ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Útfelújítások Vác külterületén
Feltöltötte esaniko - kedd 15 augusztus 2017 - 09:16:36
20 millió forintot fordít az önkormányzat a Gombási út egyik problémás szakaszának kiszélesítésére, valamint a Sejcei úti buszforduló környékének aszfaltozására. Az összeg fele származik csak a városi költségvetésből, a pénz 50%-át ugyanis a DDC Kft ajánlotta fel a kritikus útszakaszok javítására.

Nem először támogat útfelújítást a város határában működő cementmű, legutóbb 2014-ben ajánlott fel komolyabb összeget a Sejcei út karbantartására. Az érintett külterületi út alig egy éve került városi kezelésbe, a korábbi fenntartó pedig nem fordított kellő figyelmet a hibák javítására, ezért a DDC-től kapott pénz jókor került az önkormányzat kasszájába. A költségvetésből duplájára növelt összegből jelentős beruházás valósulhat meg az elkövetkező hetekben a 10-es számú körzetben.

Balkovics Péter önkormányzati képviselő, 10-es körzet

A Duna-Dráva Cement és Mészművek 10 millió forint keretösszeget biztosított és a képviselő-testület megszavazta a plusz 10 millió önrészt ehhez az úthoz, aminek a felújítása most már szinte teljes lesz, hiszen 2014-15-ben a 20 millióba kerülő részek abszolút kijavításra kerültek. Nyilván az egész út kijavítása ebbe az összegbe nem fért bele, ezt most pótolni fogjuk.

Az érintett külterületen nagyjából 2500 váci lakos él és számos nyaraló is található a környéken, amik szintén csak ezen az úton közelíthetők meg. A városból kifelé haladva a külső Gombási út elején egy s kanyar nehezíti a közlekedést. Az út minősége itt még elfogadható, a csekély szélesség viszont balesetveszélyessé teszi a rajta való áthaladást.

A Téglaház dűlőben itt van ez a kettős kanyar, ami igen veszélyes, főleg a téli időszakban közlekedőknek. Ez ki lesz szélesítve, tehát amikor jön a busz, akkor az autók ki fogják tudni kerülni és nem lesz balesetveszélyes a helyzet. Sebességkorlátozó és balesetveszélyt jelző táblák is kihelyezésre kerülnek, de ez csak az első szakasza ennek az útjavításnak.

Továbbhaladva a bánya irányába, az út egyre kanyargósabbá válik, erre a szakaszra is sebességkorlátozó jelzőtáblák kerülnek. Az aszfaltburkolat melletti vízelvezető csatornákat a Városfejlesztő tisztította ki az elmúlt időszakban, valamint a magasra nőtt gazt is lekaszálták az út mentén. Elérkezve a buszfordulóhoz ismét silánnyá és töredezetté válik az útburkolat. A felújításra szánt összeg másik felét ennek a javítására fordítja a főmérnökség.

A sejcei lakótelepen a buszforduló, ami évek óta nagyon kritikus. Ennek a kijavítása is megtörténik, teljes felújítással és a sejcei lakótelep alatt is van még egy igen rosz szakasz, aminek a teljes szőnyegcseréje meg fog történni.


A főmérnöki iroda tájékoztatása szerint erre a szakaszra egy lakott területre figyelmeztető közúti jelzőtáblát is kihelyeznek majd. Az útjavítást külső kivitelező bevonásával végzik, aki azt ígérte, hogy még a határidő lejárta előtt jóval elkészül a munkával. Ha az építkezés a tervek szerint halad, az autósok két-három héten belül már használatba vehetik a kiszélesített és felújított útszakaszokat.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.