ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Lejár a felvételi jelentkezési időszak
Feltöltötte esaniko - kedd 13 február 2018 - 08:59:32
Itt a felsőoktatási jelentkezési időszak, február 15-én, csütörtökön lejár a jelentkezési határidő. Érdemes tudni, hogy nem csak a középiskolásoknak kell az időpontig hitelesíteni a felvi.hu-n az adatlapjukat, hanem azoknak a diplomás fiataloknak is, akik a szeptemberben induló mesterképzések valamelyikét szeretnék elkezdeni. Vác egyetlen felsőoktatási intézménye az Apor Vilmos Katolikus Főiskola az eddigiek mellett egy új képzést is tervez indítani.

Már csak néhány nap maradt hátra, hogy a felsőoktatási intézményekbe továbbtanulni kívánó fiatalok véglegesítsék a felvi.hu e-felvételi felületén jelentkezésüket. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a jelentkezés elektronikus formában zajlik, így előzetes regisztráció után lehet csak belépni a felvi rendszerébe. Ezt követően űrlapokat találhatunk, melyeket ha megfelelően töltünk ki, akkor azt a felületen megjelenő zöld pipák jelzik. 2018. február 15. éjfélig a különböző adatok, dokumentumok jelentkezési helyek rögzítése bármikor folytatható, pótolható, törölhető, és módosítható. Fontos információ, hogy a végleges adatlapokat hitelesíteni kell, ami történhet elektronikusan Ügyfélkapun keresztül - amennyiben rendelkezik regisztrációval - vagy pedig postai úton az ún. hitelesítő adatlap elküldésével. Libor Józsefné Dr. az Apor Vilmos Főiskola rektora a jelentkezési határidők betartására és a szakjelölés buktatóira hívja fel a jelentkezők figyelmét.

Libor Józsefné Dr.
Három szakot meg lehet jelölni ingyenesen, de ez tulajdonképpen hatot is jelent hiszen ha ugyanazt a szakot állami finanszírozással és költségtérítéssel is megjelöli valaki akkor az egynek számít, tehát így 6 lehetősége van mindenkinek, hogy ingyenes regisztrációval tudjon élni.

Ha azonban a felvételiző további helyeket szeretne megjelölni, akkor minden további szak 2000 forintba kerül, ebben az esetben pedig szintén a jelentkezési határidőig kell befizetni az összeget. A rektor hozzátette, hogy a váci intézményükbe évről évre számos fiatal jelentkezik, az alap és mesterképzéseikre egyaránt, ami a nyíltnapoknak és a szakok sokszínűségének is köszönhető.

Libor Józsefné Dr.
A BA alapképzési szakjaink közül a pedagógusképzés területén vannak fő szakjaink ilyen a csecsemő- és kisgyermeknevelő szak, óvodapedagógus szak, tanító szak, szociálpedagógus szak és örömmel mondhatom, hogy mesterképzési szakunk is van a neveléstudományi mesterképzési szak és terveink szerint szeretnénk beindítani a mentálhigiéné és közösség és kapcsolatépítő mesterszakot is.

A rektor szerint azonban érdemes kiemelni a hitéleti szakirányokat, mint a kántor vagy a katekéta-lelkipásztori munkatárs, ugyanis ezek kapcsolódhatnak a pedagógusképzéshez, mert akár egymással párhuzamosan vagy egymás után is el lehet végezni őket.

Libor Józsefné Dr.

Levelező képzésben indulnak, de például, ha valaki egy tanítóképzésre jelentkezik hozzánk és nappali képzésben végzi ezt a szakot, és a második év után úgy szeretné folytatni a tanulmányait, hogy mellé párhuzamosan felveszi a katekéta-lelkipásztori munkatárs szakot is, akkor lehetősége van, hogy ezt két év alatt be tudja fejezni, tehát a 4. év végére kettő BA diplomával tud kikerülni a mi főiskolánkról.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.