ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Telefonon és interneten reagáltak a polgármesterjelöltek.
Feltöltötte esaniko - kedd 15 október 2019 - 10:31:19
A polgármesterjelölteket telefonon értük el, akik a választási eredményeket értékelték. A Fidesz-KDNP egyelőre nem tartott sajtótájékoztatót, de Pető Tibor a Facebook oldalán gratulált a győzteseknek.

Matkovich Ilona telefonon mondott köszönetet a szavazóknak, szerinte vasárnap történelmi lehetőséget kapott az ellenzék, hogy bizonyítson, de – mint mondta a voksolás győztesei egyértelműen a váciak, akik megnyerték ezt a választást.

Matkocvich Ilona polgármester, Vác
Minket is meglepetésként ért, ekkora sikerre nem számítottunk, de hát ez arra lesz jó, hogy igazából kialakíthatunk egy teljes nagy koalíciót, hiszen mi most a 2/3-ot birtokoljuk 9 választókerületet nyertünk és a polgármester a tizedik. Tizenöten leszünk a testületben úgyhogy azt gondolom, hogy ez egy olyan történelmi lehetőség, mindnyájunk számára és a mi számunkra is és a mostani ellenzék számára, hogy azt csak elrontani lehet, de nem szabad elrontanunk... Köszönöm szépen és nagyon bíztam benne, hogy a váciak megnyerik ezt a választást és ahogy nekikezdünk a munkának ez napok kérdése, mindennap azt fogjuk bizonyítani, hogy azt a programot amit mi összeállítottunk azt mi komolyan gondoljuk meg tudjuk csinálni, azokat a fejlesztéseket amiket mi előkészítettünk azokba belefogjunk és dolgozni, dolgozni.

A Fidesz-KDNP nevében Pető Tibor gratulált Matkovich Ilonának a győzelemért, aki facebook oldalán egyúttal a kormánypártiak szavazatát is megköszönte.

Pető Tibor képviselő Fidesz-KDNP Vác
Mindenek előtt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki tegnap szavazatával támogatott!
Az eredmények ismeretében pedig gratulálok Matkovich Ilonának, Inotay Gergelynek és minden mandátumot szerzett képviselőnek.
Versenyzőként tudom, hogy a vereség mindig fájdalmas, de sokat lehet tanulni belőle. A Váciak döntöttek, a Fidesz-KDNP frakcióra a következő 5 évben konstruktív ellenzéki munka vár.
—tette közzé facebook oldalán a leköszönő kormánypárti alpolgármester.

A harmadik helyen végző Vásárhelyi Tamás is gratulált az Ellenzéki Összefogás sikerének. A váci vállalkozó szerint most kiderülhet, hogy Vác valóban elindul-e a fejlődés útján.

Vásárhelyi Tamás független polgármesterjelölt, Vác
Először is gratulálni szeretnék Matkovich Ilonának a polgármesteri győzelméhez és minden bejutott képviselőnek, kívánom, hogy a város a fejlődés útjára álljon. És nagyon sok erőt kitartást kívánok mindnyájuknak... Én úgy gondolom, hogy tisztességgel, becsülettel végigcsináltam, szerintem emelt fővel emelt fővel végeztem kaptam ki én így gondolom.

A Váci Szívvel Mozgalom által támogatott Dr. Néveri István szintén gratulált a győzteseknek. A váci jogász szerint a Fidesz jelentős bukása azt jelenti, hogy a teljes jobboldalt újra kell szervezni Vácon.

Dr. Néveri István független polgármesterjelölt, Vác
Számomra mindenféleképpen meglepetés történt az első szó mindenképp a gratulációé kell, hogy legyen, ezt megtettem Matkovich Ilona felé éjszaka folyamán is természetesen ezt megismétlem most is. Meglepetés számomra nem csak a győzelme, hanem annak aránya is, én úgy érzem, hogy egy picit túlnyerték magukat. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezt a feladatot, amit vállaltak bírni fogják erővel, energiával, tudással, de ezt majd meghozza a jövő. Bízom benne, hogy ez nem így lesz és tévedjek ebben! Az viszont szégyen szerintem a Fidesz számára, hogy egyetlen körzetet sem tudott a Fidesz megnyerni, az egyetlen a KDNP színekben indult Mokánszky Zoltán, egyetlen fideszes képviselő sem tudott megnyerni körzetet! Hát ebből le kell vonni a következtetéseket a Fidesznek. Én úgy érzem ezt a Fidesz alapszervezetet is, illetve a teljes jobboldali életet és a jobboldali munkát át kell ebben a városban dolgozni.


email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.