ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Hiányzó válaszok, dráguló temetés, demonstráció a túlóratörvény ellen
Feltöltötte esaniko - csütörtök 20 december 2018 - 09:30:00
A Váci Napló korábbi cikkére utalva Bóth János is hiányolja a városvezetői válaszokat azokra a kérdésekre, amiket a testületi üléseken fogalmaznak meg az ellenzéki padsorokból. Az elodázott, írásban megválaszolt kérdések a helyi MSZP elnöke szerint antidemokratikusak, hiszen így csak a döntéshozatal után ismerhető meg azok tartalma. A szocialisták és a DK összevont sajtótájékoztatóján szóba került az egyébként civil kezdeményezéssel szervezett városi demonstráció is, amivel a helyi ellenzéki pártok a túlóratörvény elfogadását követő országos eseményekhez kívánnak csatlakozni.

A kedden tartott sajtótájékoztatón a DK helyi elnöke indokolatlannak nevezte a legutóbbi testületi ülésen megszavazott áremelést, ami a váci köztemetői költségeket érinti. Krauze István szerint a bizonyos esetekben 40%-ot meghaladó áremelés túllépi az inflációval indokolható mértéket, ráadásul a temetkezésben munkaerőhiányról sem lehet beszélni. A politikus továbbá hiányolta az egyeztetést egy deákvári orvosi praxis átadása ügyében, amit a kormánypárti többség bizottsági meghallgatás nélkül szavazott le.

Krauze István elnök, DK váci szervezet
Korábban Áfra doktor úr és Szőnyi doktor úr esetében is behívták azokat a feleket, akik ebben érintettek voltak, tehát akik eladták ezt a praxisjogot, illetőleg akik át kívánták venni. A szakbizottság megtárgyalta, megismerte a résztvevőket, kérdéseket tehetett fel. Ebben az esetben még a képviselő-testületben sem lehetett kérdést feltenni.

Bóth János az adventi vasárnap nyugalmának megzavarásával vádolta azokat, akik engedélyezték a hétvégi laktanya rally megrendezését Deákváron. Az MSZP helyi elnöke bejelentette továbbá, hogy pártjaik képviselői részt vesznek a szerda estére tervezett váci demonstráción, amit civilek kezdeményeztek a túlóratörvény elfogadása miatt.

Dr. Bóth János elnök, MSZP váci szervezet
Felszólítjuk a város vezetését, hogy a jövőben ne tegye lehetővé a rabszolgatörvény alkalmazását a váci önkormányzati cégeknél, mert akkortól a rabszolgatartók nemtelen csapatába kerülnek ők is.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.