ESTV Online
a Dunakanyar televíziója


Zajlik a lomtalanítás
Feltöltötte esaniko - hétfő 12 március 2018 - 09:43:17
Vácon tegnap kezdődött és nagyjából egy hónap múlva ér véget a lomtalanítási időszak. A házak elé kihelyezett feleslegessé vált holmikat az eddig megszokottak szerint három ütemben szállítják el a városi hulladékkezelő munkatársai, a lomtalanítás ideje alatt pedig az elektromos hulladékot is térítésmentesen lehet leadni a kijelölt helyeken.

A Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft az önkormányzattal kötött megállapodás szerint évente egyszer térítésmentesen szállítja el a lakossági lomot, a munkát a város három körzetében három különböző időpontban végzik. A körzetek határai ugyanazok, mint korábban, vagyis a Duna és a 2-es főút között március 8 és 10 között, a 2-es számú főút és a vasút között március 22 és 24 között, végül a vasút és az M2 közötti szakaszon április 19 és 21 között lehet kipakolni a házak elé a felesleges holmikat. Mindhárom ütem utolsó napján lehetőség van az elektronikai hulladékok leadására is az erre kijelölt gyűjtőpontokon.
Most szombaton még 11 óráig tart a lomtalanítás a Duna és a 2-es út közötti szakaszon, az e-hulladékot pedig, ami lehet rossz számítógép, televízió vagy akár hűtőszekrény is, 13 óráig lehet holnap a Géza király téren leadni.
A kupacokba gyűjtött hulladékot egy szerződött alvállalkozó először a Deákvári fasor 2 alatt található őrzött telephelyre szállítja, innen aztán átrakodják nagyobb szállítójárművekre és egyből továbbszállítják a gödöllői hulladékkezelő közponba.
A hulladékgazdálkodó munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a lomok közé ne keverjenek napi háztartási hulladékot, építési törmeléket, ipari- vagy veszélyes hulladékot, autógumit és zöldhulladékot se. Sajnos az elmúlt években többször is előfordult, hogy a lomtalanítás hírére távolabbi településekről is nagy mennyiségű hulladékot szállítottak Vácra. Érdemes szem előtt tartani, hogy a lomtalanítást a város lakói fizetik saját adójukból, ezért az ilyen eseteknél figyelmeztetni kell az illegális szemétlerakót, vagy értesíteni kell a hatóságot.

Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.