ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Mi a helyzet a szakácsképzésben?
Feltöltötte esaniko - csütörtök 02 február 2017 - 13:59:58
Nagyítóban a vendéglátó ipari szakképzés. Szombaton a Bernáthban rendezték meg a Schnitta Sámuel országos emlékverseny megyei elődöntőjét, ennek kapcsán a hírháttér műsor vendége Solymosi Csilla igazgató és Korenik Attila szakoktató, akiktől többek között a szakácsképzés jelenlegi helyzetéről beszélgetünk.

Korenik Attila vendéglátóipari szakoktató
Én azt gondolom inkább, hogy a túlképzés jelentkezett. Tehát volt egy olyan időszak, amikor nagyon sok olyan bizonyítvány került átadásra, ami mögött nem volt tartalom és most nem az iskolai kereteken belüli képzésre gondolok, hanem a különböző rövid idejű, pár hónap alatt elvégezhető tanfolyamok. És azt nyílván tudja mindenki, aki ebben a szakmában dolgozik, hogy az alapjait meg lehet tanítani három év alatt, de a rutin az nyílván az üzletben és az üzleti életben fog megalapozódni és ezt alatt nyílván ne lehet sajnos elsajátítani

email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.