ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Felállt a váci önkormányzat döntéshozói struktúrája
Feltöltötte esaniko - csütörtök 07 november 2019 - 14:07:26
A legutóbbi testületi ülésen került kialakításra a váci önkormányzat döntéshozói struktúrája. Megválasztottak egy társadalmi megbízású alpolgármestert és egy tanácsnoki posztról is döntöttek, valamint az is eldőlt: a korábbi öt helyett három bizottság látja majd el a szakmai-előkészítői munkát. Új személyeket választottak a felügyelő bizottsági helyekre is, akiknek a javadalmazása - a képviselőket is beleértve - csökken ebben a ciklusban. Az Összefogás Vácért 2/3-os többségű testület városvezetése többek között a takarékos működéssel magyarázta a struktúra kialakítását, amitől éves szinten legalább 5 millió forint megtakarítást remélnek.

Kedd délután 16.00. órára hívta össze Matkovich Ilona váci polgármester a testületet, azért, hogy kialakítsák az önkormányzat döntéshozói struktúráját. Az első napirendi pontban Ferjancsics László személyében társadalmi megbízású alpolgármestert választott a grémium. Mint kiderült, az Összefogás Vácért 4-es választókerületi képviselője nem főállású alpolgármesterként, hanem tiszteletdíjért fogja a munkáját végezni, ami elsősorban a kapcsolatépítés lesz a vállalkozókkal, cégekkel, illetve a civilekkel. Ezt a típusú munkát segíti a továbbiakban Jess Kinga képviselő is, aki Társadalmi kapcsolatok tanácsnoka pozíciót kapott a titkos urnás szavazást követően. A korábbi öt helyett három városi bizottság felállításáról döntöttek a képviselők. A Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság elnöke a korábban is ezen a poszton dolgozó Kászonyi Károly lett, aki az összefogás képviselőivel: Molnár Nándorral, Tótváradi-Nagy Bencével és két további külsős taggal: Arnóczy Györggyel és Boda Jánossal végzi majd a munkát. A Gazdasági és Városfejlesztési bizottság elnöke Molnár Nándor lett. A szavazati többség alapján a belsős tagok Fehér Zsolt, Rozmaring Sándor, Jess Kinga, Csereklye Károly, míg külsős tagnak Buchwald Imrét, Králik Károlyt,Endrődi Gergelyt és Makrai Zsoltot választották. Új névvel állt fel a főként kulturális- egészségügyi és szociális feladatokkal foglalkozó döntéselőkészítő grémium, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága. Ennek elnöke Fehér Zsolt, aki Pető Csilla, Rozmaring Sándor, Kászonyi Károly, Tóthváradi-Nagy Bence belsős tagokkal és Bagyinszki Beáta, Dr. Wass-Matics Heléna, Dr. Bánhidi Péter és Tisza Zoltán külsős tagokkal dolgozik mostantól.
A szavazatok alapján nem jutott bizottsági pozícióhoz a két korábbi alpolgármester, a Fideszes Pető Tibor és a KDNP-s Mokánszky Zoltán.

Kevesebb lett a képviselők alapilletménye. Takarékossági okokra hivatkozva a korábbi bruttó 81 ezer forintról 41 ezer forintra csökkent a képviselők tiszteletdíja, a bizottsági belsős tagok illetménye viszont 70 ezer forintra nőtt, míg a külsősök 25 ezer forintot kapnak ezért a munkáért. Mindemellett a bizottsági létszám a korábbi 53 főről 23-ra csökkent. A városi cégek felügyelő bizottsági helyeire is új személyeket választott az Összefogás Vácért többségű grémium, akiknek összességében a javadalmazása szintén csökkent az előző ciklushoz képest. A tiszteletdíjak, illetve a személyi kifizetések alapján, éves szinten mintegy 5 millió forintot tud megtakarítani a váci önkormányzat- hangzott el a testületi ülésen.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.