ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Kiosztották a „DDC a tehetségekért” ösztöndíjat
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:08:12
A valódi tehetségek támogatása a célja annak a pályázatnak, amit már 15 éve hirdet meg a DDC. A támogatást azok nyerhetik el, akik egyszerre több területen is jól teljesítenek, nemcsak tanulmányaikat tekintve, hanem a művészetek, a tudományok, vagy a sport területén is. A 2019-2020-as tanévben Vácon 43 tanuló nyerte el a Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által odaítélt ösztöndíjat, hogy annak segítségével kerülhessen közelebb álmai megvalósításához.

A pályázat 15 évvel ezelőtti első meghirdetése óta országszerte több mint 1000 általános és középiskolás fiatalt támogatott a DDC alapítványa, hogy tanulni és fejlődni akarásuk meghozza eredményét. Az építőipari vállalat a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjjal karolja fel azóta is azokat a tanulókat, akik az élet valamely területén – legyen szó tantárgyi tudásról, zenéről, sportról vagy éppen művészetekről – kimagasló tehetségről, szorgalomról és kitartásról tesznek tanúbizonyságot. Az idei tanév nyertes pályázatainak átadása pénteken a váci gyáregység konferenciatermében zajlott, ahol a cég vezetősége és az alapítvány kuratóriuma köszöntötte a fiatalokat.

Sövér Ferenc gazdasági vezérigazgató, DDC
Én nem tudok mást javasolni, hogy ezt a mentalitást, ami egészen biztosan ott van a teljesítményetek mögött, ezt őrizzétek meg, tartsátok meg, mutassátok például mások felé, mert igazából ez lehet a sikerességnek a záloga.

A pályázatot benyújtó tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, ami az általános iskolásoknak havonta 8 000, míg a középiskolásoknak 10 000 forintos támogatást jelent. A vállalat tavaly megemelte a támogatás keretösszegét, így idén is összesen mintegy 4 millió forint került szétosztásra a fiatal tehetségek kibontakozásának elősegítésére, akik közül most 43 általános és középiskolást ítélt érdemesnek az ösztöndíj elnyerésére a civilekből álló kuratórium.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.