ESTV Online, a Térség Televíziója
Az ESTV médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki
fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média
Mecenatúra Program keretében támogatja.


Kazamatarendszer a vár alatt?
Feltöltötte esaniko - csütörtök 09 augusztus 2018 - 07:44:13
A törökkori feljegyzések szerint 12 pincéből álló kazamatarendszer húzódhat a váci vár, illetve a ferences templom és kolostor alatt. Mint ahogy erről beszámoltunk, ennek egyik bizonyítékát tárták fel a Váci Tragor Ignác múzeum régészei az elmúlt hetekben, amikor rátaláltak a közpkor egyik legnagyobb és eddig fel nem tárt földalatti termére. Van-e valóban kazamatarendszer a vár, illetve a város alatt és van-e lehetőség, hogy valaha ezeket megismerjük. Erről is hallhatnak, ha velünk maradnak a híradót követő Nagyítóban, mint ahogy arról is, hogy valóban az Árpád házi király, I .Géza maradványait lelte–e meg Batizi Zoltán a tavalyi év ásatása során.Molnár Róbert régész Váci Tragor ignácz Múzeum

És arról is beszélt, hogy ez így most konzerválódik és talán majd egyszer azt a pincét, vagy több pincét a másik oldalról fel lehetne tárni. Mennyire van ennek realitása, vagy mennyire van önöknek terv arra, hogy esetleg a kazamatarendszereket egyszer nekiesnének és kiásnák?

Nagyon pici a valószínűsége hogy ez a mi életünkben megvalósulhatna.

Miért?

Ugye magát a pincét a használó illetve beruházó használja……………illetve akkor van esélyünk a további részeket feltárni, ha valamilyen nagy mélységű földmunkára kerülne sor a Géza Király tér kellős közepén.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.