ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


50 éves a Váci Pedagógus Nyugdíjas Klub
Feltöltötte esaniko - hétfő 13 május 2019 - 09:16:08
Megalakulásának 50. évfordulóját ünnepelte szerdán a Váci Pedagógus Nyugdíjas Klub. A művelődési központban tartott rendezvényre ebből az alkalomból meghívást kapott a városban működő többi nyugdíjas szervezet is, hogy közösen idézzék föl az elmúlt évtizedek kedves emlékeit. Az örökifjú társaság legidősebb tagja éppen 102 éves, a legnagyobb gondnak azt tartják, hogy a mostanában nyugdíjba vonuló pályatársaik meglepően alacsony számban csatlakoznak hozzájuk.

Éppen 50 éve fogalmazódott meg a gondolat néhány nyugdíjas tanár fejében, hogy a közös programokat valamiféle szervezetbe tömörülve hatékonyabban és könnyebb érdekérvényesítéssel lehetne megszervezni. Eleinte egy pályatárs lakásában gyűltek össze időnként, majd 1969-ben megalakult a Váci Pedagógus Nyugdíjas Klub. Az azóta eltelt 5 évtized alatt a taglétszám szépen gyarapodott, a klub pedig rendszeresen szervezi a közös programokat: előadókat hívnak, kirándulni járnak, vagy éppen csak beszélgetni ülnek össze némi sütemény és pogácsa kíséretében. Az 50 éves jubileumra műsorral és szerény állófogadással is készültek, de a program egyperces néma tiszteletadással indult az elhunyt kollégákra emlékezve. Az alapítótagok közül többen is megjelentek az eseményen, közülük Sándor Gézáné foglalta össze a fél évszázad eseménydús történetét. A 30 fős társaság jelenlegi vezetője azt mondja, a további működéshez elengedhetetlen lenne, hogy a most nyugdíjba vonuló pedagógusok is csatlakozzanak az összeszokott csapathoz.

Bata Lászlóné Paksy Katalin

Kicsit megöregedtünk. Sajnos, ami miatt nagyon szomorú vagyok, hogy a fiatal nyugdíjas pedagógusok nem csatlakoznak hozzánk.
-Mi lehet az oka ennek?
Vagy elfáradtak, később mennek nyugdíjba. Amikor kezdődött a klub, akkor mindenki 55-56 éves korában elment nyugdíjba. Kellett a közösségi munka, és ezért tudtak akkor megalakulni. Most már valahogy nincs rá olyan nagy szükség…


Szerencsére az évfordulós ünnepségen megjelentek nagy száma egyelőre nem igazolja vissza a társaság vezetőjének félelmeit, de a Váci Pedagógus Nyugdíjas Klub mindenesetre szeretettel várja tagjai közé azokat a tanárokat, tanítókat, akik mostanában fejezik be a pályát.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.