ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Szaporodnak a titkos sebességmérések?
Feltöltötte esaniko - hétfő 11 február 2019 - 08:56:06
Egy ideje már nem található meg a rendőrség honlapján, hogy a közlekedésrendészet hol és mikor tervezi mozgó traffipaxok bevetését az ország területén – olvasható a vezess.hu honlap hírei között. A cikkből az is kiderül, hogy már decemberben törölték a közlekedési jogsértések dokumentálásához használt technikai eszközökre vonatkozó, hosszú ideje érvényben lévő ORFK-utasításból azt a passzust, amely előírta a rendőrségnek, hogy a Police.hu-n minden hónapban tegye közzé, hol figyelik majd a gyorshajtókat.

A rendőrség valójában már hónapokkal a decemberi módosítás előtt véget vetett a korábbi gyakorlatnak: leállították a megyei kapitányságok traffipaxos vezénylési tervének közlését, a rendőrségi oldalon a Sebességellenőrzések rovat már tavaly ősz óta nem frissül.
Az autósok arról panaszkodnak, hogy a rendőrök bejelentés nélkül, és egyre gyakrabban álcázva traffipaxoznak, az egyenruhások viszont azzal védekeznek, hogy a fix helyekre telepített radarok, illetve a hagyományos rendőrautókkal végzett ellenőrzések nem érik el a kívánt célt, mert az autósok egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg a traffipaxok látókörében van. Az előre bejelentett sebességmérés célja nem a büntetés, hanem a gyorshajtás megelőzése lett volna, de a közlekedőknek egy jelentős része nem jogkövető- indokolja a rendőri vezetés az intézkedést.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.