ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Hónap közepéig érkeznek az adóigazolások. Idén is elkészíti a bevallás-tervezetet a NAV
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 február 2019 - 09:48:44
Idén is elkészíti az adóbevallás-tervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a magánszemélyeknek és mostantól az egyéni vállalkozóknak is. A tervezet március 15-én jelenik majd meg az ügyfélkapun, az adóbevallás benyújtási határideje pedig május 20-a. Február közepéig mindenki megkapja viszont a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után az igazolásokat. Ezek alapján lesz majd leellenőrizhető a bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés.Február 15-ig kell mindenkinek kézhez kapnia a 2018-as jövedelme, és az esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat-írja közleményében a NAV. A dokumentumok az adóvisszatérítés miatt is fontosak.

Salgó Attila, sajtóreferens, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
„Ezek alapján ellenőrizhető lesz majd a személyijövedelemadó-bevallás tervezet, és adott esetben érvényesíthető lesz az adóvisszatérítés, tehát erre nagyon kell figyelni, hogy mindenki megkapja ezeket az igazolásokat, és március 15. után ezek alapján ellenőrizhető a már megjelent bevallás tervezete.”

Aki rendelkezik ügyfélkapuval, március közepétől ellenőrizheti az online felületen a bevallás tervezetet, illetve lehetősége van kiegészíteni is. Akik viszont inkább a papíralapú dokumentációt szeretik, számos forráson keresztül kérhetik a nyomtatványok kipostázását.

Salgó Attila, sajtóreferens, Nemzeti Adó- és Vámhivatal
„…aki nem szereti az ügyfélkaput, és nem szeretne továbbra sem ügyfélkaput nyitni, az március 18-ig idén is kérheti a NAV-tól az adóbevallás tervezete postázását SMS-ben, a NAV honlapján elérhető űrlapon, levélben –akár kötetlen formában, a NAV telefonos info-vonalán, a 1819-en, és természetesen személyesen, bármelyik NAV ügyfélszolgálaton.”

A postázni kért tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el az igénylőknek. Aki elmulasztja a március 18-ai határidőt, már csak személyesen, az ügyfélszolgálatokon kérheti a papíralapú tervezetet-adott tájékoztatást az adóhivatal.Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.