ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Március 18-áig lehet kérni az szja bevallási tervezetet postázását
Feltöltötte esaniko - csütörtök 14 március 2019 - 11:22:38
Idén már több mint 5 millió embernek készít külön kérés nélkül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal személyijövedelemadó-bevallási tervezetet. Akinek nincs ügyfélkapuja, jövő hétfőig kérheti a tervezet postázását.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók által megadott adatokból állít össze a NAV. A hivatal kiszámítja a jövedelmet terhelő adót, számításba veszi az év közben levont adóelőleget és a különböző jogcímen igénybe vett kedvezményeket. Az adóbevallási tervezetben mindezek egyenlege szerepel, ami lehet nulla, még fizetendő adó, vagy az ügyfélnek visszajáró összeg. Akinek van ügyfélkapuja, már március 15-től megnézheti a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet, és szükség esetén módosíthatja a magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA portálon.
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-áig, többek között SMS-ben, levélben vagy a NAV honlapján kitölthető űrlapon kérhetik, hogy a hivatal nyomtatott formában küldje el nekik az adóbevallási tervezetet. Március 18-a után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain.


Hozzászólások: 1 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.