ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Drágának találja a baloldal a japán utazást
Feltöltötte esaniko - csütörtök 08 november 2018 - 09:45:29
A váci ellenzéki pártok azt szeretnék tudni, hogy a legutóbb Japánba utazó két testületi tag közül Mokánszky Zoltán jegyét miért a business class osztályra váltotta meg a hivatal. Az MSZP, a DK, és az Együtt-Lokálpatrióták képviselői szerint az önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy a turista osztályhoz mért kétszeres árért vásároljanak jegyet a város által delegált alpolgármester utazására.Ferjancsics László bejelentette: közadat kikérés alapján jutott azokhoz a dokumentumokhoz, amiből kiolvasható, hogy Mokánszky Zoltán KDNP-s alpolgármester és Kovács Ágnes Fideszes képviselő számára mennyiért váltotta meg a hivatal a Japán partnervárosba való utazás költségét.

Ferjancsics László képviselő Vác
Az adatok azok durva tényeket mutatnak. Mokánszky Zoltán alpolgármester úr business class-on közel 900 ezer forintba kerülő jeggyel utazott, míg Kovács Ágnes képviselő asszony ennek az összegnek mintegy feléért turista osztályon utazott ugyanazon a repülőgépen.

Ferjancsics László szerint kérdésként merül fel, hogy míg a testület női tagja a turista osztályon nagyjából 400 ezer forintért utazott, az alpolgármesternek miért kellett kétszer annyiért jegyet váltani a luxusosztályra.
A lokálpatrióták képviselője hozzátette: bár a képviselők az előző ciklusokban is többször repültek delegációk tagjaként külföldre, most fordult elő először, hogy exkluzív körülmények között utazhatott váci politikus.

Bóth János kiemelte: a város költségvetési egyensúlya és pénzügyi biztonsága folyamatos állami segítségre szorul, ezért a közszolgáltatások fenntartása érdekében nem elfogadható –ahogy ő fogalmazott- a közpénz elherdálása.
Krauze István DK-s képviselő egyúttal arra szólította fel Mokánszky Zoltánt, hogy a várostól kapott honoráriumából fizesse vissza a repülőjegy árát a hivatalnak.

Krause István képviselő Vác DK. EGYÜTT-Lokálpatrióták

Sok-sok olyan terület van a városban akár az általa felügyelt művelődés, kultúra, sport ahova inkább kellene ez a pénz, mintsem exkluzív utazások fedezetére. Ugyanakkor választ is várnánk Mokánszky Zoltántól arra is, hogy a közel milliós Japán repülőutat megelőzően mikor és mennyi közpénzt használt el hasonló utazásokra.

Az összevont sajtótájékoztatón Juhász Béla Sződliget polgármestere hozzátette: városukban uniós pályázatból finanszírozzák általában az utazásokat, amelynek az egy személyre jutó keretét 50 ezer forintba maximalizálták.email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.