ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Átadták Vácon a Kosdi úti körforgalmat.
Feltöltötte esaniko - hétfő 14 október 2019 - 11:06:14
Csütörtökön megnyitották a közlekedők előtt a Kosdi úti körforgalmat. Az átadón Fördős Attila polgármester elmondta: már 16 évvel ezelőtt megfogalmazódott az igény, hogy a forgalmas kereszteződésben tapasztalható torlódásokat körforgalommal kellene szabályozni, azonban az érintett csomópont nem az önkormányzat tulajdonában volt, a területek kezelői pedig nem kívántak pénzt fordítani erre. Fördős Attila úgy fogalmazott, hogy a Kosdi úti körforgalom átadásával az öt évvel ezelőtti választási ígéretét teljesítette.

Régóta és folyamatosan jelentkezett az igény a Kosdi út, a Deákvári Fasor, és a Telep utca kereszteződésében megjelenő forgalmi problémák kezelésére. Az erre közlekedők leginkább zebrát szerettek volna ide, esetleg közúti szabályozó lámpák kihelyezését, ám a szakemberek egy körforgalom kiépítésében látták a megoldást. Az átadáson a váci polgármester elmondta, a szakhatósági engedélyek beszerzése mellett a megvalósítást tovább nehezítette, hogy a Telep utca kivételével mindegyik út és egyes területek is más tulajdonoshoz tartoznak, ezért az önkormányzat a tulajdonba vétel mellett döntött.

Fördős Attila polgármester, Vác
A négy bekötő útnak négy gazdája volt, a város, az állam, a Magyar Állami Vasutak, tehát ez a koordináció nem volt lehetséges még akkor sem,amikor a legmagasabb szinten, államtitkári szinten is négy évvel ezelőtt egyeztetések történtek. A város meghozta a döntést, hogy valamennyi bekötő utat a város fenntartásába veszi és onnantól kezdve, amikor ez átvezetésre került,onnantól kezdve, amikor átadásra került és a széljegyzet is a földhivatalban van a műszaki ellátás is elindulhatott. Néhány nap alatt megtörtént.

A váci polgármester hozzátette, tulajdonba vétel előtt a közművek áthelyezésével 140 milliós megvalósítási keretet kalkuláltak, ám az önkormányzati tulajdonba kerülést követően a körforgalom kialakítását 20 millióból oldották meg, most a középsziget kialakítás, az útjelek felfestését és KRESZ táblák kihelyezését 8 millió forint önkormányzati forrásból oldották meg. A hosszú hivatali ügyintézésben Deákné Szarka Anita jegyző és Espár Péter korábbi városi főmérnök munkáját köszönte meg a városvezető, aki egyben úgy értékelte, hogy a körforgalom átadásával teljesítette az öt éve tett választási ígéreteit.

Fördős Attila polgármester, Vác
Ha valaki áttekinti az 5 évvel ezelőtti polgármesteri programomat, most ezzel a műszaki megoldással, a körforgalom kialakításával elmondhatom a mobilgát kivételével amit a programomban úgy jelenítettem meg, hogy elkezdődhet a mobilgát előkészítése – azon kívül valamennyi vállalt programpontomat teljesítettem. Ez egy komoly lelkiismereti kérdés volt, azt, hogy mindent, amit az ember megígér a ciklus végére teljesítse. 16 év hosszú megfeszített munkája egyeztetése végül is eredménnyel zárult. Így nyugodtan mondom, hogy ezt a ciklust is a magam részéről sikeresnek mondom.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.