ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Városszerte felállították a köztéri karácsonyfákat
Feltöltötte esaniko - kedd 26 november 2019 - 11:12:09
Városszerte zajlanak a köztereken az adventi és a karácsonyi előkészületek. A főkertészet munkatársai a hétvégén az összes megszokott helyre felállították a felajánlásokból összegyűjtött fenyőfákat, nemsokára a díszítésük is megkezdődik. A szakemberek tervezik azt is, hogy idén segítenének a földlabdával vásárolt karácsonyfák kitelepítésében is. Azt javasolják, aki szeretné, hogy a fenyő valóban túlélje az ünnepek utáni elültetést, próbálkozzon feketefenyőt vásárolni otthonra, mert ez a fajta jobban tűri az áthelyezéssel járó megpróbáltatást.

Hétfőre mindenütt álltak a város karácsonyfái. Idén a Földváry térre egy különösen szép ezüstfenyő került, de a főtérre állított terebélyes lucfenyő is meghaladja a 10 méteres magasságot. A különféle köztéri dekorációkhoz még szállítják a fenyőgallyakat a Városfejlesztő Kft. munkatársai, de lassan ünnepi díszbe öltözik a város.

Mezei Helga főkertész, Vác
Hirdetés útján próbáltuk megtalálni ezt a megfelelő fenyőfát, és szerencsére a lakók nagyon jó arányban részt vettek abban, hogy felajánlották a fáikat. 16 fát kellett megnéznünk és még utána is jöttek felajánlások, de addigra már lezárult ennek a problémának a megoldási része. Emellett a lucfenyő mellett döntöttünk, amit itt látnak a főtéren. Ez egy több mint 30 éves lucfenyő, amit a Szent Mihály dűlőben ajánlottak föl.

A holding munkatársai a hétvégén nyerges vontatóval szállították el és egy daru segítségével emelték a helyére a főtéri karácsonyfát. A város többi pontján is a már megszokott helyekre, vagyis a kisváci körforgalomba és az alsóvárosi MOL kút mellé is fenyők kerültek, továbbá a mélygarázshoz is szállítottak egy normand fenyőt, amelyeknek a feldíszítése is hamarosan megkezdődik. A kertészet idén először arra is kísérletet tesz, hogy az otthonra vásárolt földlabdás fenyőket az ünnepek után megmentse.

Mezei Helga főkertész, Vác
A tervünk és a vágyunk az lenne, hogy a lakókat ösztönözzük arra, hogy dézsás fenyőket vegyenek karácsonyra. Ezek jó esetben 2 hetet vannak a lakásban, azt a klímát annyi ideig kibírják károsodás nélkül. Utána pedig a városban parkokba szeretnénk kiültetni. Erre majd felhívást fogunk közzétenni. Ehhez szakmai ismereteink szerint a legjobb a feketefenyő lenne.


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.