel. A helyszín idén változott, az ünneplők a Géza király tér helyett most a Konstantin téren gyülekeztek. A megemlékezésen Bereczné Csillag Mária idézte fel dr. Brusznyay Árpádné gondolatait, érzéseit arról az időszakról, amikor kiderült, férje ítéletét életfogytiglanról halálbüntetésre változtatták.

Ezt követően Rusvay Gábor lépett színpadra akinek édesapja, Rusvai Tibor 1989 és 1999 között tartotta az ünnepi beszédeket október 23-án. A váci 56-os hősökre emlékezve Nyeste Pál, a Piarista Gimnázium igazgatója mondott imádságot, majd a résztvevők, pártok, civil szervezetek képviselői és magánszemélyek az emléktáblánál elhelyezték az emlékezés virágait. De nemcsak Brusznyay Árpádra emlékeztek, mécsesek gyulladtak a püspöki palota előtt Pétery József tiszteletére és a Szent Miklós téren Kovács Ottó emlékére.

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ

Hozzászólások: 18 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.