ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Roham a váci strandon.
Feltöltötte esaniko - hétfő 07 augusztus 2017 - 11:01:39
Az utóbbi napok forróságát vagy egy klimatizált helyiségben vagy a vízparton lehet csak elviselni. Szerencsére a Váci Strandfürdő felkészült már, hogy a hűsölni vágyók megrohamozzák ilyenkor, így a kánikula alatt érdemes lehet a szabadidőnket a medencékben tölteni, sőt a komplexum mozgáskorlátozottak számára is biztonsággal használható.

Hiába várakoztak csütörtökön a kapuk előtt, a váci strand nem nyitott ki délután 5-ig, ugyanis az ELMŰ és a Tigáz munkatársai az éves rendszerkarbantartásukat végeztek. A komplexum már 2 héttel a szünnap előtt, tájékoztatta vendégeit a zárva tartásról, ám akadtak, akikhez nem jutott el az információ. Szerencsére pénteken már ismét zavartalanul működött a strand, és vélhetőleg ez így is lesz a főszezon végig. Kanyó Zsolt a váci városfejlesztő kft. szóvivője elmondta, a hét minden napján rengeteg ember fordul meg a medencéknél, a hétvégéken különösen nagy a tömeg, de a fürdő munkatársai felkészültek.

Kanyó Zsolt, kommunikációs munkatárs, Váci Városfejlesztő Kft.

A hét minden napján a nagy hőségre való tekintettel nagyon sokan vannak, de a vasárnapi napot tudom kiemelni, amikor tényleg a legtöbb ember ráér és akkor családostul jönnek a strandra, ez az egyetlen nap, amire azt mondanám, hogy tényleg nagyon közel van a maximum határhoz.

Jó tanács, tehát, hogy ha el akarjuk kerülni a tömeget érdemesebb egy hétköznapot választanunk, és akkor is inkább a délelőtti órákat, hiszen akkor még bőven van hely a parton és a medencékben egyaránt. A szóvivő azt is hozzátette, hogy a szakemberek folyamatosan ügyelnek a vízminőségre, minden nap vizsgálatokat végeznek a megfelelő állapot fenntartása érdekében.

Kanyó Zsolt, kommunikációs munkatárs, Váci Városfejlesztő Kft.

A szakemberek figyelik a víz minőségét és tisztaságát, amikor úgy döntenek, hogy már nem alkalmas a fürdésre, akkor egy kétnapos szünetet rendelnek el. De jelen pillanatban azt kell, hogy mondjam, hogy csak augusztus végén, amikor már úgymond vége van a strandszezonnak, és leköltözik lentre az uszodába, akkor tervezik a következő leengedést.

A váci strand a mozgáskorlátozottak számára is alkalmas fürdőző hely, hiszen a domborzatnak köszönhetően a füves területeken keresztül, majd a sétányokon át bármelyik medencét könnyedén elérhetik, de az úszómesterek is mindig a rendelkezésre állnak. Fontos, hogy a strandon található kifejezetten a kerekes-székes vendégeknek kialakított, és igénybe vehető zuhanyzó. A fürdőben elsősegélynyújtó hely folyamatosan üzemel, és minden medencénél tartózkodik úszómester a balesetek elkerülése érdekében. Jegyek és bérletek tekintetében a helyi lakosok, továbbra is lakcímkártyájuk felmutatásával kedvezményekben részesülnek. Délután négytől pedig a teljes árú napijegy is olcsóbb-tette hozzá a szóvivő.


Hozzászólások: 2 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.