ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Naszály úton javítják a járdát
Feltöltötte esaniko - csütörtök 18 május 2017 - 10:10:55
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt szakadt be a mezőgazdasági szakiskola melletti járda egy része, mikor egy csőtöréshez kiérkező tűzoltóautó alatt megrepedt az aszfalt. A hibát akkor külső vállalkozó hárította el, de a kijavított járdaszakasz mellett mostanra újra megsüllyedt a járófelület.

A Naszály úti alagút közelében a Deákvár felé eső oldalon óriási gyalogos forgalom zajlik a közelben lévő iskolák és a vasútállomás miatt. Az erre járók napokon keresztül kerülgették azt a kátyút, ami a Mezőgazdasági szakközépiskola előtt a járdán keletkezett, közvetlenül a tavalyi útbeszakadás mellett.

Kanyó Zsolt szóvivő, Váci Városfejlesztő Kft.
Igazából a helyszín majdnem megegyezik. A tavalyi évben egy csőtörést követően hívták i a tűzoltóságot, leparkolt a járdára a tűzoltóautó és alatta megsüllyedt a talaj. Ezt kijavították a múlt évben.

Szinte pontosan egy évre rá azonban újabb hiba állt elő, most azonban látszólag magától süllyedt meg az aszfalt a korábbi úthiba mellett.

A Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai egy hibabejelentést követően jöttek ki a helyszínre. Föltárták a járdaszigetet, megállapították, hogy föld-tömörödés történt, ennek következtében süllyedt meg a járda. Jelen pillanatban a helyreállítás van folyamatban.


Kameránk ottjártakor a Kft. dolgozói a gödörbe szórt zúzalékot tömörítették. A szóvivő kiemelte: a cég jelenlegi gépparkja már lehetővé teszi az ilyen jellegű munkák elvégzését, így ebben az esetben csak a folyékony aszfaltréteg felhordásához kell külső vállalkozót bevonni. A helyreállítás nagyobbik részével már szerdára elkészülnek, tette hozzá Kanyó Zsolt, így a járdát már reggel visszaadják a gyalogos forgalomnak.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.