ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Folyamatos a hóeltakarítás. Sejce az első, de a mellékutcákba is eljutottak
Feltöltötte esaniko - csütörtök 10 január 2019 - 09:30:44
Havas utak még vannak, de elzárt települések nincsenek-tájékoztatta a Híradót szerda reggel a Közút váci telephelyének vezetője. Vác utcáin is egész nap zajlott a hókotrás, lapátolás és sózás, a holding munkatársai és a megbízott vállalkozók ütemterv szerint végzik a síkosságmentesítést. A Sejcére vezető útvonal élvez abszolút elsőbbséget, mondta el a holding szakembere, majd a Volán további, városi járatainak nyomvonalát takarítják, és ezt követően végzik a mellékutcák és a járdák síkosságmentesítését. Reggelre már a hegyi utakra is eljutottak, mondta el Szabó Kornél, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ház- és üzlettulajdonosoknak is el kell végeznie az ingatlanok előtti takarítást ahhoz, hogy mindenhol biztonságosan lehessen közlekedni a városban.

Maximális kapacitással végzi a váci holding a hóeltakarítási munkálatokat, amely a téliesre fordult időjárási körülmények miatt folyamatosan zajlik. A holding szakembere a Híradónak elmondta, 25 centiméter hó esett Vácon 24 órán belül, amelyet fontossági sorrend szerint takarítanak el.

Szabó Kornél, vezető, Útkarbantartási részleg, Váci Városfejlesztő Kft.
„…ma hajnalban esett csak 15, a tegnapi tízhez, tehát volt dolgunk bőven. Tehát még egyszer mondom, a Sejcével kezdünk, és utána maximálisan a Volán buszjáratainak az útvonalát takarítjuk a városon belül, ezek után tudunk a mellékutakra rátérni.”

Szabó Kornél elmondta, nagy és kisebb méretű hókotróval, kézi hómaró géppel, lapátokkal és kézi sózással is folyamatosan dolgoznak a városban. Reggel nyolcra már többször is végigmentek a Sejcei úton, hogy a hegyi buszjáratok akadálymentesen tudjanak közlekedni, így délelőtt már Deákvár és Máriaudvar kisebb utcáiba is eljutott a hókotró, azokra a területekre, ahova a 3 méter széles tolólapáttal be tudtak menni. A kézi hómaró gép is egész nap járt, délelőtt 10 órakor éppen a kisváci Kodály utat takarították vele. Szabó Kornél elmondta: 10 fős brigád dolgozik folyamatosan, de mellettük bevonták a most a festőket is, akik például a Juhász iskola körüli út- és járdaszakaszok síkosságmentesítésében segítettek. Mint mondja, működik a holding hibabejelentője is, ahol jelezheti a lakosság, hogy hol van járhatatlan terület. A szakember hozzátette: nagyon fontos, hogy az épületek és üzletek előtti járdaszakaszokat letakarítsák a tulajdonosok. Jogszabály is kimondja, hogy a szabálysértést követ el és 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki nem végzi el a síkosságmentesítést az ingatlana előtti szakaszon.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.