ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Magyar Ápolók Napja
Feltöltötte esaniko - csütörtök 12 április 2018 - 09:17:10
Az ápolókat ünnepelték kedden a váci Jávorszky Ödön kórházban. A magyar ápolók napja alkalmából tartott rendezvényen műsorral és édességgel köszöntötték az egészségügyi intézmény dolgozóit, de öt személy részére elismeréseket is átadtak. Az esemény középpontjában elsősorban az áldozatos és kemény-bár anyagi szempontból a kevésbé honorált- munka dicsérete állt, ugyanakkor a kollektíva derűvel és jó kedvvel ünnepelte a szakmát és az első magyar főápolót, Kossuth Zsuzsát.

Bár február 19-re, Kossuth Zsuzsanna Magyarország első főápolójának születésnapjára esik a magyar ápolók napja, az eseményt most kedden tartották meg a Jávorszky Kórház ebédlőjében, ahol édességgel, szendvicsekkel és műsorral várták a terület dolgozóit. Az eseményen a nemrég kinevezett főigazgató köszöntötte a megjelenteket, aki elismerően beszélt a kórházban zajló közösségi életről. Urbán Edina egyúttal azt is kiemelte, hogy fontosnak véli az ápolói munka anyagi elismerését is.

Dr. Urbán Edina főigazgató, Váci Jávorszky Ödön kórház
Elmondtam a bemutatkozáskor is, hogy nagyon szeretném, hogy évek múltán nem csak szóbeli, meg szimbolikus köszönetet tudjunk mondani évek meg évtizedek óta a rendszerben dolgozó kollegáknak, hanem egyéb módon is meg tudjuk köszönni. Ehhez nagyon sok munka kell, de bízom benne, hogy kellő elköteleződéssel ez sikerülni fog és nagyon szeretném megköszönni a vezetőség nevében Kovácsné Bódis Klaudiának a szervezést, mert nagyon sokat tett ezért.

A folytatásban a Jávorszky ápolási igazgatója köszönte meg az áldozatos munkát hozzátéve, hogy sokszor a kedvezőtlen körülmények ellenére is képesek kiemelkedően teljesíteni az egészségügy második vonalában dogozók.

Kárpáti Zoltán ápolási igazgató, Jávorszky Ödön Kórház
Visszatekintve én csak annyit tudok mondani, hogy ámulatomat, bámulatomat és csodálatomat fejezném ki.

Varga Csenge a Selye János Egészségügyi és Szociális szakgimnázium tanulója idézte meg Leonard Cohen dalát, majd az intézmény igazgatója átadta az elismeréseket. Idén a Magyar Ápolási Egyesület ezüstkeresztjét és a hozzájáró elismerő oklevelet Pappné Szatmári Piroska a szülészet-nőgyógyászati osztály ápolója kapta, aki 32 éve dolgozik a váci kórházban. Igazgatói dicséretben részesült Sasvári Zoltánné a fül-orr-gégészeti osztály főnővére, Marosi Attiláné a sebészeti osztály ápolója, Lőrincz Imréné a Szülészet-Nőgyógyászati szakrendelő asszisztense, valamint Dosztál Norbertné, a Kardiológiai osztály ápolója.

A folytatásban a dolgozók tiszteletadással emlékeztek meg Kossuth Zsuzsannáról, Magyarország első főápolójáról, akinek az aulában elhelyezett emléktábláját koszorúzták meg. Az intézmény ebédlőjében még egy interaktív színi előadás is várt a kórház ápolóira, ami néhány percig feledtetni tudta a szakma nehézségeit a megjelentek számára.Hozzászólások: 12 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.