ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Megújult a Béke téri játszótér. Homokozóval bővült a park.
Feltöltötte esaniko - hétfő 05 augusztus 2019 - 09:15:42
Összefogással újult meg Vác-Deákváron a Béke téri játszótér. A parkban egy homokozó is létesült, amelyet a város polgármestere, a helyi Fidelitas elnöke és a körzet képviselője közösen adott át csütörtökön. Mint a helyszínen elhangzott, a Váci Fidelitas kiemelt célja, hogy több játszóteret is felújítson a városban, az önkormányzat pedig a jövőben is támogatni fogja a hasonló projekteket.Egy bőséges árnyékot adó juharfa alatt épült meg a Béke tér új homokozója. A gyerekek kedvenc játszóeszköze egy összefogásnak köszönhetően kerülhetett a térre.

Fördős Attila. polgármester, Vác
„Történt egy felajánlás a Váci Fidelitas részéről, akik vállalták, hogy játszótereket felújítanak, illetőleg kiegészítenek. A mai nap átadásra kerül ez a homokozó, amely szolgálhatja a gyerekeknek a játszólehetőségét…”

A csütörtöki átadáson a polgármester arról is beszélt, hogy a téren a fűnyírást és a területrendezését is elvégezték. A körzet képviselője kiemelte: a környéken élők régi vágya teljesült.

Vácy Károly, körzeti képviselő, 8. vk., Vác
„Gyerekkoromban a srácokkal itt lógtunk, akkor még egy betonszegélyes homokozó volt, az idő során eltűnt, és folyamatos igény merült föl, hogy itt a Béke téren egy kulturált homokozót tudjunk kialakítani a gyerekeknek, és akkor így ez a játszótér teljessé válik.”

A 3x3 méteres homokozó kialakításához szükséges építőanyagokat az önkormányzat és egyéni felajánlók anyagi támogatásával szerezték be, a Fidelitas pedig kétkezi munkával segítette a fejlesztést.

Szabó Csaba, elnök, Váci Fidelitas
„Reméljük, hogy a továbbiakban is tudjuk fejleszteni a játszótereket,fel tudjuk újítani őket, és jobbá tudjuk tenni a gyerekek és az itt élők életét.”

Mint a helyszínen elhangzott, az önkormányzat a későbbiekben is támogatja a Fidesz helyi ifjúsági szervezetének hasonló elképzeléseit.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.