ESTV, a Térség Televíziója
Nézzen minket Online is!


Közleményekben tiltakozik a váci Fidesz a multifunkcionális csarnoképítés leállítása miatt.
Feltöltötte esaniko - csütörtök 28 november 2019 - 14:28:39
A váci Fidesz szerint az újonnan megválasztott polgármester politikai bosszú hadjáratot folytat Vácon. Mint közleményükben írják: példa nélküli, hogy egy polgármester 5 milliárdos kormányzati „ingyen pénzt” utasítson vissza és nemet mondjon egy olyan multifunkcionális csarnokra, amit teljes egészében a kormány épített volna fel és csak a kulcsait kellet volna átvenni. A Fidesz szerint Vácnak azért lenne szüksége erre az 5 milliárd forint értékű beruházásra, hogy az iskolák tornaóráinak zsúfoltsága csökkenjen, hogy nagyobb szabású kulturális- és szórakoztató rendezvényeket Vácon is lehessen tartani, hogy több helyi és országos iskolai-, és felnőttsport versenyt lehessen rendezni, hogy egészségmegőrző tömegrendezvények helyszíne legyen, illetve hogy expók és kiállítások nyomán Vác a térség meghatározó ipari központjává válhasson.

A váci Fidelitas is tiltakozik a döntés ellen, közleményükben azt írják idézem: Ne űzzék el a fiatalokat Vácról Budapestre! Miért nem jár nekünk egy koncert, egy jó meccs, vagy egy óriási party lehetősége itt, Vácon?
Miért akarja az önkormányzat, hogy emiatt mindig Budapestre kelljen vonatozzunk? Miért jobb, ha egy másik város kapja ezt a csarnokot és nem Vác?

A Fidesz és a Fidelitas felvetéseire az vezetése reagált amiben ezt írják:

"Az Összefogás Vácért, az új városvezetés viszont nem kíván olyan látványberuházások miatt évente tízmilliós veszteségeket finanszírozni, melyek kihasználtsága, finanszírozása erősen kérdéses és nem szolgálja közvetlenül a váciakat.
A Fidesz közleményére reagálva azt írják: Olyan beruházásokkal szeretnének az itteni emberek életét megkönnyíteni, melyek:
- az Iskolavárosban a diákság mozgásigényét és közösségi életét;
- az itt dolgozók és tanulók közlekedésének kényelmét és biztonságát;
- a meglévő sportlétesítmények felújítását, új, többcélú szabadtéri mozgáslehetőségek biztosítását szolgálják, valamint;
- lehetőséget adnak a város parkolási gondjainak megoldására és a leromlott állapotú művelődési központ rendbetételére.
A testület 2/3-os többségű vezetése egyúttal arra emlékeztette, a váci polgárok többségének bizalmát elvesztő két párt helyi irányítóit, hogy akkor érte vagyonvesztés a várost amikor a mobilgát elbukása miatt több tízmillió forintos visszafizetési kötelezettség keletkezett,nem beszélve a sok félbemaradt, előkészítetlen, vagy éppen kellő fedezet nélküli beruházásról, melyek előidézőiről -ahogy fogalmaztak- véleményt mondtak a váciak.”


Hozzászólások: 0 email to someone   Nyomtatóbarát változat  

Impresszum | Szerzői jogok | Adatvédelem
Ez az oldal e107 portál rendszert használ.
Az oldalt a Alfa Byte üzemelteti.