ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Rendkívüli testületi ülés: nem lehet közterületet elzárni
Feltöltötte esaniko - hétfő 09 július 2018 - 15:11:25
Nem lehet közterületet elzárni még éjszakára sem-döntött a váci képviselő testület. A hétfői rendkívüli ülésen a városatyák visszavonták azt a határozatot, amely engedélyezte volna a Széchényi utca egyik társasházának, hogy éjjelre kapukkal zárják ki a hangoskodókat és szemetelőket az épület előtti területről. A polgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az engedély precedenst teremtett volna, és ellentétes lenne a város idegenforgalmi koncepciójával. Fördős Attila hangsúlyozta, már működik a városban a 24 órás közterület-felügyelet, ami az érintett társasház problémájára is megoldást jelent.

A lakók még tavaly márciusban kezdeményezték a Széchenyi utca 3-5-7. szám alatti –részben önkormányzati- terület éjjeli lezárását, aminek az érintett társasházban élők minden anyagi vonzatát vállalták volna. Kérelmüket azzal indokolták, hogy a dorbézolás, alkoholfogyasztás és szemetelés rendszeres lett a területen, így aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a közös képviselő keressen megoldást a problémára. A képviselő-testület elé került beadvány szerint a területet lezárását a meglévő két –a Széchenyi utca és a mélygarázs felőli- kapu magasabbra cserélésével és kártyás beléptető rendszerrel oldották volna meg. A júniusi testületi ülésen a képviselők megadták az engedélyt, de július 2-án, rendkívüli testületi ülés keretében visszavonták a határozatot.

Fördős Attila, polgármester, Vác
„…hogyha az önkormányzat egy helyen engedélyezi azt, hogy közterületet lezárjanak, én már tudom azt, hogy már jelentkeztek volna –nem akarom a helyszíneket megmondani- belvárosban újabb és újabb területek.. Most azért tessék elképzelni, hogy van egy koncepció, ami az idegenforgalomról és a turisztikáról szól, és utána, mikor ez mondjuk, egyre erőteljesebben megjelenik a városban, akkor azt tapasztalják, hogy lezárt terek vannak itt este 8, vagy 9 vagy 10 óra után. Ez egy vállalhatatlan tendencia. Egyébként meg az ott lakóknak igazuk van, hogy a csendet biztosítani kell…"

A polgármester hangsúlyozta, a közterület-felügyelet munkarendjének átszervezésével már 0-24 órás szolgálat működik a városban, amiről eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok, és megoldást jelenthet a Széchenyi utcai társasház problémájára is.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.